S přípravou jsem spokojený

Jindřich Poledna | 14.09.2010 | |

S přípravou jsem spokojený

Poslední den před vstupem do prvoligové sezóny jsme požádali trenéra Milukáše Antonika o rozhovor. Poskytl nám jej před posledním dopoledním tréninkem a bylo vidět, že je s přípravou spokojený a už se těší na tu pravou prvoligovou vřavu. Vstup do ligy totiž nebude mít Kadaň zrovna jednoduchý. Bude hrát venku. A navíc na ledě ambiciozní Olomouce.

 
Jak jste spokojený s přípravou týmu?
Celkově můžeme být s přípravou spokojení. Tým pracoval dobře, některé zápasy byly výborné, bylo pár průměrných, ale i pár nepovedených utkání. Celkově bych řekl 50:50. Zkoušeli jsme různá složení formací, začátek se povedl, pak se nám to trochu zadrhlo, ale globálně můžeme být spokojení.

V čem je síla týmu?
To se ukáže až v mistrovských zápasech. Máme spoustu zkušených hráčů, kteří by měli pomoct mladým, od těch očekáváme zase dravost a nadšení. Tohle všechno musíme skloubit dohromady, a pak máme šanci uspět. Mistráky jsou přeci jen o něčem jiném než příprava.

Jaký máme cíl do sezóny?
Všechny týmy budou víceméně vyrovnané, pokud čtete vyjádření trenérů na internetu, víte, že 90 procent celků chce být do vánoc do osmého místa a my tenhle cíl máme podobný. Také bychom se chtěli v klidu soustředit jen na nadstavbovou část a podřídíme tomu všechno.

Co Vás v přípravě potěšilo nebo zklamalo?
Těší mě, že tým dobře pracuje. Hráči si dají říct a hrají to, co nich chceme. Jde to vidět především v situacích, kdy musíme reagovat na změny v průběhu zápasu. Mrzí mě velká nedisciplinovanost, během přípravy jsme dělali spoustu zbytečných faulů a dost utkání jsme si takhle zkomplikovali. Musíme ještě zapracovat na důrazu v útočném pásmu a před bankou.

A co osobnosti v týmu?
Máme tu sice spoustu starších hráčů, kteří za sebou mají hodně těžkých a vypjatých utkání, ale pro nás je důležitý každý jedinec. My preferujeme týmový projev, pokud budeme bezvadně pracovat od brankáře přes obránce po útočníky, bezvadně budou připraveni i náhradníci, pak půjdeme tím správným směrem. Já nedělám rozdíly, spoléhám na všechny stejně.

Co byste vzkázal fanouškům?
Moc se mi líbila jejich podpora v loňské sezóně. Fandili nám i v době, kdy se nedařilo, chodili v hojném počtu. V Kadani dokáží být fanoušci výborní a já věřím, že za námi budou stát i letos v dobrých i špatných chvílích.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM