Trhače čeká dlouhá cesta do Havířova, dovezou ze Slezska nějaké body?

Tereza Doksanská | 27.01.2017 | |

Trhače čeká dlouhá cesta do Havířova, dovezou ze Slezska nějaké body?

Kadaň – K 46. kolu zajíždějí Trhači do dalekého Havířova, který se nachází na dvanáctém místě. Kadani se v posledních dvou kolech nedařilo, kdežto AZ vyhrál minulý zápas. Podaří se kadaňským prolomit ledy a přivézt z Havířova body?

 

HC AZ Havířov 2010
AZ měl dobrý vstup do tohoto ročníku, když vyhrál úvodní dva zápasy. Se Slavií a Jihlavou nezískal Havířov žádné body, ale Třebíč a Most o body obral. Poté ale přišla havířovská krize, z osmi utkání získali pouhý bod a klesli na poslední místo. To se nelíbilo vedení a po prohraném zápase na Slavii odvolalo trenéra Mikeše, kterého nahradil jeho asistent Martin Janeček, asistentem se stal manažer Patrik Rimmel. Ani změna trenérů moc Havířovu nepomohla, mezi prohrami se objevila výhra a AZ se odlepil ze dna tabulky a umístil se na dvanáctém místě.

Jak už bylo zmíněno, AZ se nachází na dvanáctém místě s 57 body, na jedenáctý Přerov ztrácí body čtyři a na desátý Frýdek Místek a deváté Litoměřice bodů pět. Náskok od Kadaně má Havířov devět bodů a od posledního Mostu je dělí bodů dvacet.

Posledních pět kol z pohledu Havířova
Rytíři Kladno: HC AZ Havířov 2010 1:5
HC AZ Havířov 2010: HC Slavia Praha 7:1
HC Dukla Jihlava: HC AZ Havířov 2010 3:2
HC AZ Havířov 2010: SK Horácká Slavia Třebíč 2:5
HC Most: HC AZ Havířov 2010 2:4

Nejproduktivnější hráč AZetu? Daniel Štumpf
Útočník Daniel Štumpf nasbíral ve 42 zápasech 27 bodů za deset gólů a sedmnáct asistencí. Nejvíce aktivním obráncem je se sedmnácti body Marcel Petran.Nastřílel osm gólů a na devět jich nahrál. Tento obránce tráví i nejvíce času na trestné lavici. Za 43 odehraných zápasů nasbíral 44 trestných minut.

Marek Laco, brankář, který v AZetu odchytal 33 zápasů, což je nejvíce ze všech gólmanů. Jeho procentuální úspěšnost přesahuje přes 90%, přesněji 92.24% a průměr inkasovaných branek za zápas má 2.33.

Z Mostu odjel Havířov se třemi body
První se prosadil AZet, když ve 12. minutě prostřelil Pincova záda Marek Kalus. To se mosteckým nelíbilo a o dvě minuty později bylo skóre opět vyrovnané. Za Most se trefoval Jakub Komínek. Vyrovnaný stav nevydržel dlouho, 21 vteřin před koncem první třetiny se prosadil havířovský David Dvořáček – 1:2. Ve 35. minutě se Mostu opět podařilo vyrovnat, Vojtěch Kubinčák poslal puk do poloodkryté brány Dušana Šafránka – 2:2. O tři minuty později se skóre znovu měnilo. Marek Kalus tečoval střelu Daniela Štumpfa, která skončila v mostecké bráně – 2:3. Na potřetí se Severočechům nepodařilo vyrovnat a v 53. minutě poslal Marek Haas do samostatného úniku Petra Kanka, který bez problémů překonal Marka Pince.

Havířovští nastoupili v tomto složení: Šafránek – L. Doudera, Petran, Krisl, Chroboček, Holomek, Dudek – Kalus, Hlinka, Kanko – Dvořáček, Hubáček, Štumpf – Gřeš, Maruna, Kotala – Kurovský, Haas, Pořízek.

Těsná prohra Kadaně
Kadaňští se v posledním kole utkali s Benátkami nad Jizerou. Do utkání vstoupili lépe hosté. V šesté minutě prostřelil Jana Strmeně Radek Prokeš. To se domácím nelíbilo a po rychlých dvou gólech Bohumila Slavíčka a Toma Ringlera se dostali do vedení, které trvalo až do 39. minuty. V téže minutě srovnával na 2:2 Ondřej Chrtek a ve 47. minutě se Benátky ujaly opět vedení. Kadaňským se znovu podařilo vyrovnat, tentokrát Halaszovu svatyni prostřelil David Kaše. O výhře Benátek rozhodl v 53. minutě Daniel Špaček a Trhači vyšli ze zápasu bodově naprázdno.

Sestava Kadaně: Strmeň (Tadeáš Dvořák) – R. Černý, Trefný, Weinhold, Baránek, Tejnor, R. Havel, D. Šimek, L. Chalupa – Hlava, Hejcman, Raška – Kohout, Kaše, Harkabus – Chrpa, Chlouba, Slavíček – L. Vrána, Osmík, Ringler.

Z posledního vzájemného utkání vyšli lépe Trhači
V sedmé minutě otevřel skóre zápasu Petr Kanko, jenže Trhači se rychle oklepali a v té samé minutě vyrovnal Jaroslav Kůs na 1:1. Na druhý gól se čekalo až do 37. minuty. To šli černožlutí do vedení, na 2:1 zvyšoval Nicolas Hlava a o tři minuty později na 3:1 Martin Osmík. Jak druhou třetinu Kadaň zakončila, tak do třetí vstoupila. Po 24 vteřinách už byl stav 4:1 díky gólu Darka Hejcmana. Svůj druhý gól v zápase vsítil po dorážce Martin Osmík – 5:1. Na konečný stav 5:2 dával gól Michal Hlinka, Havířov si tak ze severu Čech neodvážel žádné body.

Sestavy obou týmu
Strmeň – Cestr, J. Tomeček (A), Trefný (C), Chalupa, Šafář, D. Šimek, R. Havel – Ringler, Hlava, Wágner – M. Zadražil, Vaněk, Hejcman – Chrpa, Kůs (A), Osmík – Šťovíček, Slavíček, Kohout.

K. Šimeček – D. Seman (C), Chroboček, Lenďák, Dudek, Petran (A), Staněk, Holomek – Kanko, Kalus, Pořízek – Anděl, Haas (A), Dvořáček – Kotala, Maruna, Gřeš – Hlinka, Hubáček, Štumpf.

SK Trhači Kadaň: HC AZ Havířov 2010 4:3
HC AZ Havířov 2010: SK Trhači Kadaň 2:1p.
SK Trhači Kadaň: HC AZ Havířov 2010 5:2

Program 46. kola
HC Slavia Praha: SK Horácká Slavia Třebíč
Rytíři Kladno: HC Most
HC Benátky nad Jizerou: HC Frýdek Místek
ČEZ Motor České Budějovice: HC Slovan Ústí nad Labem
HC Stadion Litoměřice: HC Dukla Jihlava
LHK Jestřábi Prostějov: HC ZUBR Přerov

O zápase
Další kolo, 46., se odehraje v havířovské K&K PNEU Aréně a to v sobotu, 28.1. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin. Zápas můžete sledovat na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM