Kadaň porazila Medvědy po tuhém boji 4:1

Jindřich Poledna, Filip De Bolle, Vojta Friml, Martin Gahler | 26.09.2012 | |

Kadaň porazila Medvědy po tuhém boji 4:1

K a d a ň - Domácí tým vstoupil do zápasu opět skvěle, z rychlé protiakce využil Hrabákovu přihrávku Petr Jíra. Jenže po 65 sekundách domácí obrana chybovala a Beroun svou šanci bez chyby využil a srovnal na 1:1. Tento stav trval až do 48.minuty, kdy se podruhé za Dirienzova záda trefil Jiří Charousek. V 54.minutě udělal obrovskou hrubku berounský gólman a Petr Macháček vstřelil gól do již prázdné branky. Čtvrtou branku přidal při trestném střílení Kamil Tvrdek - 4:1. Kadaň si tak připisuje další 3 body a odrazila se tak ode dna tabulky.

 
6.kolo, středa 26.9.2012
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  4:1  (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Jíra (Hrabák), 48. Charousek (Seman.), 54. Macháček, 58. Tvrdek (TS) - 4. Malý (Karpov, Vostřák). Rozhodčí: Hejduk - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 1:0, ,1:1, 4:1.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Kolář, Szakal, Opalek, Macháček, Trefný, Mazanec, Kolčava, Hoffmeister - Kůs, Charousek, Seman - Stoklasa, Tvrdek, Račuk - Hrabák, Gajovský, Jíra - Ton, Kroupa, Hanták.
Medvědi Beroun 1933: Dirienzo - Nedvěd, Ruprecht, Malý, Jebavý, Kořínek, Hertl - Vostřák, Karpov, Klhůfek - Padělek, Doležal, Kubeš - Meidl, Pavel, Bárta - Videlka, Hošťálek, Trojan.

Komentář k zápasu

Domácí byli odhodláni odčinit předchozí domácí nezdary a proti Berounu předváděli od začátku zápasu aktivní hokej. Do první velké šance se dostali již po 30 sekundách hry. Obránce hostí zachyboval, pro puk si dojel Charousek, který přihrál najíždějícímu Semanovi. Ten se snažil akci ještě vyšperkovat finální přihrávkou zpět na Charouska, ale ta neprošla. O chvíli později se domácí mohli začít radovat. Jíra ujel obraně po křídle a přízemní střelou překonal DiRienza. Domácí byli i nadále aktivnějším celkem, z branky se přesto radovali hosté. Karpov, Vostřák a Malý ujeli domácí obraně do 3 na 1 a poslední jmenovaný zakončil tvrdou ranou pod břevno. Medvědy tato branka nabudila a o chvíli později pálil po vhazování Kubeš, ale Hanuljak měl betony na správném místě. Na druhé straně Gajovský, po přihrávce téměř přes celé kluziště, jel sám na DiRienza, ale ten jeho pokus skvělým zákrokem vyrazil nad branku. V 8. minutě musel ukončit zápas střelec první branky Jíra kvůli šrámu, který si odnesl od hole Padělka. V následné čryřminutové přesilovce se ocitl sám před brankou Charousek, ale ani nadvakrát nepřekonal hostujícího strážce. Ve 14. minutě po Stoklasově přihrávce zakončoval do odkryté branky Tvrdek, ale Medvědí strážce dnes měl svůj den. O několik málo minut později tečoval Seman hned dva pokusy od modré čáry, ale první skončil mimo branku a druhý se odrazil od břevna. Hosté neskládali zbraně, ale domácí trestali většinu akcí rychlými brejky. V závěru třetiny nastřelil Hanták ihned po vhazování tyčku.

Začátek třetiny se nesl ve znamení rychlých akcí na obou stranách, ani jedna však neskončila vážnějším ohrožením branky. K první vážnější střele se dostal až Trojan po 4 minutách hry. Na druhé straně se po chybě obrany dostali Tvrdek s Račukem do úniku 2 na 1, první jmenovaný ale nedostal puk přes obránce. Poté se dostal k většímu ohrožení branky , ale DiRienzův beton byl na správném místě. Na druhé straně ujel do brejku a Mazancovi nezbylo nic jiného než zatáhnout za záchranou brzdu. Přesilovou hru pro hosty však přerušil nedovoleným bráněním po půlminutě Ruprecht. Největší šanci za hosty měl ve 28. minutě Vostřák, který po zmatcích zmatcích před brankou pálil nad. V 31. minutě ujeli Račuk s Gajovským 2 na 1, ale druhý jmenovaný neprotlačil přihrávku přes dobrý blok. Na druhé straně tečoval puk těsně před Hanuljakem Padělek, ale minul branku. O chvíli později pálil z kruhu Trojan, ale Hanuljakova lapačka byla na správném místě. Jak ustupovalo tempo zápasu, přicházelo stále více tvrdých zákroků na obou stranách, rozhodčí však nechávali hru plynout.

Poslední třetina začala v podobném duchu, jako skončila druhá. V první větší šanci se ocitl Vostřák, který po 4 minutách hry pálil jen doprostřed branky. Po chvíli napálil Padělek ihned po vhazování břevno. Na druhé straně v úniku 3 proti 2 nastřelil Seman pouze brankáře. Hosté začali přebírat iniciativu hry a s domácími to vypadalo bledě. V tomto čase ujel podél mantinelu Charousek, nechal si projet obránce a nekompromisní ranou pod břevno vrátil domácím vedení. Ve 49. minutě musel pro zranění ukončit zápas jeden z nejaktivnějších hráčů hostí Trojan a před Medvědy tak stál nelehký úkol. O zvýšení skóre se mohl postarat Tvrdek, ale jeho střela byla zablokována. Hosté nesložili zbraně a po Padělkově přihrávce byl blízko brance Doležal, ale domácí obránce mu nedovolil vystřelit. Šest minut před koncem hosté otevřeli hru a připravovali se na závěrečný tlak, opak byl ale pravdou. Gajovský vybojoval puk v rohu kluziště, jeho priřhrávku před branku vyrazil DiRienzo pouze na volného Macháčka na modré a ten neměl problém zakončit do odkryté klece. Medvědi nesložili zbraně, ale jedinným výsledkem byl únik Tvrdka, který Nedvěd zastavil jen za cenu trestného střílení. Tvrdek trestné střílení bez problémů proměnil a o zápase bylo rozhodnuto. V závěru ještě Hanuljak vytáhl skvělý zákrok proti Klípkovi, který se snažil alespoň snížit. 10 sekund před koncem ujel obraně Ton, ale DiRienzo předváděl skvělé zákroky do posledních chvil.

Filip De Bolle, Vojta Friml, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Michal Jäger (SK Kadaň): Ačkoliv jsme měli na začátku opticky více ze hry, hráli jsme to složitě, nezakončili jsme své šance a vždy jsme hledali někoho, aby mířil do prázdné brány. Takže více méně jsme byli v útočném pásmu takoví jaloví. Mohli jsme dát více gólů. Nakonec nám to tam propadlo díky nádhernému uvolnění Petra Jíry. Ovšem Beroun měl odpověď při úniku dva na jednoho. Hráči si mysleli, že když tam nevyužijí pár šancí, bude to pokračovat dál. Ovšem ten zápas byl pořád nahoru dolů, chvíli hrál Beroun, pak zase my. Snažili jsme se prohodit sestavu a ve třetí třetině se to osvědčilo. Nejdříve gólmana prostřelil Jirka Charousek a tím nás probudil. Najednou už jsme nevymýšleli, ale zakončovali a zvítězili nakonec 4:1.

Aleš Totter (Medvědi Beroun 1933): Myslím si, že se střetly dva vyrovnané týmy a bylo jasné, že rozhodne jediná chyba a tu jsme udělali my ve středním pásmu. Pak jsme šli do rizika, náš brankář chtěl rychle rozehrát a z toho padl třetí gól. Později přibyl ještě samostatný nájezd a soupeř ho využil. Druhou třetinu jsme i tlačili, ale nepovedlo se nám zakončit.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM