Osmé kolo je tu, tentokrát stojí v cestě Rytíři z Kladna

Tereza Doksanská | 25.09.2016 | |

Osmé kolo je tu, tentokrát stojí v cestě Rytíři z Kladna

Kadaň – K osmému kolu zajíždějí Trhači na Kladno. Podaří se černožlutým přivést z ledu aktuálně prvního týmu v tabulce body a navázat tak na domácí výhru? Utkání začíná v 18 hodin.

 

Kladno v minulé sezoně
Po Rytíře byla minulá sezona zklamáním. Sice se probojovali do čtvrtfinále, kde narazili na Ústí, jenže nikdo nečekal, že ve čtvrtfinále také skončí. Kladenští hráči dokázali Slovan porazit pouze dvakrát, což znamenalo, že končí. Ústí nad Labem porazilo Kladno 4:2 na zápasy. Pro kladenské to znamenalo obrovské zklamání a konec sezony.

Rytířům se povedl vstup do ligy…
První kolo odehráli Rytíři na domácím ledě s Benátkami, které dokázali porazit až v prodloužení a doma jim zůstaly pouhé dva body. S Havířovem prohráli těsně 2:1, ale poté už přišla série výher. Dvě kola za sebou hráli Kladeňáci na domácím stadionu. Ani Litoměřicím a ani pražské Slavii nedovolili Rytíři odvést si body a tak všech šest bodů zůstalo doma. V pátém kole zajíždělo Kladno na led mistra z Jihlavy, odkud si odváželo tři body za výhru 3:1. Jen jeden bod získali svěřenci Pavla Patery s Třebíčí, se kterou prohráli 4:3 po samostatných nájezdech. V rámci sedmého kola zajížděli svěřenci Pavla Patery do Mostu, se kterým si poradili 4:2 a díky této výhře se vyhoupli do čela tabulky.

Změna realizačního týmu
Před novou sezonou obměnilo vedení Kladna realizační tým, konkrétně trenéry. Jiřího Čelanského vystřídaly legendy českého hokeje Pavel Patera jako hlavní trenér a František Kaberle jako jeho asistent, Jiří Kopecký dělá nadále asistenta Pavlu Paterovi.

Rytíři Kladno
Kladno obnovilo kádr o tyto hráče: Petr Ton, Petr Hořava, David Tůma, Miroslav Hanuljak, Jan Ilašenko, Petr Tenkrát, Matěj Pekr, Jiří Cetkovský, Jiří Burger, Petr Ulrych, Jiří Drtina, Peter Jánský, Roman Přikryl, Ladislav Zikmund.
Tým Rytířů opustili tito hráči: David Stach, Tomáš Pitule, Michal Lukáč, Vojtěch Šilhavý, David Dvořáček, Vítězslav Bílek, Josef Zajíc, Václav Skuhravý, Lukáš Mensator, Brendon Nash.

Sedmé kolo
HC Most: Rytíři Kladno
Kladeňáci se dostali do vedení už ve čtvrté minutě, když za Pincova záda poslal puk Machač. O čtyři minuty později se radovali opět hosté. Jiří Cetkovský se dostal za obránce a nataženou holí poslal puk za mosteckého brankáře. Gólová radost Rytířů pokračovala nadále. Dvě minuty po druhém golu přidali Kladeňáci třetí. Tentokrát domácího brankáře překonal Jiří Burger. Dalo by se říct, že Kladno se vystřílelo v první třetině. Snížit se Mostu podařilo až ve druhé třetině, ve které místo Pince nastoupil do brány Spěšný. Při přesilové hře nahrál Alinč Smolkovi a ten překonal Hanuljaka. Jenže Rytíři měli rychlou odpověď. V oslabení si brankáře mosteckých položil Jakub Strnad a lehce zakončil na 4:1. Ve druhé části branka nepadla a tak se do kabin odcházelo za stavu 4:1. Druhý a zároveň poslední gól zápasu vsítili mostečtí. V sedmačtyřicáté minutě Hanuljak podruhé inkasoval. Tentokrát ho překonal Doležal. Rytíři porazili Most 4:2 a vyhoupli se na čelo tabulky.

Sestava z utkání s Mostem
Hanuljak - Růžička, Hořava, Repe, Drtina, Ptáček, Ulrych, Matula - Ton, Burger, Tenkrát - Tůma, Kubík, Machač - Jánský, Přikryl, Strnad - Cetkovský, Zikmund, Pekr.

SK Kadaň: HC AZ Havířov
Devět minut po vhození úvodního buly se ujali Trhači vedení. První branku kadaňských vsítil Matěj Zadražil. Za šest minut se Kadaň radovala podruhé. Tentokrát se prosadil Dominik Vaněk. Kadaňští tak odcházeli do kabin s radostí, úvod do zápasu jim vyšel a vedli nad silným Havířovem 2:0. Vstup do druhé části neměli Trhači příliš dobrý. V osmadvacáté minutě snížil na 2:1 Maruna. Minutu před koncem prostředního dějství se Kadaň radovala potřetí. Martin Kohout vyslal tvrdou střelu na Laca, který nestihl ani zareagovat a černožlutí vedli 3:1. Jenže po dvou minutách hry ve třetí části Havířov opět snížil. Tentokrát Krále prostřelil Bahounek. To si Trhači nenechali líbit a tři minuty po radosti havířovských se prosadila opět Kadaň. Střelu Jakuba Trefného, který pálil od modré čáry, tečoval před bránou Nicolas Hlava a byl z toho čtvrtý gól černožlutých. Ke konci se zápas trošku zkomplikoval. Pětapadesáté minuty snížil Haas na 4:3. Dvě minuty před koncem hrála Kadaň oslabení a ještě k tomu havířovští trenéři odvolali Laca. Jaroslav Kůs mohl poslat puk do prázdné brány, což se mu nepovedlo. Trhači závěr zápasu zvládli a body tak zůstaly doma. Kadaň porazila Havířov 4:3.

Sestava z utkání s Havířovem
Král (Lukeš) – Trefný, Szathmáry, Tejnor, Blaha, Havel, Šimek – Veselý, Kůs, T. Rohan – Kohout, Zadražil, Vaněk – Hlava, Hejcman, Chrpa – Beránek, Vrána, Šťovíček.

Ohlasy trenéra Becka
Havířov nám nedal body jen tak. Od druhé třetiny bylo vidět, že nám body nedají zadarmo. Vsadili jsme na jinou taktiku – důraz a jednoduchost. To je cesta pro tenhle tým. Snad nám bude přát štěstí a podaří se nám stabilizovat sestavu, protože nám okolnosti zatím nepřejí. Chtěl bych klukům poděkovat za bojovnost. Ukázali jsme si, že jsme schopní body získat, i když to bylo a bude hrozně těžké.

O zápase
Osmé kolo se odehraje v pondělí, 26. září na zimním stadionu na Kladně, úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin. Kladno není zase tak daleko, abyste nepřijeli Trhače podpořit, budou to potřebovat. Pokud se nebudete přímo na stadionu, můžete sledovat alespoň textový přenos na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM