Nicolas Hlava: Dokud není konec, tak není nic ztraceného.

Tereza Doksanská | 20.12.2016 | |

Nicolas Hlava: Dokud není konec, tak není nic ztraceného.

Kadaň - Vánoce se blíží a tím pádem i konec roku 2016. Trhačům zbývá odehrát pouhý jeden zápas v tomto roce. S Nicolasem Hlavou jsme si popovídali o tom, jak bude trávit Vánoce, o aktuální sezoně i o charitě M.E.G. a plyšákové exhibici.

 

Nicku, více jak polovina soutěže je za vámi, zbývá odehrát 16 kol. Bude to v lednu a únoru hodně těžké?
Pro nás to bude úplně nejtěžší, jak to může být, protože jsme tam, kde jsme. Potřebujeme každý bod, abychom se ještě vyšplhali alespoň trošku výš, než jsme. Každý zápas bude pro nás maximálně těžký.

Rok 2016 se pomalu, ale jistě blíží ke konci. Jak byste ho zhodnotil?
Řekl bych to takhle, tabulkově jsme na tom hodně špatně, s čímž jsme do sezony nešli, měli jsme jiné cíle. Ale nemyslím si, že bychom podávali špatné výkony. Odehráli jsme parádní zápasy, i když jsme prohráli, bohužel jsme tam, kde jsme. Po Vánocích máme před sebou nějaký cíl, který musíme splnit, abychom se dostali nahoru.

Myslíte si, že jsou ještě šance, abyste se dostali nad desáté místo?
Dokud není konec, tak není nic ztraceného. Dokud je tam nějaká naděje, tak my za ní půjdeme a uděláme pro to maximum, abychom toho docílili.

Bude těžké se dostat po Vánocích do tempa? Přeci jenom cukroví a bramborovému salátu nelze odolat…
Myslím si, že každý to musí nějak omezit, říct si, jestli může nebo nemůže tolik. Hlavně Chloubič by si měl dávat pozor. (smích) Jinak to záleží na každém individuálně, aby se nějak udržoval a nepřejedl se.

A vy dodržujete jídelníček?
Já ne, samozřejmě si dám salát, řízek a cukroví, což k Vánocům patří. Během volna budu trénovat, budu chodit na fotbaly, abych z toho nevypadl a nějak se držel.

Jak budete trávit Vánoce?
Na Vánoce budu s mamkou a ségrou, poté budeme spolu s přítelkyní. Jak jsem říkal, budu chodit na vánoční fotbaly a budu si užívat volna.

V zápase se Slavií proběhla plyšáková exhibice a vybralo se šest nebo sedm pytlů plyšáků. Jaké to pro vás bylo, když fanoušci naházeli poměrně dost plyšáků na led?
Bylo to super, hlavně i pro lidi, kteří přišli. Jsem rád, že to takhle vyšlo, přišlo i více lidí, kteří přinesli tolik plyšáků a naházeli to tam.

Pro M.E.G. Charity jste vybrali 5 807 Kč. Co na tento příspěvek říkáte?
Abych pravdu řekl, čekal jsem, že se vybere mnohem víc, ale samozřejmě jsme rádi za každou korunu, co se vybrala. V kabině jsme se složili a také jsme něco přispěli. Pár lidí tady něco dalo a na to, jak sem chodí málo lidí, tak se vybralo celkem dost. Jak jsem říkal, čekal jsem víc, ale záleží na každým, jestli přispěje nebo ne.

Co vás vedlo k tomu, přispět zrovna na M.E.G. Charity?
Spolupracují s Karlovými Vary a nějak se to sešlo dohromady, že se vybrala tahle charita, která pomáhá nemocnicím. Dělají pro nemocnice maximum, abychom se měli lépe i my, abychom měli stroje a různé prostředky. Podle mě to byla dobrá volba.

Co obecně říkáte na to, že sponzor soutěže WSM, ale i týmy a hráči přispívají na dobrou věc?
Myslím si, že to k tomu patří přispívat zvláště na tyhle věci. Vlastně se to vrací a pomáhá i nám. Je jenom dobře, že se takhle přispívá a doufám, že to bude pokračovat i dál.

Jste třetím nejproduktivnějším hráčem Kadaně. Odehrál jste 35 zápasů, v nichž jste zaznamenal 19 bodů za 8 gólů a 11 asistencí. Jste s tím spokojen?
Spokojený nejsem, protože jsem měl milion jiných šancí, kdy jsem mohl dát gól. Bohužel to selhalo, každopádně budu dělat maximum pro to, aby se to ještě zvedlo a nějak se to obrátilo.

Příští týden hrajete doma s Horáckou Slavií Třebíč. Co od utkání očekávat?
Tak určitě to bude těžký zápas, Třebíč je nepříjemný soupeř, ale my uděláme maximum pro to, abychom vyhráli.

Nejen sběrači, ale i hráči pomáhali sbírat plyšáky.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM