Kadaň na ústeckém ledu vysoko prohrála

Kateřina Mádlová, Tomáš Houska | 01.09.2009 | |



Hokejisté Kadaně nestačili na celek z Ústí nad Labem, na jehož ledě prohráli rozdílem pěti branek. Domácí Ústí již vedlo 6:0, když v závěru utkání vstřelil čestný úspěch hostujících hráčů Bauer po přihrávce Kuběny. Kadaň čekají ještě dva přípravné zápasy, ve kterých si bude chtít vylepšit reputaci. 3. záři hraje na ledě Tábora a o pět dní později hostí Chomutov.

 
0.kolo, úterý 1.9.2009
HC Slovan Ústí nad Labem - Sportovní klub Kadaň  6:1  (2:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 10. Pazourek (Vobořil, Hovorka), 19. Němeček (Pojkar), 31. Pojkar (Šagát, Němeček), 46. Sklenička (Mikulík, Němeček), 49. Mikulík (Šagát, Němeček), 53. Dragoun (Janků) - 56. Bauer (Kuběna). Rozhodčí: Novák - Biedermann, Vitík. Vyloučení: 6:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 6:0, 6:1.
HC Slovan Ústí nad Labem: Orct (Wegert) - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž O., Vobořil, Novotný, Gýna - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Alinč, Dragoun - Hovorka, Pajič, Pazourek - Kloz J., Kříž P., Pšurný
Sportovní klub Kadaň: Jarina (Závorka) - Hlubuček, Ťupa, Kňazajev, Spitzer, Kloz V., Visňák, Zmeškal, Schmidt - Fábry, Pražák, Freiberg - Indra, Šíp, Gombár - Polanský, Charousek, Balázs - Budinský, Bauer, Kuběna

Komentář k zápasu

V úvodních minutách první třetiny se oba soupeři rychle rozkoukali a začali si budovat patřičné pozice pro útok. Kadaňského brankáře Jarinu pozdravil střelou po buly Dragoun. Na druhé straně se zdála nebezpečnou situace, kdy Orct přišel za brankou o puk a musel se rychle vracet do své klece, aby ztlumil Pražákův pokus. Jak ubíhaly vteřiny, hra se zrychlovala. V osmé minutě byli Lvi blízko vstřelení branky, rychlý průnik do kadaňského pásma korunoval povedenou střelou Němeček, puk se nakonec odrazil ven z branky od tyčky. Alinčova pětka podržela v přesilovce hosty v obranné třetině takřka minutu a půl, když už se kadaňští osvobodili, neměli ale zdaleka vyhráno. Vobořilovu střelu od modré totiž do branky dorazil David Pazourek - 1:0. Zájem Slovanu o branku hostí pokračoval. Pojkar poslal kotouč Skleničkovi, ten se s ním pokusil otočit, ale byl příliš blízko Jarinovi, aby v jeho výstroji našel skulinu. Hosté se snažili vyrovnat útočnou aktivitu i tempo, ale odpovědí byly nebezpečné protiútoky Lvů. Rok Pajič se ocil tváří v tvář brankáři, zamíchal pukem, ale Jarina zasáhl přesně. To se mu nepodařilo zopakovat vzápětí, Němeček tentokrát poslal puk za jeho záda a upravil tak stav po dvaceti minutách na 2:0.

Druhou třetinu načaly dvouminutové tresty domácích . V dvojnásobné přesilovce nasměroval svou střelu do Orctovy náruče Schmidt. Podobně napřáhl od modré Spitzer zhruba se stejným výsledkem, domácí gólman sice puk neudržel, ale široko daleko nebyl nikdo, kdo by se ho rád zmocnil a dopravil ho do branky. Jakmile se Lvi ocitli opět v pěti, vrhli se do útoku. Sklenička zkoušel změnit směr puku vyslaného od modré Němečkem, ale Jarina ukryl kotouč ve své výstroji. Hosté se tentokrát nenechali zatlačit, a tak se hra přesunovala z jedné strany na druhou. Lvům se nakonec vyplatila kombinace v přechodu do útočné třetiny, Šagát poslal puk kus za sebe, kde už na něj číhal Pojkar a zápěstím ho zvedl mimo dosah kadaňského brankáře – 3:0. Jarina po inkasovaném gólu přepustil své místo v brance Závorkovi. Pavel Kříž uvolnil na druhém křídle najíždějícího Kloze a ten mohl okamžitě otestovat, jak se druhý gólman zvládl zahřát, Závorka se k tyči přesunul včas. O chvilku později ho pozlobil u druhé tyče Šagát, ale přetlačovanou vyhrál brankářův beton. Když se domácím nepodařilo využít přesilovku i přes vynikající možnost Mikulíka, skončila druhá třetina 3:0.

V začátku třetího dějství se oba týmy zahřívaly pomaleji, Lvi si vytvořili ve čtvrté minutě souvislejší tlak, který vedl k vyloučení na straně Kadaně. A znovu slavila úspěch spolupráce Němečka se Skleničkou, první jmenovaný vypálil od modré, do puku si ještě sáhl Mikulík, ale nakonec jej do branky dopravil Zbyněk Sklenička - 4:0. Tři minuty to vypadalo, že už není o co hrát a těžko se v utkání ještě něco závažného přihodí, to by ale nesměl Šagát vystřelit z mezikruží na Závorkovu vyrážečku, ten puk vyrazil nad sebe a Mikulíkovi se vyplatilo, že šel důrazně za kotoučem – 5:0. Aktivita domácích rázem vzrostla a v dobré příležitosti před brankou se mihl Alinč. Další ukázku toho, že někdy se vyplatí zabojovat, předvedl Janků, když v útočné třetině vypíchl puk obránci, kotouč doplachtil zpět na led právě před Dragounem, jenž ho po ledě poslal do branky – 6:0. I Kadaň dokázala vystrčit růžky, i když se značným přispěním domácí obrany, Jakub Bauer převzal puk před Orctem, napoprvé ho ještě nepřekonal. Vzápětí ho tam vyslala Kuběna znovu, tentokrát se Bauer protáhl až ke vzdálenější tyči, kam kotouč zasunul a učinil tak tečku za tímto zápasem – 6:1.

Kateřina Mádlová
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM