„Trénuji jednou týdně,“ říká Klára Chmelová

Kateřina Kundertová, Libor Kult | 23.07.2017 | |

„Trénuji jednou týdně,“ říká Klára Chmelová

K a d a ň - Klára Chmelová měla letošní jaro opravdu nabité. Stihla hokejové mistrovství světa v Americe, bakalářské zkoušky na vysoké škole i neoficiální hokejbalové mistrovství světa. Nejproduktivnější hráčka české ligy žen stihla také v dresu Litvínova stanovit nový rekord na sto sedm kanadských bodů za jeden ročník. V bakalářské práci se ale věnovala rodné Kadani. „Téma bakalářské práce bylo: Pohybové aktivity ve volném čase u dětí čtvrtých a pátých tříd základní školy v Kadani. Děti, které se věnují organizovaně kolektivnímu sportu, jsou zvyklé chodit ven a hrát si.“

 

Kadaňská odchovankyně se s více než sto kanadskými body stala jednoznačně nejproduktivnější hráčkou ženské ligy a vytvořila nový rekord, který v nejbližších letech pravděpodobně nebude překonán. „V Čechách není moc velká úroveň, takže body tolik neřeším,“ říká klidně Klára Chmelová. „Nevím, jestli ho někdy někdo překoná, protože chtějí změnit systém soutěže,“ vysvětluje.

Jednadvacetiletá útočnice nastupuje za ženský tým v Litvínově, kde už odehrála třetí sezónu v kuse se ziskem tří bronzových míst. „Z pohledu ženské ligy to byla dobrá sezóna, ale chtěly jsme být druhé. Nakonec jsme skončily zase třetí, což nebyl velký úspěch, ale taky žádný propadák.

Jako nejproduktivnější hráčka české ligy si Klára Chmelová vybojovala také účast na mistrovství světa v americkém Plymouthu. „Nepočítala jsem s tím, že ještě pojedu s nároďákem. Už toho moc nenatrénuji. Holky normálně trénují s klukama nebo hrají za mořem a trénují pětkrát týdně. Já se chodím jednou v pohodě sklouznout,“ rozpovídá se.

Foto:hracskekarty.cz

Přestože už není pro Králu Chmelovou hokej na prvním místě, nastřílela 66 gólů a přidala 41 asistencí, takže své soupeřky překonala o více než deset bodů v obou statistikách. „Asi mám dobrý základ, ale vůbec netuším, čím to mohlo být,“ usmívá se střelkyně Litvínova.

Novou prioritou je pro mladou všestrannou sportovkyni především vzdělání, které zahájila na gymnáziu a nyní pokračuje na vysoké škole. „Původně jsem chtěla na fyzio, ale na to bylo nemožné se dostat. Bylo tam asi tisíc lidí a brali třicet,“ povzdychne si. „Udělala jsem bakaláře v Praze na oboru kondiční a sportovní specialista, ale byla to taková směska. Na magistra chci pokračovat v Ústí kolem sportu nebo v Praze pedagogiku,“ pokračuje o škole.

Klára Chmelová se v druhé polovině června také zúčastnila hokejbalového turnaje v Litoměřicích a Lovosicích. „Bylo to takové béčkové, spíš o tom si zahrát. Nepřišlo mi to úplně oficiální.“ Výměna bruslí za tenisky a puku za míček nebyla úplně snadná. „Hokejbal jsem hrála poprvé v životě. Běhaní je náročnější, míček hodně nepříjemný, tvrdé hokejky a bez chráničů. Mám všude modřiny, ale bavilo mě to, protože tam se mnou byla jedna spoluhráčka z Litvínova, tak jsme si to dobře strkaly,“ uvádí Klára Chmelová.

V nejbližších týdnech se bude mladá hokejová útočnice věnovat odpočinku a sportovním aktivitám. „Příští týden jedu na čtrnáct dní na dovolenou, potom mě čeká nějaká brigáda na tenise a pak začínám v Kadani s přípravkou plus jedu ještě na jeden turnaj s Litvínovem.“ prozrazuje plány na léto. „S tenisem jsem začala dříve než s hokejem,“ přiznává. „Do dvanácti nebo třinácti let jsem ho hrála více, pak se to ale trochu překlopilo na hokej,“ uzavírá Klára Chmelová.

Top foto: Miroslav Rada (Chomutovský deník).

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM