Chceme hrát sympatický a atraktivní hokej

Jindřich Poledna | 06.09.2014 | |

Chceme hrát sympatický a atraktivní hokej

Po posledním přípravném zápase má kadaňský lodivod Jaroslav Beck optimistické vize. V rozhovoru mluvil o přípravě, posledním zápase v Německu, prozradil sestavu Kadaně pro následující sezónu a snahy týmu hrát sympatický hokej, který přitáhne diváky do hlediště. Z kabiny Sportovního klubu zní společné heslo: Budeme se snažit o sympatický hokej, hrajeme pro Vás, přijďte nás podpořit!

 
Jak hodnotíte letošní přípravu?
Nechci rozebírat jednotlivá utkání, každé z nich nám něco ukázalo. Z deseti zápasů jsme šest vyhráli, třikrát jsme skončili poražení po šedesáti minutách a jednou jsme padli na nájezdy. V přípravě se především hodnotí jiná kritéria než jen výsledek. O ten půjde až v mistrovských zápasech. Ale musím přiznat, že nám příprava naznačila určité možnosti..

Co si tedy odnášíte z posledního zápasu v německém Crimmitschau?
Náš soupeř byl kompletní a v plné síle, měl k dispozici své hráče z Kanady. My šli do zápasu s respektem a uspěli jsme. Utkání však hodně ovlivnilo teplo, náš soupeř má stadion ze dvou stran otevřený, venku bylo 23°C, což hodně ovlivnilo kvalitu ledu. Vývoj zápasu nás trenéry velmi příjemně překvapil,byli jsme lepší v pohybu i kondičně, měli jsme tlak na branku, brankové příležitosti, ale střelecky jsme se bohužel neprosadili. Do prvního mistrovského zápasu s tím ještě něco uděláme.

Nebylo to díky kvalitě ledu?
Led zápas určitě ovlivnil, ale pro obě mužstva byly podmínky stejné. Právě kvůli děsné kvalitě ledu jsme nehráli prodloužení a po domluvě s domácím trenérem následovaly rovnou samostatné nájezdy. Tam bohužel selhali také všichni naši renomovaní střelci jako Jíra, Ton nebo Chlouba. Naše střely skončily vedle, v náruči brankáře nebo na tyčce. Byla to smůla, osobně věřím, že nám to v sezóně bude do branky padat mnohem víc. Celkově to byl v Německu těžký zápas. Ale našla se tam i spousta pozitiv.

A prozradíte některá?
Soupeř nás dobře prověřil po všech stránkách a my rozhodně nepropadli. Naopak. Navíc Martin Mazanec se dostal do fér bitky s jedním z kanaďanů, kterého totálně zničil. Tohle jsou aspekty, které mohou pozitivně působit na tak mladý tým, který my v Kadani máme.

Blíží se první mistrovský zápas...
Naším prvním soupeřem bude Most. A všichni víme, že to nebude ten loňský Most! Náš soupeř má v letošní sezóně ostřílený tým vedený zkušeným Vojtou Kubinčákem. V kádru je spousta bývalých juniorů z litvínovské líhně, se kterými jsme se setkávali v uplynulé juniorské sezóně, takže víme, že nás nečeká žádná lehká záležitost.

Je tým na ligu připravený?
Kadaňský kádr je zatím uzavřený. Do prvního zápasu bude tým téměř kompletní, do zápasu by mohl snad nastoupit i Martin Šagát, který zatím stále podstupuje regeneraci po zranění. Mimo hru jsou zatím stále Jaroslav Kůs a Jan Müller. Jaroslav Kůs již trénuje, jeho návrat do mužstva je otázkou týdnů. To s Janem Müllerem je to horší. Naznačil nám své kvality, ale jeho zranění jej vyřadilo ze hry na delší dobu. Jeho regenerace bude zdlouhavá a pokud půjde všechno opravdu dobře, mohl by hrát koncem listopadu. V přípravě měl opravdu těžké poranění svalu.

Chtěl byste vzkázat něco fanouškům?
Mám pro ně vzkaz, který je z kabiny a celého realizačního týmu: Všichni si moc přejeme, aby se kadaňští fanoušci vrátili do hlediště. Hokej hrajeme právě pro ně a všichni se budeme snažit o sympatické výkony. Chceme, aby diváky hokej bavil a těšili se na každý další zápas. O tom bychom je rádi přesvědčili. Přijďte nás podpořit, už ve středu 10.září hrajeme doma proti Mostu!


Děkujeme za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM