Znovu venku, Trhače čeká odveta se Slovanem

Kateřina Kundertová | 16.08.2017 | |

Znovu venku, Trhače čeká odveta se Slovanem

K a d a ň - Trhači nastoupí k pátému utkání přípravy v nedalekém Ústí nad Labem, kde budou moci vyrovnat vzájemnou bilanci v aktuálně začínající sezóně. Do kmenového týmu by se měli po zápase s Piráty v Plzni vrátit Roman Chlouba i se zbytkem kadaňských hráčů. Střetnutí je naplánováno na čtvrtek 17. srpna od 18 hodin.

 

VZÁJEMNÝ DUEL Z PŘÍPRAVY

Poslední vzájemné utkání odehráli soupeři v letošní přípravě přibližně před týdnem, kdy Ústí nad Labem přijelo na zimní stadion v Kadani. Úvod vyšel lépe domácím, kteří ale šance neproměnili, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Skóre zápasu otevřel ve 22. minutě David Merta, který se ocitl úplně sám před Štěpánem Lukešem. O chvíli později zvýšil na rozdíl dvou branek Daniel Vrdlovec.

Autor jediného kadaňského gólu
Tomáš Adámek

Na konci třetiny Slovan nevyužil minutu přesilovky pět proti třem a nechal domácím naději, kterou před polovinou posledního dějství vykřesal Tomáš Adámek, jenž prostřelil Martina Volkeho mezi betony. Klid a dvougólové vedení vrátil na ústecké hokejky Pavel Smolka, na kterého už Kadaňští nezareagovali, a tak si Slovan připsal skalp prvoligového soka.

Statistiky: Branky a nahrávky: 47. Adámek (A. Macháček) – 22. Merta (Vrdlovec), 28. Vrdlovec (Bernad), 54. Smolka (Vrdlovec). Rozhodčí: Zubzanda – Coubal, Tichý. Vyloučení: 4:3. Bez využití.

TRHAČI PROHRÁLI SE STADIONEM

K poslednímu zápasu nastoupili Trhači v Litoměřicích, kam odjeli v okleštěné sestavě, jelikož první útočná formace a další hráči dostali příležitost v A-týmu Chomutova. Brankové konto otevřel Jaroslav Kalla, jehož našel zpoza brány Vítězslav Bílek- Litoměřický střelec už měl v brankovišti snadnou práci.

Jednobrankový rozdíl drželi Trhači v neúplné sestavě až do třetí třetiny, ve které inkasovali celkem dvakrát. Nejprve ve 44. minutě Filip Jirásek umístil střelu k pravé tyči z prostoru mezi kruhy, hned následnou minutu Vojtěch Komárek vystihl kadaňskou rozehrávku a z pravé strany zakončil přesně. Další vzájemné střetnutí odehrají soupeři v úterý 29. srpna.

Sestava Kadaně: Dvořák (Danylec) – Hierman, Novák, Hlaváček, Černý, Bláha, Lidák – Muller, Tupý, Kohút – Ringler, Macháček, Adámek – Tůma, Kulich, Trefný.

SLOVAN PADL V BENÁTKÁCH NAD JIZEROU

Ústečtí se v posledním odehraném duelu představili v Benátkách nad Jizerou, odkud si odvezli vysokou prohru. Utkání otevřel mladík Matouš Bělohorský, na kterého ještě do konce periody navázal Jaroslav Vlach, na něhož zívala prázdná branka. Třetí gól vstřelil ve 25. minutě Matěj Psota, který předvedl povedenou kličku. V polovině zápasu nejprve Dominik Hrníčko mohl zvýšit, ale jeho pokus projel podél brankové čáry, poté už se nezmýlil a z pravé strany nedal ústeckému gólmanovi šanci.

Už na 5:0 navýšil ve třetí třetině druhým gólem během střetnutí Matouš Bělohorský. První zásah Slovanu zajistil v 57. minutě Jan Dufek, kterému rychle překazil radost Daniel Špaček, jenž po patnácti vteřinách vstřelil šestý benátecký gól. Na konečných 2:6 z pohledu hostů upravil Antonín Melka.

Sestava Slovanu: J. Dlouhý (Soukup) – Husák, Bernad, Brož, Vágner, Vaněk, Hes, Zdvořáček, Hucek – Macek, Roubík, Melka – Sladkovský, Vrdlovec, Navarra – Dufek, Volf, Severa – Uhlík, Musliu, Planý.

Poslední vzájemné utkání přineslo několik šarvátek
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM