Trhači přivítají Motor, podaří se jim udržet domácí neporazitelnost?

Tereza Doksanská | 16.09.2016 | |

Trhači přivítají Motor, podaří se jim udržet domácí neporazitelnost?

Kadaň – Již páté kolo odehrají Trhači v sobotu proti silným Českým Budějovicím. Motoru se aktuálně nedaří, ze tří utkání vyhrál pouze jednou a to s Mostem 7:0. Podaří se Trhačům udržet body doma? Utkání začíná v 17 hodin.

 

Motor v minulé sezoně
V loňské sezoně se Motoru dařilo. V základní hrací části dokonce devětkrát za sebou neprohráli. Po odehrání všech dvaapadesáti zápasů skončili budějovičtí na třetím místě, což jim zajistilo přímý postup do play – off. Ve čtvrtfinále narazili Jihočeši na Zubry z Přerova, se kterými jen jednou prohráli. Přerov tak Motor vyřadil 3:1 na zápasy a postoupil do semifinále, kde se utkal s pražskou Slavií. Zatímco ve čtvrtfinále se budějovickým hokejistům dařilo, v semifinále už ne. S Pražany nedokázali uhrát ani jeden zápas a v semifinále tak skončili.

Přípravná utkání
České Budějovice: Rytíři Kladno 6:2
České Budějovice: Anjang Halla 1:2
České Budějovice: České Budějovice „B“ 8:2
České Budějovice: Amur Chabarovsk 4:5 p.
Rytíři Kladno: České Budějovice 3:1
Slovan Ústí nad Labem: České Budějovice 5:2
České Budějovice: Kometa Brno 3:1
HC Tábor: České Budějovice 0:6
Mladá Boleslav: České Budějovice 6:0

Aktuální forma Budějovic
Zatímco v minulé sezoně měli Budějovice vstup do ligy perfektní, letos se jim to nepovedlo. Hned na úvod zajížděl Motor na Slavii, která je loni vyřadila v semifinále. Jenže ani letos se Jihočechům proti sešívaným nedařilo, z Prahy si odváželi prohru 5:3. K druhému kolu Budějovice nenastoupili, protože se domluvili s Jihlavou, že utkání přesunou na 19.12, a tak budějovičtí měli pauzu a nastoupili až ve třetím kole, kde zajížděli na led Slavie, tentokrát ale z Třebíče. Z ledu Horácké Slavie si neodváželi hokejisté z jihu Čech ani bod, ale prohru 3:2. Ve čtvrtém kole se utkali hokejisté Českých Budějovic s Mostem, který rozstříleli 7:0 a získali první tři body do tabulky.

Změny v kádru
Příchody
Martin Mazanec – obránce
Mitch Fillman – obránce
Miloslav Čermák – útočník
Vladimír Škoda – útočník
Angelo Esposito – útočník
Žiga Pavlin – útočník
Jiří Patera – útočník

Odchod
Hynek Kůdela, Lukáš Bohunický, Petr Kolmann, Lukáš Kříž, Martin Semrád, Josef Mikyska, Adam Přibyl, Michal Švihálek, Radek Prokeš, Ladislav Marek, Dominik Točík, Jáchym Kondelík, Josef Žáček.

Poslední utkání Motoru
ČEZ Motor České Budějovice: HC Most
Ze začátku utkání to vypadalo vyrovnaně, avšak v desáté minutě začala gólová smršť domácích. Úvodní gól vstřelil Chovan a o tři minuty poté se trefil Čermák. Do konce třetiny se už nikdo netrefil a hráči odcházeli do kabin za stavu 2:0 pro domácí. Ve druhé třetině měl Most čtyřminutovou přesilovou hru, kterou nedokázal využít. Třetí branku do mostecké brány přidal Rob a o necelé dvě minuty později rozvlnil mosteckou síť Zíb. Motor ve druhé části vstřelil opět dvě branky a vedl již 4:0. Ve třetí části přidali budějovičtí do brány Mostu další tři branky. Nejprve se v pětačtyřicáté minutě trefil Babka, pět minut před koncem Kuchejda a skóre uzavřel v poslední minutě svou druhou brankou v utkání Rob.

Sestava z posledního utkání
Bláha – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Mucha, Zíb, Suchánek – Čermák, Pajič, Květoň – Nouza, J. Straka, Heřman – Chovan, Rob, Babka – Šulek, Škoda, Kuchejda.

Ohlasy trenéra Stavjani
Nastoupili jsme do zápasu velkým tlakem, bohužel jsme zpočátku nedokázali skórovat. Mám radost, že hráči dohráli utkání ve stejném nasazení až do konce. Dnes se to vyvedlo jak bodově, tak i třetí formaci Luboše Roba. Na rozdíl od minulých zápasů to klapalo v obraně, rovněž Bláha působil v brance velice jistě.

Poslední utkání Trhačů
LHK Jestřábi Prostějov: SK Trhači Kadaň
První branku viděli diváci až v pětatřicáté minutě, když Krále prostřelil Luňák, o dvě minuty později se radovali opět domácí, tentokrát poslal puk do Královy svatyně Aleš Holík. Po druhé třetině byl stav 2:0 pro domácí. Do třetí periody nastoupili lépe Trhači. Minutu po začátku vstřelil branku Chrpa a tři minuty poté vyrovnával na 2:2 Kohout. V té stejné minutě šli hosté do vedení po brance Matěje Zadražila. Už to vypadalo, že si Trhači odvezou z Prostějova tři body, jenže tři minuty před koncem vyrovnal Šlahař. Dvanáct vteřin před koncem bylo nařízeno trestné střílení za úmyslné posunutí branky pro prostějovský tým. Nájezdu se ujal Šlahař, který ho proměnil a kadaňští tak z Prostějova odjíždí s prázdnou.

Sestava z posledního utkání
Tomáš Král (Lukeš) – Trefný, R. Černý, J. Tomeček, Tejnor, M. Rohan, Weinhold, R. Havel – Kůs, Hejcman, Chrpa – Kohout, M. Zadražil, Vaněk – R. Veselý, Berger, O. Beránek – Ringler, Osmík, Hlava.

Ohlasy trenéra Becka
Je to zbytečná prohra. Byl to vyrovnaný zápas, za stavu 3:2 pro nás, kdy se nám podařilo otočit skóre zápasu, domácí trochu usnuli a my jsme nevyužili tři, čtyři gólovky včetně trestného střílení. Odskok na větší rozdíl se tedy nekonal a nedisciplína, neplnění taktických pokynů a hrubka v posledních třech minutách nás stála tři body. Musíme z toho vyvodit nějaké závěry, tohle tolerovat nebudeme, protože se nám to stává často. Co se týče toho konce, tak neznám takové pravidlo, aby se čtyři vteřiny hrálo s posunutou bránou a až se o to brankář opře, tak vypadne celá. Následně se pak pískne trestné střílení.

O zápase
Páté kolo WSM ligy se odehraje na zimním stadionu v Kadani v sobotu, 17. září od 17 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit kadaňský tým k další domácí výhře. Pokud se nebudete moci dostavit, sledujte alespoň textový přenos na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM