Kadaň otočila zápas s Duklou a prodlužuje domácí neporazitelnost

Filip De Bolle, Jan Thöma | 30.09.2015 | |

Kadaň otočila zápas s Duklou a prodlužuje domácí neporazitelnost

K a d a ň - Domácí tým vstoupil do zápasu úspěšněji a ve 13. minutě otevřel skóre Chrpa. Hostům se podařilo otočit zápas ve druhé třetině. Jihlavští mohli několikrát zvýšit skóre z brejků, ale Strmeň podržel kadaňský tým. Domácí tým zavelel k obratu v 55. minutě, když prudkou střelou vyrovnal Hejcman a minutu před koncem vystřelil tři body Vrána. Dukle nepomohla ani závěrečná power-play, Kadaň se raduje z výhry 3:2.

 
9.kolo, středa 30.9.2015
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  3:2  (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Chrpa (Trefný), 55. Hejcman (Rohan, Chrpa), 59. Vrána (Charousek) – 15. Harkabus (Gríger), 28. Skořepa (Kaláb, Důras). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Svobodová. Vyloučení: 6:7, navíc Tejnor-Štebih 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 312. Střely na branku: 35:36. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 3:2.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Dvořák) – Tejnor, Charousek, Černý, Trefný, Szathmáry, Rohan, Drobný – Račuk, Kůs, Veselý – Chrpa, Hejcman, Hlava – Wágner, Šťovíček, Müller – Vaněk, Vrána, Macháček.
HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Kaláb, Šimek, Štebih, Dundáček, Dobrovolný, Zadražil – Důras, Skořepa, Prokš – Gríger, Seman, Harkabus – Březina, Melenovský, Jícha – Kuřítko, Kohout, Šafář.

Komentář k zápasu

Do utkání devátého kola WSM ligy vstoupila lépe domácí Kadaň, která si díky své aktivitě vydobila přesilovou hru, tu však nevyužila. Jihlavu držel především brankář Jakub Škarek. Po přesilové hře se do dobré pozice k zakončení dostal Michal Důras, jenž hladce prošel domácí obranou, ale jeho zakončení vychytal Jan Strmeň.

První branky se divácí dočkali až během druhé přesilové hry Sportovního klubu, kdy ve třinácté minutě Jakub Trefný našel přesnou přihrávku mezi obránce rozjetého JAKUBA CHRPU, který se v tváří tvář Škarekovi nemýlil - 1:0. Ještě v té samé minutě byl vyloučen Jan Müller na dvě minuty za sekání. Hostující Dukla přesilovou hrou nepohrdla a zásluhou střely z úhlu TOMÁŠE HARKABUSE vyrovnala - 1:1.

Úvod druhé periody vyšel lépe hostující Jihlavě. Hned ve druhé minutě musel Jan Strmeň likvidovat nepřijemnou střelou Tomáše Harkabuse. Po této akci se obraz hry uklidnil, ale navrh měla stále Dukla. Jihlava si díky své aktivitě vysloužila přesilovou hru pět na tři, když na trestnou lavici odjeli postupně Darek Hejcman a Dominik Tejnor. První varování pro domácí přišlo od Marka Melenovského, který nastřelil tyč.

V čase 27:32 se hosté dočkali kýženého vedení. Střelu Tomáš Kalába vyrazil Jan Strmeň pouze před sebe, kde byl připravený JOSEF SKOŘEPA, ten střelou pod břevno strhl vedení na stranu hostí - 1:2.

S postupujícím časem přibývalo vyhrocenosti zápasu. Vyústěním toho byl pěstní souboj mezi Dominikem Tejnorem a Mihou Štěbihech před brankou patnáctiletého Jakuba Škareka, za což si oba hráči vysloužili dvou minutový trest. Jihlavský Štěbih navíc obdržel desetiminutový trest za nesportovní chování. Ještě před koncem druhé části se do velké šance dostal Michal Důras, který však sám před Strmeněm neuspěl a ani jeho následná dorážka se neujala.

Jako ze začátku druhé části, tak i na začátku třetí dirigovala tempo hry hostující Dukla, která se hned ve třetí minutě dostala do přečíslení, ale duo Martin Kohout a Jiří Dobrovolný nevyřešilo situaci nejlíp a puk jim sebrala kadaňská obrana. Vyhrocenost utkání se stupňovala také v posledním dějství, kdy se často vylučovalo na obou stranách, ale ani jeden z týmů nedokázal početní výhody využít.

Šest minut před koncem zápasu, kdy tempo hry trochu opadlo, se k puku ve středním pásmu dostal DAREK HEJCMAN, který se po krásném individuálním průniku prosadil střelou mezi lapačku a betony bezmocného Jakuba Škareka - 2:2.Tři minuty před koncem byl vyloučen Filip Seman, který tak nabídl domácím přesilovou hru. Tou kadaňští hokejist nepohrdli a k obrovské radosti domácích příznivců ji využili. Střelu Kamila Charouska zablokoval jeden z hostujících obránců a puk se dostal k LUKÁŠI VRÁNOVI, jenž se obtočil okolo obránce a střelou k tyči strhl vedení zpět na stranu Kadaně.

Jihlava zkoušela hrát ještě power-play, ale ani v šesti lidech nedokázala překonat pevný obraný blok Kadaně včele s Janem Stmeněma. Kadaňští tak zůstali na domácím ledě neporaženi.

Jan Thöma, Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (SK Kadaň):Myslím si, že to byl těžký zápas. Jihlava, vlastně soused v tabulce. Věděli jsme, že zápas nepřijeli odevzdat a že budou hrát rychlý agresivní hokej. To se nám potvrdilo. My jsme v první třetině dokázali být aktivnější, měli jsme více střel a dokázali jsme zatlačit v útočném pásmu, ale bohužel jsme se nedokázali prosadit v koncovce. Od půlky zápasu Jihlava zvedla obrátky a začala hrát jednodušší hokej a my jsme měli velké problémy. Ke konci trošku štěstí a podařilo se nám zápas otočit.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava):Jsme zklamaní z toho, že jsme si ty body neodvezli. Myslím si, že určitě první dvě třetiny jsme byli lepší. Rozhodčí bych nechtěl komentovat , poškodili nás, protože předtím naše vyloučili. Byl tam faul a jsem přesvědčen na 5+ dokonce utkání. V přesilovce to domácí přehráli výborně. Ve druhé třetině jsme vytvořili situace, které volali po gólu, ty jsme neproměnili a to se nám vymstilo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM