Kadaň stále čeká na první body v nové sezoně

Aleš Strouha | 19.09.2012 | |



Hokejisté Kadaně se bodového zisku nedočkali ani ve třetím zápase nového ročníku 1. ligy. Utkání na hřišti Olomouce prohráli svěřenci kouče Michala Jägera těsně 2:3. O góly Kadaně se postarali Trefný a Charousek, o výhře domácích rozhodli Pekr, Řípa a Hampl.

 
3.kolo, středa 19.9.2012
HC Olomouc - Sportovní klub Kadaň  3:2  (0:0, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Pekr (Herman, Ondrušek), 34. Řípa (Herman, Pekr), 37. Hampl (Houdek, Kucharczyk) – 25. Trefný (Tvrdek), 39. Charousek (Kůs, Szakal). Rozhodčí: Mrkva – Barteček, Moravec. Vyloučení: 6:5, navíc Mazanec (KAD) 10 min. [NESP]. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 974. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
HC Olomouc: Kašík – Houdek, Nedbálek, Bartoň (C), Ondrušek, Lhotský, Valenta, Janáček, Staněk – Kucharczyk, Diviš, Hampl – Pekr, Řípa, Herman – Kucsera, Kolouch, Selingr – Švaňhal, Heža O., Vodný.
Sportovní klub Kadaň: Kaššák – Kolář, Szakal, Opalek, Pavlas (C), Trefný, Mazanec, Schmidt – Kůs, Charousek, Hrabák – Stoklasa, Tvrdek, Gajovský – Ton, Chlouba, Račuk – Deveri, Andres, Hanták – Bursík.

Komentář k zápasu

K utkání třetího kola první hokejové ligy nastoupil do branky Kadaně Jan Kaššák místo Miroslava Hanuljaka, který v minulém utkání pětkrát inkasoval proti Ústí. Naopak v olomoucké svatyni dostal přednost opět Libor Kašík.

Úvodní třetina nenabídla příliš atraktivní hokej obohacený o vyložené šance. Kašíka nejdříve prověřil osamocený Hrabák, na druhé straně se zaskvěl Kaššák proti Pekrovi. První přesilovku měli k dispozici Kohouti, ti ale vážněji nezahrozili. A gól nepadl ani po dvou přesilových hrách ve prospěch hostů.

Skóre se ovšem měnilo hned zpočátku druhé třetiny. Kohouti po přestávkové pauze vlétli na svého soupeře a po rychlé kombinační akci se do prázdné brány trefil Matěj Pekr. O pár minut později zachránil Kadaň dvěma výtečnými zákroky Kaššák.

Ve 25. minutě při hře čtyři na čtyři Severočeši srovnali gólový stav. Hosté vyhráli buly před Kašíkem a překvapivým nahozením překonal domácího brankáře Jakub Trefný. V obrovské šanci se poté při vyloučení hostů ocitl po Kucharczykově přihrávce Hampl, který však sám před gólmanem mířil nad.

Hanáci si šest minut před koncem periody vzali vedení zpět, kdy se opět prosadila druhá formace, tentokrát skóroval Jiří Řípa. Kohouti po vstřelené brance doslova ožili a aktivitu týmu korunoval ve 37. minutě Zbyněk Hampl, jenž se tentokrát před Kaššákem nemýlil. Hosté z Kadaně ale dokázali odpovědět na gólovou efektivitu Hanáků a minutu před koncem využil přesilovou hru Jiří Charousek, který prostřelil Kašíka z levého kruhu.

Do závěrečné třetiny vstoupili aktivněji hosté, Kašík se měl co ohánět po střelách Charouska a Mazance. Mora ve třetí části převážně bránila hubený náskok, do většího tlaku se dostala až v druhé půlce periody, hosty však podržel Kaššák.

Tři minuty před koncem střetnutí dostali hosté po Kucharczykově faulu možnost přesilové hry, do vážnější šance se ale Severočeši nedostali. Kadaň si vyzkoušela i hru bez gólmana, avšak v duelu již žádný gól napadl, a tak si Olomouc po druhé domácí výhře připsala další tři body, Severočeši nemají po třech bodech žádný bod.

Luděk Stránský

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Zápasy s Kadaní jsou vždy urputné a nejednoznačné, tohle utkání to jen potvrdilo. Ve druhé třetině jsme mohli odskočit na víc gólů, měli jsme šance, a proto ve třetí třetině jsme neměli klid. Soupeř na nás poté vlétl, podržel nás Kašík, a nakonec to bylo otevřené utkání. Kadaň tu celkově hraje dobré zápasy, ale naštěstí málo boduje. Dalším pozitivem je, že Pavlovi Selingrovi prospělo zařazení ve třetí formaci. ale zatím je hra v mých očích rozpačitá.

Michal Jäger (SK Kadaň): Na úvod jsme začali dobře, poté se ale do hry dostávali domácí. Měli hodně šancí, my jsme kontrovaliz brejků a podržel nás Honza Kaššák. Ve druhé třetině jsme ztráceli zbytečně kotouče, domácí nás za to ztrestali. Dostali jsme tři podobné góly z pozice mezi kruhy. Naštěstí se nám podařilo proměnit přesilovku. Ve třetí třetině jsme vletěli na domácí, dostali jsme je pod obrovský tlak. Potom to bylo otevřené utkání, šance byly na obou stranách. Domácí vyhráli zaslouženě, ale my jsme po bodu sahali.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM