Chomutov zatím válcuje soupeře, jak obstojí Kadaň?

Jakub Coufal | 19.09.2008 | |

Chomutov zatím válcuje soupeře, jak obstojí Kadaň?

Po první výhře v soutěži odjíždí Kadaň sice nedaleko, ale o to k těžšímu klání. Soupeřem jí bude ambiciózní klub z Chomutova, který se netají vytouženým přáním postupu do extraligy. Hokejisté KLH zatím nikoho nenechávají na pochybách, že by za tímto snem tvrdě nešli. Kadaň tak musí spoléhat na přízeň hvězd a štěstěny, aby se jí v sobotu 20. záři od 17:30 podařilo přivézt nějaký bod. Není asi potřeba dodávat, že případný zisk by byl prvním oloupením Chomutovských v letošní sezóně.

 

Aktuální stav kádru

Okresní soused z extraligovými ambicemi před sezónou zajímavě posiloval. Po mediálně profláknutém zájmu o Ručinského přišla „náhrada“ v podobě příchodu Miroslava Hlinky, který se stal novým kapitánem chomutovského celku. Dalšími, všeobecně známými, posilami se stali zástupci finského hokeje. Do týmu KLH nejprve přibyl brankář Jan Lundell, aby ho po čase následoval obránce Marko Toivonen. Oba hokejisté jsou v Chomutově zatím nadmíru spokojeni, což se je projevuje i na jejich herní pohodě.

Přípravné zápasy

Celých 13 klání sehráli Chomutovští během letní přípravy. Zda se jedná o šťastné číslo, ukáže až samotný průběh ligy. Pouhé tři prohry s extraligovými celky zatím nasvědčují, že by to s ambicemi hráčů KLH nemuselo být úplně nejhorší. Chomutov se zástupci neextraligových klubů vždy zvítězil a občas triumfoval i nad celky z nejvyšší soutěže. Za tvrdý křest ohněm byl považován i střet ke konci přípravy se Slavií na ledě Chomutova, kde se hráči rozešli za nerozhodného stavu. Velké tedy bylo očekávání, jak si okresní kolega povede v novém ročníku ligy.

Dosavadní zápasy

Ve středu 10. září se Chomutovští konečně dočkali. Slibně vyhlížející forma z přípravných duelů nezmizela, naopak má stále rostoucí charakter. V Berouně se tak houževnatí Medvědi proměnili spíše na malého plyšového medvídka, který byl pouze účastníkem velkého představení. Chomutov jasně zvítězil 1:8 a těšil se na domácí led. Tam se odehrálo o něco vyrovnanější utkání, přesto se šťastným koncem pro Chomutovské, kteří bezpečně zdolali Ostravu 5:2. Další obětí neúprosných dobyvatelů měl být nováček z Benátek. Hokejový soused Kadaně opět soupeře nešetřil a spokojeně si domů odvezl výhru 1:8.
BER – CHM   1:8
CHM – POR   5:2
BEN – CHM   1:8

Sestavy z minulých kol

KLH Chomutov: Lundell (Cikánek) - Chmelíř, Révay, Pulpán, Toivonen, Ťupa, Bombic, Trefný, Všetečka - Gombár, Skořepa, Míka, Hlinka, Mikšovic, Jíra, Hašek, Charousek, Jeslínek, Tauš, Domin, Fábry

SK Kadaň: Hanuljak - Szakal, Višňák, Kolarz, Kloz, Mašek, Pospíšil, Kramár, Boguský, Boušek, Šíp, Kajer, Ton, Fink, Zika, Indra, Stehlík, Valský, Kadlec, Rybecký, Derfler

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM