Jaroslav Beck: Dokázali jsme si, že hrát se dá s každým

Jiří Novotný | 20.09.2015 | |

Jaroslav Beck: Dokázali jsme si, že hrát se dá s každým

K a d a ň/P r a h a - V rámci 5. kola čekal na černožluté bojovníky nelehký soupeř - pražská Slavia. Kadaňští i přes prohru v Edenu zanechali solidní dojem a odvezli si cenný bod za prohru 3:2 po samostatných nájezdech. Po zápase jsme vyzpovídali trenéra Jaroslava Becka.

 

Na úvodní gól si tisícovka diváků musela počkat do 29. minuty, kdy se prosadil domácí Micka. Za Kadaň poté odpověděl Hlava, ale Slavia se opět dostala do vedení ve 46. minutě, kdy se radoval Markovič. Kadaň srovnala skóre 7 minut před koncem, nakonec podlehla až v nájezdech. „Dnešní soupeř nebyl úplně z nejslabších. My jsme bohužel měli trochu víc vyloučení, než by venku mělo být, některé fauly tam byly trochu zbytečné,“ štvalo ostříleného kouče. „Neměli jsme patřičný tah, v oslabeních se nám trochu vykouřila iniciativa. To byl možná rozhodujících moment v těch důležitých fázích druhé třetiny,“ přemítal Beck.

„Šance byly samozřejmě na obou stranách, bylo to o proměněných šancích. Slavia měla přesilovku, také 5 na 3, spousta šancí a dorážek. Za nás Chlouba, Kůs, Jarda Mrázek dvakrát minul,“ litoval.

Smolařem zápasu byl Petr Koblasa, výpomoc z Karlových Varů. V nájezdu, ve kterém měl na mušce bonusový bod, mu praskla hůl. „U všeho - jak se říká - katastrofického, byl dnes nešťastník Koblasa, jenž hrál první zápas, ale držme se raději hesla špatný začátek - dobrý konec. Udělal fatální chybu, která se mu jistě běžně nestává, mladíkovi s extraligovými zkušenostmi. Pak v rozhodujícím nájezdu zlomil hokejku,“ lamentoval nad smolnou premiérou forvarda, jenž se v loňské sezoně blýskl 9 extraligovými body.

Ve středu čeká Kadaň další venkovní zápas, tentokrát na ledě vedoucích Českých Budějovic. Co trenér očekává od zápasu s dalším ambiciózním týmem? „Já bych si příliš nevybíral. Podle dosavadních výsledků není nikdo lehkým soupeřem, ale my jsme si dokázali, že hrát se dá s každým. Samozřejmě to má svůj limit, který má náš tým ve zkušenostech, což dnes bylo vidět. Pár drobných chyb tam bylo, ale já si myslím, že náš výkon by mohl jít nahoru.“

Úroveň druhé nejvyšší české soutěže se každým rokem zvyšuje a udržet krok s elitou je stále složitější, Jaroslav Beck je ale optimistický: „Pokud to bude vycházet na slušnou sestavu s Piráty, dnes hrála jejich pátá lajna, tak si myslím, že budeme konkurenceschopní. Samozřejmě to nebude zadarmo a dá to spoustu práce. Ještě toho musíme dost udělat.“

Po úvodních 5 kolech patří Kadani 9. místo, zatím má na kontě 2 výhry a 3 porážky. „Pro nás je každý bod strašně důležitý. Doma jsme byli stoprocentní, z venku je to první bod, pro nás skvělý. Uvidíme, co předvedeme dál, teď máme venku Budějovice, pak Třebíč doma. Jsou to dva týmy z čela tabulky, které nás prověří určitě dokonale,“ vzhlíží k nejbližším zápasům.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM