Přichází první představení Kadaňských na domácím ledě

Jakub Coufal | 18.09.2009 | |

Přichází první představení Kadaňských na domácím ledě

Po cenném zisku bodu z Ústí se Kadaňští představí poprvé na svém ledě. V rámci 3. kola 1. ligy přijede na návštěvu celek, který doposud nebodoval a inkasoval již 14 branek. Hokejisté Třebíče ví, že musí nutně změnit obrannou fázi hry, pokud chtějí pomýšlet na úspěch. Severočeši můžou hrát s teoretickým soupeřem v boji o play-off v dobrém rozpoložení, které nabyli při předchozí úspěšné štaci. Na přivítání nových i starých tváří v dresu černožlutých jsou všichni zváni v sobotu 19. září od 17:00 v Kadani.

 

Kádr Třebíče:

Ještě než se stačila rozběhnout samotná letní příprava, došlo k uveřejnění nových lodivodů týmu. Hlavním trenérem se po 2 letech stala staronová tvář na lavičce Horácké Slávie, Jaromír Šindel, asistentem byl jmenován někdejší trenér mládeže Roman Vondráček.

Po loňských útrapách v bojích o záchranu se hokejisté Třebíče chtějí pokusit proplout 1. ligou tentokráte bez větších problémů. Dopomoci ke kýženému cíli by měl příchod většího množství nových akvizic, ze kterých se bude kouč Šindel snažit vytvořit dobře fungující tým, možná i s nadějí a výhledem na vyřazovací boje. Pro přehlednost je níže uveden výčet posil z oficiálních stránek klubu.

brankář Jakub Lev - hostování z Kladna a stř. start zpět do Kladna
brankář Petr Ondrůj - z juniorky HS
obránce Roman Kadela - z juniorky HS
obránce Jakub Kania - střídavý start z Třince
obránce Jan Koktan - hostování z Olomouce
obránce Radim Ostrčil - hostování ze Vsetína
obránce Petr Vlašín - z juniorky HS
útočník Martin Bartoš - hostování z Vítkovic
útočník David Dolníček - hostování z Jihlavy
útočník Jan Káňa - hostování z Vítkovic
útočník Eduard Kadela - z juniorky HS
útočnník Jakub Klíma - z juniorky HS
útočník Marek Laš - hostování z Plzně + stř. start do Plzně
útočník Petr Obdržálek - hostování z Hodonína
útočník David Vítek - z juniorky HS - hostování ze Žďáru n/S

Příprava celku SK HS Třebíč:

Z prvoligových soupeřů vyčnívá jméno jednoho celku, který mezi ostatní rozhodně nezapadá. EC Vienna Capitals, zahraniční zástupce v letní přípravě zavítal na led Třebíče uprostřed srpna a předvedl se nastřílením 5 branek do sítě domácích, kteří odpověděli pouze 3 úspěšnými zásahy. Mimo duelu s rakouským týmem sehrála Slávia přípravná měření sil zejména s okolními zástupci ligy. Z 9 střetnutí dokázala Třebíč 3 vyhrát proti Jihlavě, Brodu a Znojmu. Po 2 remízách zbývá ke kompletnímu výčtu ještě doplnit 4 prohry.

Vzájemné duely s Kadaní:

V loňském ročníku se Severočechům na svého konkurenta dařilo. Ačkoliv se odehrála pouze 2 vzájemná střetnutí, Kadaň dokázala získat 5 bodů do tabulkového hodnocení. V úvodním utkání vedli Kadaňští na domácím ledě po 1. třetině už 3:0 a po zbytek klání si výsledek pohlídali, i když konečný stav 3:2 nevypovídá o velké přesvědčivosti.
Další střet se zákonitě musel uskutečnit v Třebíči, kde všichni zúčastnění byli svědkem brankové přestřelky. Rozhodnout za stavu 6:6 musely až samostatné nájezdy, ve kterých se nejvíce radoval Balázs a jeho tým.

Vstup Horácké Slávie do nové sezóny:

Nepříliš oslnivý start ligy způsobil, že nadcházející soupeř Kadaně inkasoval během 2 odehraných kol dokonce 14 nelichotivých zásahů, když v každém z duelů se jednalo o stejný brankový příděl. První prohra přišla v Jihlavě, kde domácí zvítězili jasným poměrem 7:2 a v dalším kole si 3 body odvezl Havlíčkův Brod po triumfu 5:7.

Sestavy z posledních utkání:

SK Horácká Slavia Třebíč:
Lev - Hrbáček, Kaláb, Ostrčil, Sedláček, Sláma, Kania, Koktan, Bulička - Laš, Dolníček, Káňa - Burian V., Nahodil, Obdržálek - Látal, Zahradník, Přibyl - Burián P., Kundela, Fila

SK Kadaň:
Jarina (Hronek) - Ťupa, Hlubuček, Spitzer, Kocek, Višňák, Knyazaev, Zmeškal, Schmidt - Malát, Pražák, Fábry - Gombár, Šíp, Boušek - Balázs, Charousek, Polanský - Kuběna, Bauer, Indra

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM