V sobotu přijedou Bílé hvězdy z Třebíče. Dočkáme se první domácí výhry?

Jiří Novotný | 27.09.2013 | |

V sobotu přijedou Bílé hvězdy z Třebíče. Dočkáme se první domácí výhry?

Kadaň sice do letošního ročníku vstoupila vítězstvím na ústeckém ledě, ovšem v následujících čtyřech kolech proti silným soupeřům nezískala ani bod. Po pěti odehraných kolech se tak Sportovní klub krčí na předposledním místě. V 6. kole na kadaňský led dorazí SK Horácká Slavia Třebíč. S Třebíčí si kadaň naposledy zahrála v loňském čtvrtfinále play off, které Horácká Slavia ovládla jasně 4:0 na zápasy. Utkání startuje na kadaňském zimním stadionu v sobotu 28.9. v 17:30. Přijďte podpořit naše hokejisty !

 

V minulém kole se Kadaň utkala v havlíčkobrodské Kotlině s tamními Rebely. Ti byli v úvodu zápasu aktivnější, ale jako první se prosadila Kadaň. Ve 12. minutě otevřel skóre Chlouba. Domácím se na začátku druhé třetiny podařilo vyrovnat zásluhou Bergera. Druhý gól Rebelů zaznamenal ve 26. minutě Dvořáček, na 3:1 zvyšoval na konci druhé třetiny Semorád. Kadaň vrátil do hry Hammerbauer, který ve 45. minutě snížil na 3:2. Vyrovnat se však Kadani nepodařilo, naopak se ještě trefili Rytnauer s Endálem, který v 57. minutě stanovil konečné skóre zápasu - 5:2. „Dnes jsme hráli často v oslabení, což se nám vymstilo. Hodně jsme faulovali, málo jsme dohrávali souboje a propadávali jsme v nich,“hledal příčiny porážky Jan Hammerbauer.

Třebíč ve středu přivítala šumperké Draky, kteří do té doby nezískali ani bod. Na úvodní gól diváci nemuseli čekat nijak dlouho, už po 49 vteřinách skóroval domácí Vondráček. Draci však vyrovnal za pouhých 19 sekund. Šumperk pak vstřelil dva slepené góly v polovině utkání a těšil se z nadějného dvougólového náskoku. Pak ale vzal situaci do svých rukou Dolníček. V 50. minutě snížil a o 4 minuty později vyrovnal. Utkání nakonec dospělo až do samostaných nájezdů, ve kterých si bonusový bod připsal Salith. Zápas rozhodla přesilovka pět na tři a poté pět na čtyři. „ Dostali jsme slepené góly, byli jsme v této fázi dole, těžko se vývoj zápasu obrací. Jsme proto strašně rádi alespoň za jeden bod, který může mít nakonec svoji cenu,“popsal klubovému webu zkušený forvard

Třebíč v loňské sezoně držel nad vodou gólman Marek Čiliak. Ten si za své výkony vysloužil přesun do brněnské Komety, ale zároveň může nastupovat také za Třebíč, kam má vyřízené střídavé starty. Na oplátku do Třebíče zamířil Martin Falter. 29letý gólman loni nastoupil k 16 extraligovým duelům. Letos nastoupil čtyřikrát a může se pochlubit úspěšností přes 94%.

Nejzkušnenějším zadákem je 36letý Rostilav Malena. Odchovanec třebíčského hokeje nastoupil k 235 zápasům v tuzemské nejvyšší soutěži. Letos si připsal již 3 asistence. Dalším zkušeným hráčem je 28letý Milan Hruška. Velkou část své dosavadní kariéry prožil na Slovensku, loni nastoupil k 23 zápasům za Kometu.

Zatím 4 body (3+1) má na kontě centr David Dolníček, ve 34 letech nejzkušnenější útočník Třebíče. Úplně stejně je na tom 22letý Tomáš Vondráček, který si v loňské sezoně připsal jeden start za Kometu. Stejný počet bodů (1+3) má na kontě Jakub Čuřík. Ten na rozdíl od Vondráčka na svůj premiérový start v extralize stále čeká.

Sestava Třebíče z minulého kola:

SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak – Bilčík, Malena, Dlapa, Dietz, Dujsík, Čejka – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Nahodil, Křivohlávek – Zohorna, Holec, Kaut – Přibyl, Kadela, Čech.

Pokud nemáte možnost sledovat zápas přímo v hledišti, tak se můžete spolehnout na tradiční onlajn přenos, jenž startuje v 17:30.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM