Petr Klíma rozšíří sportovní úsek Trhačů

Tisková zpráva | 12.12.2017 | |



K a d a ň - WSM Liga se momentálně nehraje, neboť má na programu druhou reprezentační přestávku sezóny. Trhači sice naposledy přetlačili pražskou Slavii, ale stále figurují na posledním místě tabulky, čemuž vedení nechce nečinně přihlížet. Petr Klíma, který doposud působil v realizačním týmu, se nově zapojí do řízení sportovního úseku.

 

„Naše postavení v tabulce se nelepší, také výkonnostně přešlapujeme na místě. Do toho má Standa Mikšovic dost práce jako obchodní ředitel v Chomutově, proto jsme se rozhodli, že Petr Klíma bude i součástí sportovního úseku, protože je v každodenním kontaktu s mužstvem,“ vysvětluje Jaromír Šindel.

„Petr má dlouholeté hráčské, trenérské i manažerské schopnosti, které chceme co nejvíc využít ve prospěch klubu, abychom se posunuli v tabulce výš. Věřím, že tenhle krok také ještě vylepší komunikaci na trase Kadaň-Chomutov,“ připojuje statutární ředitel Trhačů.

Brzy třiapadesátiletý Petr Klíma se narodil v Chomutově, kde hrál hokej do třetí třídy. Poté se i s otcem přesunul do Kadaně, odkud následně přešel do Litvínova. Už v mládežnických letech sbíral úspěchy na klubové i reprezentační úrovni, neboť má doma mimo jiné stříbro a bronz ze světového šampionátu dvacetiletých.

Během vojny v Jihlavě pomohl Dukle k československým titulům v letech 1984 a 1985, poté se rozhodl pro emigraci a zakotvil v organizaci Detroit Red Wings. V NHL odehrál celkem téměř 800 utkání v základní části, další skoro stovku přidal v bojích o Stanleyův pohár. Ten zvedl nad hlavu v roce 1990 poté, co byl vyměněn do Edmotonu, kde nastupoval po boku borců jako Jari Kurri, Esa Tikanen, Mark Messier, Adam Graves, Glenn Anderson nebo Bill Ranford.

Aktivní kariéru završil na začátku tohoto tisíciletí v roce 2003 dvěma sezónami v barvách Litvínova. Poté se na dlouhé roky usadil v zámoří. V Detroitu se věnoval trénování a vedení mládežnických celků. Před časem se rozhodl pro návrat do rodné vlasti a zapojil se v Kadani, kde jeho role nyní vzroste.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM