Trhači vyjíždějí podruhé ven, tentokrát stojí v cestě Jestřábi

Tereza Doksanská | 13.09.2016 | |

Trhači vyjíždějí podruhé ven, tentokrát stojí v cestě Jestřábi

Kadaň – WSM liga pokračuje čtvrtým kolem a černožlutí jedou do Prostějova. Minulou sezonu dokázali Trhači Jestřáby porazit čtyřikrát, podaří se jim to i tentokrát? Zápas začíná v 18 hodin.

 

Jestřábi v přípravě
Prostějovu se příprava zcela nepodařila. Z deseti zápasů vyhráli tři, jeden remizovali a šest prohráli. Vstup do přípravy měli ale vítězný. Hanáci se v Polsku rozstříleli a Tychy porazili 3:7. Jenže potom přišla šňůra proher. V odvetném duelu s Tychy se prostějovským hráčům nedařilo tak, jako v prvním utkání a na domácím ledě prohráli těsným výsledkem 2:1. S dalším zahraničním soupeřem, s Krakowem také Jestřábi prohráli, tentokrát 5:3. Ke čtvrtému přípravnému zápasu zajížděli Prostějované do Přerova, odkud si odváželi prohru 5:2. Čtyři zápasy sehráli Jestřábi na domácím ledě. První zápas hráli s Havířovem a remizovali 2:2. Odvetný zápas s Přerovem se Prostějovu opět nezdařil, se Zubry opět prohrál 6:4. Se třetím zahraničním soupeřem dokázali Prostějované vyhrát vysokým výsledkem 8:3. Za to s Třebíčí si nedokázali poradit a prohráli 4:2. Ve dvojutkání s Frýdkem Místek bylo skóre stejné ve dvou zápasech 5:2. Na domácím ledě vyhrál tímto výsledkem Frýdek a doma vyhrál Prostějov.

Prostějov v minulé sezoně
V loňské sezoně se Jestřábům dařilo, po základní části skončili na pátém místě a dostali se tak do play – off, ve kterém se utkali s pražskou Slavií. Prostějovští si s Pražany nevěděli rady a ani jednou je nedokázali porazit. Ve čtvrtfinále tak skončili, sešívaní je porazili 4:0 na zápasy.

Změny v A týmu
Příchody
Pavel Kantor – brankář
Daniel Kolář – obránce
Aleš Holík – obránce
Vojtěch Zadražil – obránce
Jiří Hozák – útočník
Ondřej Fiala – útočník
Jiří Půhoný – útočník
Lubomír Korhoň – útočník
Jan Rudovský – útočník

Odchody
Pavel Mojžíš – obránce
Patrik Husák – obránce
Marek Drtina – obránce
Dominik Rudl – obránce
Jakub Čuřík – útočník
Jiří Cetkovský – útočník
Jakub Illéš – útočník
Dominik Volek – útočník

Třetí kolo WSM ligy
HC Most: LHK Jestřábi Prostějov
První branka utkání padla ve třetí minutě a Prostějované se ujali vedení. Dlouho žádná branka nepadla, až ke konci první třetiny padly rovnou dvě. Jestřábi se dostali do dvoubrankového vedení, ale ne na dlouho. Za dvě minuty mostecký Strejček prostřelil Kantora a snížil zpět na jednobrankové manko. Ve druhé třetině došlo k vyrovnání skóre, za Most se prosadil Válek. V poslední minutě poslal domácí do vedení Stříbrný a mostečtí vedli po druhé periodě 3:2. Už to vypadalo, že si Jestřábi odvezou ze Severu Čech prohru, avšak prostějovští dokázali vyrovnat a v poslední minutě si vzít opět vedení a Most tak obrali o tři body.

Sestava z utkání s Mostem
Kantor – Holík, Kvapil, Protivný, Kolář, Šafář, Zadražil – Venkrbec, Luňák, Rudovský – M. Novák, Moskal, Káňa – Šlahař, Krejčík, Půhoný – Fiala, Augustin, Švec.

Poslední utkání Kadaně
SK Kadaň: HC Zubr Přerov
Zápas začal pro domácí velice dobře, již po 22 sekundách hry se prosadil Chrpa. Hostům se během osmi minut podařilo vyrovnat, avšak v sedmnácté minutě se prosadil Tomeček ve vlastním oslabení a hráči šli do kabin za stavu 2:1. Ve druhé části branka nepadla a do třetí třetiny se šlo za stavu 2:1. Domácí navýšili svůj náskok na čtyřbrankový, když hattrick zkompletoval Chrpa. Jenže přerovští hokejisté jako kdyby vstali z mrtvých a snížili na pouhou branku. Přerov v posledních minutách stáhl brankáře a hráli přesilovou hru, tedy se šesti hráči v poli a černožlutí se čtyřmi. V poslední vteřin poslal puk do prázdné branky Hejcman a Trhači zvítězili i napodruhé na domácím ledě, tentokrát 5:3.

Sestava z utkání s Přerovem
Král (Lukeš) – Trefný, R. Černý, J. Tomeček, D. Šimek, Tejnor, R. Havel, Weinhold – Chrpa, Hejcman, Kůs – Vaněk, M. Zadražil, Kohout – O. Beránek, Berger, R. Veselý – Osmík, Wágner, Ringler – Hlava.

Ohlasy trenéra Becka
Na utkání jsme se snažili maximálně zkoncentrovat, což po sobotě nebylo jednoduché. Řekli jsme si, jaké chyby nesmíme opakovat, snažili jsme se řešit velký počet vyloučení, což nás sráželo v posledním zápase. Kluci to vnímali, a ač bylo opravdu málo času, dokázali jsme se na dnešní zápas připravit. Řešili jsme různé herní varianty. Jsme rádi, že to zafungovalo a my to dnes zvládli. Těší náš, že se stále držíme rčení: Můj dům – můj hrad.

O zápase
Čtvrté kolo WSM ligy odehrají Trhači na ledě Prostějova ve středu, 14. září. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin. Cesta je daleká, pokud se tedy nechystáte do Prostějova, zápas sledujte na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM