Jaroslav Beck: „Letošní tým má charakter!“

Jindřich Poledna | 06.09.2016 | |

Jaroslav Beck: „Letošní tým má charakter!“

Je těsně před začátkem ligy, a tak jsme se logicky zeptali na pohled trenéra Jaroslava Becka na tým, ligu, přípravu, vyhlídky a cíle. Jak bude tým složený z hráčů připravujících se pro dva extraligové týmy fungovat. Jak vidí letošní soutěž a jaké v ní má tým Trhačů šance. O všech těchto pro fanoušky důležitých informacích se trenér rozpovídal…

 

Co mohou fanoušci očekávat od letošní sezóny?
Úkoly a cíle máme dva. Tím je jako farma spolupracovat na co nejvyšší úrovni s oběma hlavními extraligovými týmy. A s tím jde ruku v ruce druhý úkol – záchrana soutěže. A to musíme brát jako realitu. Kadaňský tým tak bude v úplně jiné roli než v minulé sezóně. Letos nás čeká jeden z nejtěžších ročníků. Ne proto, že bychom měli tak slabý kádr, ale soutěž je letos opět více vyrovnaná. První desítka týmů má velmi silné kádry podporované extraligovými mužstvy, které do nich budou pumpovat hráče. Jsou to týmy s rozpočty na úplně jiné úrovni než má Kadaň. Tyto týmy mají a budou mít velmi vyztužené kádry. Ať už jde o Havířov, který velmi posílil, Přerov, jenž bude podporován Kometou. O první silné čtyřce tu navíc nemá cenu vůbec mluvit. Každý fanoušek si spočítá, že letos bude boj o každý bod, o holou existenci v lize pro příští sezónu. Třeba Benátky, se kterými hrajeme vždy o velmi důležité body, mají letos velkou podporu ve třech extraligových týmech. Úspěchy Trhačů však mohou přijít, ale budou vykoupené bojem o každý bod.

První zápas hrajeme s nováčkem z Frýdku-Místku…
Frýdek je nováčkem jen na papíře. Třinec je jeden z nejambicióznějších týmů v extralize, má peníze, široký kvalitní kádr a bude nechávat své hráče hrát na farmě. Na druhou stranu naše mladé zálohy můžeme právě s Frýdkem srovnávat. Neměli bychom být o nic horší a hned v prvním utkání bychom tak mohli být v Kadani svědky výborného hokeje. Nás soupeř má také plno mladých ambiciózních hráčů.. Uvidíme, kdo má tuhle „mladou zálohu“ pevnější, zda v Třinci, nebo u Pirátů a ve Varech. Nemůžeme čekat žádný ohromující výsledek, čeká nás tvrdý boj.

V průběhu přípravy bylo avizováno, že by mohl přijít jeden zkušený útočník…
Nestalo se tak. Nakonec nebylo v našich finančních možnostech přivést hráče špičkových kvalit jen do Kadaně. Pokusili jsme se kádr vyztužit hráčem, který byl pro nás dostupný po všech stránkách. Tím je Jan Berger. Uvidíme, jak se s tím srovná a jakým bude přínosem pro tým. Ale věříme, že potvrdí svou úlohu mírně zkušenějšího útočníka, který dělá v průměru 20 bodů za sezónu. My mu věříme.

S jakou sestavou půjdeme do prvního utkání? Bude podobná té ze zápasu s Benátkami?
Dá se říci, že ano, ale překvapení a změny zřejmě ještě nastanou. Ve hře je ještě nasazení Radka Havla, ale tuhle informaci se dozvíme, bohužel pro nás, až v den zápasu. Také až ve středu budou Karlovy Vary řešit finální podobu svého kádru s potenciálním ruským partnerem, takže se dozvíme, kdo by nás ještě mohl posílit nebo zda se někdo z našeho týmu neposune do Varů. Ale není vyloučeno, že v Kadani uvítáme hráče, kteří zde působili v poslední sezóně. Jedná se jak o útočníka, tak o beka. Právě ve skládání sestavy pro utkání to pro nás bude před zápasem vždy velmi složité, ale to je již úskalí farmy. Ani Piráti, ani Vary, nemají tak široké kádry jako mívali v minulosti a svoje říká také ekonomika. A to je potřeba respektovat.

Co bude naší největší sílou a předností?
Naší sílou bude vyrovnanost kádru. Budeme mít dvě pětky, které bychom rádi udrželi stálé, zbylé dvě budeme vždy sestavovat podle svých možností. Další předností bude houževnatost, disciplína a bojovnost. V současnosti nemáme rozdílového hráče v koncovce. Těmi byli Račuk, Chlouba nebo Kadlec. Ti jsou pryč a my teprve uvidíme, kdo se bude pasovat do této role ze současného kádru. Čekám, že se budou prosazovat hráči napříč celým týmem a každá pětka bude schopná bodovat. Vše bude také podtrženo výkonem brankářů. Otázka gólmanů bude otevřená až do finále a bude se rodit až po vzájemné konzultaci.

A co Vy očekáváte od kadaňského publika?
Tak jak naše fandy příprava nezajímala a chodila se dívat jen dvacítka nejvěrnějších, které překřičeli příznivci soupeře, věříme, že nás zase nějaká ta stovka přijde podpořit. A jestli jich bude víc, jsme jedině rádi. Na druhou stranu víme, že je musíme přilákat výkony. Náš tým je letos opravdu velmi mladý. A i Ti talentovaní mladí hráči si musí zvyknout na to, že se na ně tým bude spoléhat a to nejde ze dne na den. Takže nemá cenu mít přehnaná očekávání. Na druhou stranu se necítíme outsidery, jak nás někteří rádoby odborníci hodnotí. Uděláme všechno proto, abychom také odborníky probudili ze sna. Ano, příprava nebyla jednoduchá. Nemáme rozdílové hráče. Přesto se do Kadaně nebude jezdit pro laciné body, Trhači nebudou pro nikoho lehkým soustem. Podpora diváků je ale nutná, hokej se hraje především pro ně. A já věřím, že si kadaňáci cesty na tribuny najdou, stejně jako v loňském roce.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM