Moc mě těší, že hraji za mateřský klub, říká o svém stém startu Robert Černý

Kateřina Kundertová | 02.01.2017 | |

Moc mě těší, že hraji za mateřský klub, říká o svém stém startu Robert Černý

K a d a ň - V předchozím kole WSM ligy odehrál proti Třebíči své sté utkání v druhé nejvyšší soutěži Robert Černý. Od debutu v říjnu 2014 uplynuly více než dva roky, během kterých si jednadvacetiletý bek připsal jednadvacet kanadských bodů. Dvounásobný šampion juniorské extraligy aktuálně nastupuje v první obranné dvojici po boku Jakuba Trefného.

 

Robert Černý nastoupil minulé kolo proti Třebíči ke svému stému utkání v první lize. Všechny duely odehrál v černo-žlutém dresu kadaňských Trhačů. „Moc mě to těší a obzvlášť více, když hraji za svůj mateřský klub, nijak zvlášť jsem zápas ale neprožíval,“ říká mladý bek. Za celé působení nastřádal jednadvacet kanadských bodů. „Zatím sbírám zkušenosti,“ pokračuje.

Robert Černý oblékl poprvé dres kadaňského áčka v jedenáctém kole sezóny 2014/2015. „Pamatuji si první zápas moc dobře. Bylo to v Havlíčkově Brodě, kde jsme vyhráli,“ uvádí. „Jsou to dvě sezóny zpátky, kdy jsem ještě mohl hrát za juniory,“ přidává podrobnosti.

Nyní jednadvacetiletý obránce pomohl Chomutovu v sezónách 2013/2014 a 2014/2015 ke dvěma juniorským titulům. Robert Černý v nejvyšší mládežnické kategorii za 96 střetnutí získal osmadvacet bodů. Od roku 2015 nastupuje pravidelně za Kadaň. „První dvě sezóny byly oťukávací, protože jsem pendloval mezi áčkem a juniorkou, ale letos už to zvládám lépe,“ vypráví.

První rokem věkově ryze seniorský hráč nastupuje v první obranné dvojici s Jakubem Trefným, jenž má v druhé nejvyšší soutěži odehráno více než sedm set padesát střetnutí. „Jsem rád, že můžu hrát s Kubou Trefným, od kterého si můžu brát jenom to nejlepší,“ přiznává. „Občas mi říká, ať hraji jednodušeji, řešíme to v kabině, jelikož sedíme vedle sebe,“ dodává Robert Černý. „Kuba na kamery moc rád nemluví, ale mně rád nějakou chybu připomene,“ usmívá se.

Robert Černý si v letošní sezóně připsal už dvanáct bodů za tři góly a devět asistencí, takže už před 38. kolem WSM ligy překonal své dosavadní statistiky za hrací rok. „Myslím, že je to pro mě nejlepší sezóna mezi dospělými, takže já si ligu zatím užívám, jen škoda výsledků,“ přiznává. „Chybí nám důraz do brány, protože dáváme strašně málo gólů,“ ví mladý bek.

Jednadvacetiletý dvounásobný vítěz juniorské extraligy odtrénoval několik týdnů i u partnerských Pirátů, na svůj ostrý start však čeká. „Chtěl bych si extraligu vyzkoušet, protože je to o stupínek výše,“ líčí. „Letos jsem v Chomutově strávil dohromady asi tři týdny, za což jsem rád, protože i tréninky jsou tam na vyšší úrovni a přidá mi to do první ligy sebedůvěru,“ uzavírá Robert Černý.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM