Statistiky aneb přípravné zápasy řečí čísel

Kateřina Kundertová | 04.09.2017 | |

Statistiky aneb přípravné zápasy řečí čísel

K a d a ň - Trhači se přesně měsíc připravovali v kolotoči deseti přátelských zápasů před nadcházející sezónou ve WSM Lize. Pod vedením Roberta Kašeho a Kamila Koláčka se vystřídalo téměř čtyřicet hráčů, z kterých vykrystalizuje sestava pro mistrovské zápasy. Nadcházející ročník začíná úvodním kolem už v sobotu 9. září, kdy Kadaňští odejdou k náročnému duelu do Kladna. Přípravnou fázi si můžete v číslech připomenout níže.

 

Trhači odehráli v přípravě deset duelů, ve kterých čtyřiatřicet branek nastříleli a třiatřicet obdrželi. Před vlastními fanoušky poslali puk do sítě celkem dvacetkrát, což činí 3,33 gólu na jedno utkání. Na kluzištích soupeřů měli Kadaňští ve čtyřech zápasech průměr vstřelených gólů překvapivě vyšší, nakonec se vyšplhal se čtrnácti přesnými zásahy až na číslo 3,5.

    OBRÁNCI:
    Lukáš Blaha (8 zápasů) – 5 (2+3)
    Jakub Trefný (8 zápasů) – 4 (0+4)
    Šimon Szathmáry ( 7 zápasů) – 3 (1+2)
    Robert Černý (8 zápasů) – 2 (0+2)
    Patrik Lidák (10 zápasů) – 1 (1+0)
    Marcel Hlaváček (9 zápasů) – 1 (0+1)
    Daniel Novák (9 zápasů) – 0 (0+0)
    Jakub Hierman (9 zápasů) – 0 (0+0)
    Ondřej Buchtela (4 zápasy) – 0 (0+0)
    Lukáš Chalupa (4 zápasy) – 0 (0+0)
    Václav Cestr (3 zápasy) – 0 (0+0)

Na vlastním ledě se svěřencům Roberta Kašeho a Kamila Koláčka nejvíce dařilo v závěrečných třetinách, ve kterých nasázeli soupeřům osm branek. Zbylých dvanáct tref rovnoměrně rozložili mezi první a druhé dějství.

Obdobně tomu bylo i na hřištích rivalů, kde deset zásahů rozdělili mezi druhou a třetí část hry, přičemž zbylé čtyři góly vstřelili v úvodní periodě.

V celkovém pohledu na kadaňskou produktivitu Černožlutí nejvíce skórovali v závěrečné dvacetiminutovce, ve které třináctkrát rozvlnili síť. Jedenáct a deset branek přidali ve druhé respektive první třetině.

Podobně jako stříleli Kadaňští, skórovali i soupeři. Jejich pokusy se o síť zastavily dvanáctkrát ve druhé třetině a čtrnáctkrát ve třetí. V úvodní periodě si připsali pouze sedm gólů.

    ÚTOČNÍCI:
    Nicolas Hlava (4 zápasy) – 7 (4+3)
    František Wágner (8 zápasů) – 7 (4+3)
    Vojtěch Krejčiřík (8 zápasů) – 6 (4+2)
    Jiří Tupý (10 zápasů) – 6 (2+4)
    Darek Hejcman (5 zápasů) – 5 (2+3)
    Josef Rindoš (5 zápasů) – 5 (0+5)
    Jakub Chrpa (5 zápasů) – 4 (3+1)
    Martin Tůma (9 zápasů) – 4 (3+1)
    Aleš Macháček (10 zápasů) – 4 (2+2)
    Roman Chlouba (4 zápasy) – 3 (1+2)
    Tomáš Adámek (10 zápasů) – 2 (2+0)
    Jan Havel (1 zápas) – 2 (1+1)
    Luboš Rob (3 zápasy) – 2 (1+1)
    Martin Šťovíček (4 zápasy) – 2 (1+1)
    Tom Polák (1 zápas) – 2 (0+2)
    Tom Ringler (6 zápasů) – 1 (1+0)
    Jaroslav Kulich (2 zápasy) – 1 (0+1)
    Ondrej Šišolák (1 zápas) – 1 (0+1)
    Jan Müller (4 zápasy) – 0 (0+0)
    Dávid Kohút (6 zápasů) – 0 (0+0)
    Daniel Šilar (2 zápasy) – 0 (0+0)
    Jakub Köver (1 zápas) – 0 (0+0)

Pozitivem pro trenéry může být počet využitých přesilových her, který se zastavil na čísle devět. O dva góly méně Trhači inkasovali v oslabení, ve kterém se sami třikrát prosadili.

Brankáři nastoupili v černožlutém dresu celkem čtyři. Nejvíce minut odchytal Tadeáš Dvořák, jenž nastoupil do čtyř duelů, z kterých dva dovedl do vítězného konce. Hned v závěsu byli Dominik Pavlát a Štěpán Lukeš s jednou výhrou ze tří startů. V jediném utkání chytal Michal Danylec.

Na pozici obránce se vystřídalo jedenáct beků, mezi kterými všechny souboje odehrál pouze Patrik Lidák. Devětkrát trenéři nominovali Daniela Nováka, Marcela Hlaváčka a Jakuba Hiermana. Nejproduktivnějším zadákem se stal s pěti kanadskými body Lukáš Blaha, jemuž se čtyřmi asistencemi na záda dýchal Jakub Trefný.

Z útočníků zasáhli do všech přáteláků Jiří Tupý, Aleš Macháček a Tomáš Adámek. Nejproduktivnějšími ale byli jiní. Sedm kanadských bodů si do statistik zanesli Nicolas Hlava a František Wágner, kterým se s jednobodovou ztrátou dívali na záda Vojtěch Krejčiřík a Jiří Tupý. Na hranici pěti záznamů do produktivity dosáhli Josef Rindoš a Darek Hejcman.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM