Uspěje Kadaň na ledě dalekého Frýdku-Místku?

Jiří Novotný (KAD) | 10.01.2017 | |

Uspěje Kadaň na ledě dalekého Frýdku-Místku?

K a d a ň - V sobotu Trhače povzbudila domácí výhra s Litoměřicemi, nyní budou mít možnost potvrdit vzrůstající formu ve Frýdku-Místku. Ambiciózní farma Třince byla před sezonou pasována do role černého koně soutěže. Zápas startuje ve středu 11.1. v 18:00

 

HC Frýdek-Místek

Nováček soutěže sice zatím nenaplnil ambice, které do něj byly vkládány, nijak ustrašeně ale nepůsobí. Aktuálně se nachází na 11. příčce, má stejně bodů jako desáté Litoměřice, oproti nimž má navíc zápas k dobru. S 52 body je v kontaktu s celky bojujícími o play-off, na 12. Havířov má komfortní sedmibodový náskok.

Frýdek-Místek nastupuje v moderní hale Polárka, jež patří mezi nejúhlednější prvoligové stadiony. Divácká kapacita činí 2056 diváků.

Celek z východu České republiky zaznamenal úspěšnou druhou polovinu listopadu, kdy vyhrál čtyři utkání v řadě. Poté sice třikrát za sebou prohrál, nicméně černou sérii napravil třemi výhrami v kuse. Přelom roku se Frýdku příliš nevydařil, rupnul 6:0 na Slavii a poslézl padl 2:0 v Třebíči. Poslední duel se mu ovšem vydařil.

Frýdek-Místek - Most 4:3

Rysi, jak si říkají frýdečtí hokejisté, se do svého severočeského soupeře v sobotním zápase s chutí zakousli. Již ve 4. minutě otevřel skóre Půhoný. Most dokázal záhy srovnat, ale domácí zásluhou Marka Růžičky a Kovařčíka odskočili na 3:1. Mostečtí snížili, leč záhy zvýšil na 4:2 Kania. Most ještě zápas zdramatizoval brankou na 4:3, vyrovnat se mu ale nepodařilo.

„Mohli jsme to odehrát s trošku větším klidem, vzadu nám chyběla větší jistota na hokejkách. A hlavně jsme měli hrát víc disciplinovaně, protože čtyřminutové vyloučení ve třetí třetině nám mohlo ztratit zápas. Jsme rádi, že to kluci ubojovali, ale musíme si to více pohlídat, nemůžeme hrát takhle riskantně,“ upozorňoval na webu Frýdku asistent Marek Malík.

Vzájemná bilance hovoří pro Kadaň

Kadaň se s Rysy střetla hned v prvním kole. Po deseti minutách vedli Trhači již 2:0 po trefách Havla a Chrpy. Hosté ještě v první třetiny dokázali snížit. Domácím se podařil vstup do prostřední části - na 3:1 zvyšoval Dominik Vaněk. Jenže hosté po chvíli snížili a v polovině zápasu využili dvojnásobnou přesilovku a vyrovnali na 3:3. Trhači se nenechali zahanbit a také proměnili dvojnásobnou přesilovou hru - na 4:3 vrátil vedení domácím Radek Veselý. Ve třetí třetině se dvakrát trefil Jaroslav Kůs, který navýšil domácí vedení na 6:3. Hosté sice ještě kosmeticky upravili skóre na konečných 6:4, přesto však první tři body zůstaly v Kadani.

Úspěšní byli Trhači i v odvetě. Na Chloubův gól ve 20. minutě odpověděl Kanko, nicméně poté se trefili Beránek s Chrpou a černožlutí tak v Polárce zvítězili 3:1.

Ve 27. kole, kdy se hrálo opět v Kadani, už Frýdek dokázal najít recept na Trhače. Na branku Marka Růžičky sice ve 22. minutě odpověděl ve 27. minutě Chlouba. Hosté však ve třetí třetině zlepšili hru a po brance Kovařčíka šli znovu do vedení. Domácí už nenašli odpověď, a tak podlehli Frýdku-Místku 1:2.

Tým našeho soupeře

Nejvíce zápasů odchytal 24letý Juraj Šimboch. V dosavadních 28 duelech měl průměrnou úspěšnost 91%. Deset zápasů odchytal Lukáš Daneček. Dvakrát naskočil třinecký Peter Hamerlík.

Nejproduktivnějším zadákem je 26letý Jakub Kania, jenž si zatím připsal 1 gól a 12 asistencí. Sedm bodů (4+3) má Jakub Matyáš, šest bodů nastřádal Bohumil Jank, který nastoupil jen dvanáctkrát.

Útočníkům kraluje Aron Chmielewski, který dosud nastřílel 10 branek a na dalších 12 přihrál. O bod méně mají bratři Michal (9+12) a Ondřej (6+15) Kovařčíkovi, dvacetibodovou hranici již překonal i David Cienciala (8+12).

O zápase

Trhači nastoupí v hale Polárka proti domácím Rysům tuto středu 11.1. v 18:00. Fanděte Trhačům alespoň na dálku při sledování textového přenosu na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM