„První hattrick je drahý,“ prozradil Vojtěch Krejčiřík

Kateřina Kundertová | 25.08.2017 | |

„První hattrick je drahý,“ prozradil Vojtěch Krejčiřík

K a d a ň - Trhači v sedmém zápase přípravy vyzvali na vlastním ledě druholigové Klatovy, které porazili rozdílem třídy. Největší podíl na vysokém rozdílu skóre měl Vojtěch Krejčiřík, jenž už na konci druhé části dovršil hattrick, který je jeho premiérový v seniorském hokeji. „Doufám, že mi to bude padat i v sezóně,“ přál si mladý forvard.

 

Vojtěch Krejčiřík vstřelil první gól v letošní sezóně proti německému celku, když se v 54. minutě postaral o jedinou branku Kadaně. Proti Klatovům se prosadil hned třikrát během dvou třetin. „Myslím, že jsem měl hodně štěstí. Po dlouhé době jsem se zase trefil,“ řekl útočník juniorského věku.

Premiérový hattrick mezi dospělými uzavřel už ve 40. minutě, kdy upravoval na 6:1. „První hattrick v seniorském hokeji je fajn,“ uvedl skromně. Nejpovedenější jízdu pro oko diváka předvedl Vojtěch Krejčiřík už po 112 vteřinách hry, po parádním uvolnění do středu hřiště z levé strany si povodil Lukáše Sochůrka a zavěsil. „Akce na první gól se mi povedla. Posunul jsem gólmana doprava a dával jsem do prázdné,“ popsal autor.

Vojtěch Krejčiřík měl zásluhy
na cenném vítězství Pirátů v Plzni

Druhou branku přidal ještě v první třetině z dorážky, třetí nadějnou pozici mu připravil Jiří Tupý, který přihrával zpoza brány. „U druhého gólu jsem dorážel před bránou, to jsem měl největší štěstí,“ přiznal devatenáctiletý útočník.

Za šedesát minut hry Trhači nastříleli celkem devět gólů, které rovnoměrně rozložili do všech třetin, a vyprovodili mladý tým Klatov parádním stylem. „Devět gólů si užil celý tým, jen škoda desátého,“ neskrýval. Největší možnost na vstřelení desátého gólu měl Jan Havel, jenž neproměnil v 57. minutě nařízené trestné střílení. „No, i já jsem měl střelu. Už chybělo štěstí, asi jsme ho vypotřebovali,“ smál se.

„Desátý gól by stál hodně. Hattrick mám za tisíc korun,“ prozradil. Klasickým pokladníkem Trhačů je Roman Chlouba, jenž byl v Chomutově, a tak musel být nahrazen. „Pokladník byl Chloubič, ale je v áčku, takže to přebral Bert,“ vysvětlil Vojtěch Krejčiřík a vylíčil, že Robert Černý dostal novou funkci.

Kadaňští nastoupili v přípravě jak proti sokům z druhé nejvyšší soutěže tak i proti neobvyklým soupeřům. „S prvoligovými soupeři bývá rychlejší hokej a hraje se více do těla. S Klatovy přijeli asi i kluci z plzeňské juniorky, takže to bylo jiné než proti Ústí nebo Němcům,“ hledal rozdíly olomoucký odchovanec napříč ligami.

Vojtěch Krejčiřík s dvanáctkou se nebál pustit do tvrdé plzeňské hry.

Vojtěch Krejčiřík se zapojil také do přípravy Pirátů, když odjel do Plzně jako součást mladého týmu, který se postaral o výhru 3:2 v prodloužení. „S Plzní to bylo absolutně něco jiného, jelikož nastoupila v plné sestavě se staršími a zkušenými hráči. Hokej tam byl hrozně rychlý,“ přiblížil. „Byl to ubojovaný zápas, který dopadl se štěstím dobře pro nás,“ dodal.

Rodák z Olomouce, který na sever Čech přišel loni v létě ze Zlína, se připravoval pod vedením kadaňských kondičních trenérů, takže poprvé okusil přípravu dospělých. „Byla to úplně jiná příprava, než jsem zažíval dříve. Bylo více činek a méně se běhalo. Bylo to těžší,“ uzavřel Vojtěch Krejčiřík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM