Liga začíná! Prvním soupeřem bude Frýdek Místek, uspějí Trhači?

Tereza Doksanská | 05.09.2016 | |

Liga začíná! Prvním soupeřem bude Frýdek Místek, uspějí Trhači?

Kadaň - První kolo WSM ligy začíná pro Trhače až ve čtvrtek. Důvodem přesunutého utkání je, že Frýdek Místek hraje druhý zápas v Litoměřicích, tak aby nemuseli absolvovat dlouhou cestu dvakrát. Utkání tak začíná 8. září od 18 hodin. Podaří se černožlutým porazit nováčka ligy?

 

Postup do WSM ligy
Minulou sezonu hrál Frýdek druhou ligu – východní část, ve které vynikal svými výkony. Hokejisté Frýdku se dostali až do finále východní části, kde se utkali se Vsetínem. Slezanům se ve finále nedařilo, dokonce byli na pokraji vyřazení. Avšak tým nabral obrátky a v pátém utkání Valachy porazil a dostal se do kvalifikace o první ligu. Kvalifikaci ovládla farma Třince jednoznačně a následující sezonu nastoupí ve WSM lize.

Příprava třinecké farmy
Svěřenci Jiřího Jurčíka a Marka Malíka nastoupili do přípravy vítězně. Slovenský tým Martina porazili 4:3 po samostatných nájezdech. Ze třech domácích zápasů vlci vyhráli všechny tři. S Přerovem vyhráli 4:2, poté si dokázali poradit právě s Třincem, se kterým vyhráli v prodloužení 3:2. V odvetném duelu s Martinem už nemusely rozhodovat nájezdy, slezský tým neinkasoval a vyhrál vysokým rozdílem 6:0. Druhé utkání s Přerovem bylo jednoznačné pro frýdecký tým. Tentokrát vyhráli na ledě zubrů 6:2. V předposledním přípravném zápase přivítali vlci z Frýdku prostějovské Jestřáby. Prostějov byl dalším týmem, který na ledě Frýdku Místku neuspěl a odvážel si porážku 5:2. Avšak druhý den zajížděli Slezané na led Prostějova k odvetnému utkání. Na konci zápasu svítil na tabuli stejný výsledek jako ve Frýdku, tentokrát pro Prostějov a Frýdečané prohráli svůj první a poslední zápas v přípravě.

Poslední utkání v přípravě
LHK Jestřábi Prostějov: HC Frýdek Místek
K poslednímu zápasu přípravy zajížděla farma Třince do Prostějova. První gól zápasu vstřelili domácí a v šesté minutě se zásluhou Luňáka dostali do vedení. Prostějovští hráči vedli až do pětadvacáté minuty, kdy Jeník snížil na 1:1. Druhého gólu se Frýdek dočkal minutu před koncem druhé třetiny. Po spolupráci Kovarčíka s Káňou, který nahrával Frankovi, který zakončil, se Slezané dostali do jednobrankového vedení. Vedení třinecké farmy netrvalo dlouho. Pět minut po začátku třetí třetiny prostřelil Šimbocha Půhoný a stav byl opět vyrovnaný. Jestřábi deset minut po vstřelení druhé branky postupně přidávali další. Nejprve se prosadil Protivný. Netrvalo dlouho a čtvrtý gól v brance hostů skončil po střele Venkrbce. Poslední pátou branku prostějovského týmu přidal Jan Káňa a bylo hotovo. Frýdek Místek poprvé v přípravě prohrál výsledkem 5:2.

Sestava z utkání s Prostějovem
Šimboch (Daneček) – Michal Roman, Jeník, Roupec, Zahradníček, Matyáš, L. Doudera - Kanko, Cienciala, Luka, Meidl, M. Kovařčík, Franek, O. Kovařčík, Jaroš, T. Káňa, Samiec, Klimša, Miloš Roman.

Ohlasy trenéra Juříka po utkání
„První třetinu byli aktivnější domácí, měli dobrý pohyb, měli tlak do brány. My jsme se nemohli dostat do svého systému hry. Od vyrovnávací branky jsme byli ale lepším týmem my, ale utkání rozhodla naše nedisciplinovanost ve třetí třetině.“

Poslední utkání Kadaně
SK Kadaň: HC Benátky nad Jizerou
V posledním utkání přípravy zavítaly na led Kadaně Benátky nad Jizerou. Kadaňští chtěli Benátkám oplatit porážku z předchozího utkání, avšak vstup do utkání jim nevyšel. První branku zápasu vstřelili hosté, konkrétně poslal do vedení svůj tým Krejčí. Ve druhé periodě po gólu Osmíka byl stav vyrovnaný. Stav 1:1 se nezměnil ani ve třetí třetině a muselo se prodlužovat. V pětiminutovém prodloužení tři na tři se skóre opět neměnilo a zápas rozhodovaly samostatné nájezdy. Nájezdy začínaly Benátky. První nájezd jel a proměnil Kolman. Za domácí tým jel Vaněk, který neuspěl. I druhý nájezd Benátky proměnily, tentokrát překonal brankáře Krále Musil. Kůs musel uspět, ale nepodařilo se mu zkrotit puk a kadaňští podlehli Benátkám 2:1 po samostatných nájezdech.

Sestava z utkání s Benátkami
Král (Dvořák) – Černý, Tejnor, Trefný, Tomeček, Šimek, Cest, Drobný, Szathmáry – Osmík, Kohout, Zadražil – Chrpa, Ringler, Kellerstein – Beránek, Hejcman, Vaněk – Berger, Veselý, Kůs.

O zápase
První kolo WSM ligy se odehraje 8. září v 18 hodin na zimním stadionu v Kadani. Neváhejte a přijďte podpořit kadaňský tým. Pokud se nebudete moci dostavit, sledujte alespoň textový přenos na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM