Vítězství na úvod: Kadaň otočila duel s Klatovy

Kateřina Kundertová | 01.08.2017 | |

Vítězství na úvod: Kadaň otočila duel s Klatovy

K a d a ň - Trhači odjeli k prvnímu přípravnému utkání na zimní stadion v Třemošné, kde narazili na druholigové Klatovy. Přestože šli Západočeši do dvoubrankového vedení, svěřenci trenérů Roberta Kašeho a Kamila Koláčka otočili vývoj úvodního střetnutí přípravy. Dvěma góly se blýskl Jakub Chrpa, jenž přidal i jednu asistenci.

 
0.kolo, úterý 1.8.2017
HC Klatovy - Sportovní klub Kadaň  3:5  (2:0, 1:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Topinka (Pacanda), 13. Pacanda, 26. Chalupa (Kaňák) – 23. Tupý (Blaha), 24. Chrpa (Chlouba, Trefný), 33. Chlouba (Chrpa), 34. Wágner (Rindoš), 49. Chrpa (Trefný). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:3. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:5.
HC Klatovy: Sochůrek – Slavík, Kaňák, Houfek, Marcel, Kubík, Leština – Vracovský, Kodýtek, M. Chalupa, Topinka, Tulačka, Pacanda, Pacanda, Rubner, Vavřička, Kokoška, Vlček, Němec, Váchal.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák – Trefný, D. Novák, Hlaváček, Szathmáry, Blaha, Buchtela, Hierman, Lidák – Krejčiřík, Chlouba, Chrpa, Wágner, Josef Rindoš, Tůma, Müller, Tupý, Kohút, Ringler, A. Macháček, Adámek.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání si střelecké pokusy postupně připsali Dávid Kohút a Jakub Chrpa, jejich kotouče ale skončily u Lukáše Sochůrka. Na přelomu první třetiny Klatovy využily přesilovku, když nedovolený zákrok Marcela Hlaváčka potrestal Jan Topinka a poslal svůj tým do vedení – 1:0.

O chvíli později Tadeáš Dvořák lovil puk ze sítě podruhé poté, co nestačil na dorážku Tomáše Pacandy – 2:0. V závěru periody měli možnost početní výhody také Kadaňští, kteří ji však nezužitkovali.

Vstup do druhé části hry se povedl lépe Trhačům. Během 77 vteřin se prosadili Jiří Tupý a Jakub Chrpa, kteří vyrovnali stav utkání – 2:2. Radost z vyrovnání sebral Severočechům hned o dvě minuty později Matěj Chalupa – 3:2. Před polovinou duelu nahození Jakuba Slavíka tečoval Lukáš Vlček jen těsně mimo branku hostů.

Pak ale začali tlačit Kadaňští. Střely Romana Chlouby, Františka Wágnera i Jakuba Hiermana však skončily ještě ve výstroji Lukáše Sochůrka, pak během vlastního oslabení zasadili tvrdé rány během 33 vteřin Roman Chlouba a František Wágner, kteří otočili vývoj utkání – 3:4. Ve 35. minutě měl možnost ještě Tomáš Vracovský, jenž ovšem neuspěl s dorážkou.

Třetí tetinu začali svěřenci trenérů Kašeho a Koláčka přesilovkou, kterou však nevyužili a krátce poté ubránili i početní výhodu na druhé straně. Bonus zasadil ve vlastním oslabení Jakub Chrpa, který upravil na konečných 5:3 z pohledu Trhačů. Poslední naději mohl Klatovským vykřesat v 56. minutě Martin Váchal, proti kterému se povedeným zákrokem vytáhl Tadeáš Dvořák, a tak se skóre neměnilo.

Kateřina Kundertová

Ohlasy trenérů

Robert Kaše (SK Trhači Kadaň): „Bylo to první utkání. Myslím, že začátek zápasu byl z naší strany podceněný. Mysleli jsme si, že se nemůže nic stát, přestože jsme na to kluky upozorňovali. Věděli jsme, že zápas nebude jednoduchý, protože nastoupí mladí kluci, kteří budou bruslit. Dostali jsme dva góly a prohrávali jsme 0:2. Od druhé třetiny jsme přidali a dohrávali osobní souboje. Začali jsme se víc hýbat a bruslit, dostávali jsme soupeře pod tlak a začali jsme hrát tu naší hru. Pak se nám podařilo zápas otočit. Já doufám, že kluci z toho budou mít ponaučení, že do každého zápasu musíme vlézt na 100 procent. Ať to bude první liga nebo přípravný zápas, všechny mančafty budou chtít hrát a budou chtít vyhrávat, takže nemůžeme nic podcenit.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM