Smolný začátek, Kladno rozhodlo před koncem

Kateřina Kundertová | 09.09.2017 | |

Smolný začátek, Kladno rozhodlo před koncem

K l a d n o / K a d a ň - Trhači odjeli k prvnímu kolu WSM Ligy do Kladna, kde otevřeli již dvacátou nepřetržitou sezónu ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži. Domácí si do 21. minuty vytvořili dvougólové vedení, přesto svěřenci trenérů Kašeho a Koláčka dvěma brankami Jana Müllera vyrovnali. Osm vteřin před koncem rozhodl Jakub Strnad, jenž strhl vítězství na kladenské hole.

 
1.kolo, sobota 9.9.2017
Rytíři Kladno - Sportovní klub Kadaň  3:2  (1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Pekr, 21. J. Strnad (R. Přikryl, Kehar), 60. J. Strnad (Štindl) – 26. J. Müller, 31. J. Müller (Šťovíček, Buchtela). Rozhodčí: Škrobák, Obadal – Komínek, Měkýš. Vyloučení: 3:8, navíc Müller (Kadaň) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 1693. Střely na branku: 27:14. Zblokované střely: 8:12. Hity: 13:23. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Rytíři Kladno: Cikánek – Hořava, Veber, Štindl, Kehar, F. Matula, Lenďák – D. Tůma, Macha, Kloz – Strnad, Přikryl, Pekr – Lorraine, Kaut, Svedlund – Bláha, Kubík, Redlich
Sportovní klub Kadaň: Dvořák – Trefný, Buchtela, Szathmáry, L. Chalupa, Blaha, Černý – Chrpa, Hejcman, J. Havel – Müller, Rob, Šťovíček – M. Tůma, Rindoš, Wágner – Ringler, Kohút, Tupý

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl protkaný oslabeními na obou stranách. Krátce poté, co se Kadaňští ve čtvrté minutě vrátili do pěti, inkasovali. Jejich rozehrávku zachytili domácí a Matěj Pekr měl mezi kruhy dost prostoru, který využil a otevřel brankové konto – 1:0. O chvíli později střelu Jana Kloze tečoval těsně vedle Dvořákovy brány David Tůma.

Na druhé straně mohl udeřit Dávid Kohút, jehož střelu mezi betony vychytal kladenský gólman. Na přelomu třetiny spálil nadějnou šanci Jakub Strnad, který z dobré pozice vyprášil brankářovy betony. V závěru se blýskl Tadeáš Dvořák, jenž ve vlastním oslabení vychytal dorážku Františka Matuly i svižnou střelu Švéda Johana Lorraineho, a tak se šlo do šaten s jednogólovým rozdílem.

Vstup do druhé části vyšel lépe domácím, kteří v poslední vteřině jednadvacáté minuty zvýšili na 2:0, když Roman Přikryl adresoval přihrávku zpoza brány přesně na Jakuba Strnada, jenž z vrcholu brankoviště neměl problém. První zásah za Trhače vstřelila staronová letní posila Jan Müller, který těsně před vypršením početní výhody prostřelil Lukáše Cikánka povedeným bekhendovým blafákem – 2:1.

Vyrovnání přišlo v polovině duelu. Přesilovkovou kombinaci uzavřel Martin Šťovíček, který z pravého kruhu poslal přesný pas na hůl Jana Müllera, jenž si rychlou střelou z první zapsal druhý gól – 2:2. Ve zbytku druhé části hráli svěřenci trenérů Kašeho a Koláčka dvakrát oslabení, která ubránili, a začínalo se tak před poslední dvacetiminutovkou od nuly.

Na začátku třetího dějství se příliš velkých šancí neudálo. Tadeáš Dvořák vychytal Matěje Pekra na bližší tyčce a nahození Tomáše Kauta i Františka Matuly. Na přelomu třetiny hráli Trhači další oslabení, ve kterém Linus Svedlund nabil krajanovi Johanu Lorraineovi, jemuž ale vystavilo stopku Dvořákovo rameno. Hned vzápětí spálili domácí další šanci, Martin Kehar z prostoru mezi kruhy trefil ve vyložené šanci jen připravenou lapačku brankáře hostů.

Od 54. minuty hráli Trhači více než minutu a půl oslabeni o dva hráče, přesto udrželi vyrovnaný stav stejně jako při následující nevýhodě o jednoho hráče. Tvrdá rána přišla v čase 59:52, kdy Štindlovu ránu od modré vyrazil Tadeáš Dvořák pouze k Jakubu Strnadovi, jenž neměl problém dorazit do prázdné brány – 3:2.

Kateřina Kundertová

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Rytíři Kladno): „Jsme spokojení s první a třetí třetinou. Když jsme dali na 2:0, začali jsme zbytečně jančit, což Kadaň po právu potrestala. Po dvou třetinách mohlo být i horší skóre, než bylo. Gól osm vteřin před koncem je hodně šťastný. Utkání vypadalo spíše na remízu, která měla být. K nám se přiklonilo štěstí, za což jsme rádi.“

Robert Kaše (SK Trhači Kadaň): „Máme velice mladý a nezkušený tým, takže musíme podobné zápasy hrát na krev. Zápas se nám podařil hlavně ze strany oslabení, kterých jsme hráli hodně a ani jednou neinkasovali. To se nám povedlo od přípravy zlepšit. Na druhé straně byla vidět zkušenost hráčů, kteří umějí podržet puk. Naši janci občas na úkor nějaké rychlosti puky odhazují. Kluky musím pochválit, i pro diváky to musel být pěkný hokej. “

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM