První domácí zápas! Trhači přivítají Frýdek-Místek

Tereza Doksanská | 09.09.2017 | |

První domácí zápas! Trhači přivítají Frýdek-Místek

Kadaň – V předehrávce devátého kola se Kadaň utká s Frýdkem-Místkem. Pro oba týmy to bude náročný víkend, protože nastoupí během dvou dnů ke dvěma zápasům. Slezané v prvním kole prohráli, stejně jako Trhači. Jak dopadne předehrávka?

 

Frýdek-Místek v loňské sezoně jako nováček
Rysi začínali první zápas na ledě Trhačů, kde bylo nastříleno celkem deset branek, šest z nich putovalo do frýdecko-místecké sítě. Po úvodním šoku se Slezané dostali do hry, výhry střídaly prohry a naopak. Po odehrání 52 kol se Frýdek-Místek dostal do předkola, kde na něj čekaly Benátky nad Jizerou. Boje o postup do čtvrtfinále byly napínavé, hrálo se na tři vyhrané zápasy, které vyhráli jako první frýdecko-místečtí hokejisté. Nováček tak slavil postup do čtvrtfinále, kde se utkal se silnou Jihlavou. Dukla byla odpočatá a měla jasný cíl, postup do extraligy, což na jejích hráčích bylo vidět. Rysi vyhráli jeden čestný zápas a sezonu 2016/2017 zakončili ve čtvrtfinále WSM Ligy.

V přípravě se Rysům zcela nedařilo
Celkem sedm zápasů odehrál Frýdek-Místek v přípravě, z toho tři na memoriálu Pavla Zábojníka ve Zvolenu.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek 2:5
HC Frýdek-Místek – KS Krakov 2:4
GKS Katovice – HC Frýdek-Místek 1:6
Zvolen – HC Frýdek-Místek 4:1
Tychy – HC Frýdek-Místek 0:1
HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov 1:5
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov 3:4sn

První kolo z pohledu obou celků
HC Energie Karlovy Vary – HC Frýdek-Místek 2:1 pr.
42. Skuhravý (Gorčík), 65. Flek (Sičák) – 7. Franek (Bajtek, Mikulík).

Rytíři Kladno – SK Trhači Kadaň 3:2
4. Pekr, 21. Strnad (Přikryl, Kehar), 60. Strnad (Štindl) – 26. Müller, 31. Müller (Šťovíček, Buchtela).

Sestavy týmů z prvního kola WSM ligy
Strmeň – L. Kovář, Bartko, Zahradníček, Ovčačík, Haman, Piegl – Chmielewski, Pechanec, O. Kovařčík – Bajtek, Marosz, Franek – Christov, Mikulík, Kofroň – Kalus, Klimša, Kvasnica.

Dvořák – Trefný, Buchtela, Szathmáry, L. Chalupa, Blaha, R. Černý – Chrpa, Hejcman, J. Havel – J. Müller, Rob, Šťovíček – Tůma, Rindoš, Wágner – Ringler, Kohút, Tupý.

Vzájemná utkání jsou vyrovnaná
Vloni se Rysi s Trhači utkali celkem čtyřikrát a oba týmy si připsaly výhru doma i venku. S Kadaní se Slezané utkali hned v prvním kole, jak již bylo zmíněno výše. To prohráli 4:6, o něco nižším výsledkem, 1:3, podlehli tehdy ještě svěřencům Jaroslava Becka. Poté dvakrát vyhráli, z čehož jednou po samostatných nájezdech.

HC Frýdek-Místek – SK Trhači Kadaň 4:3sn.
17. Jank (Pechanec), 38. Adámek (Chmielewski, Kania), 52. M. Kovařčík (Rufer, Kania), rozh. náj. O. Kovařčík – 24. Hejcman (Kůs, Hlava), 38. Hejcman (Kůs, Hlava), 38. R. Černý (Kůs).

Týmy nastoupily v těchto sestavách
Šimboch – Kania, Adámek, Štebih, Michal Roman, M. Jáchym, Jank, Bartko – Chmielewski, Pechanec, Marek Růžička – Rufer, Cienciala, Klimša – M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík – Půhoný, Jaroš, Franek.

Strmeň – Trefný, R. Černý, D. Šimek, J. Tomeček, L. Chalupa, Cestr, Weinhold – Kůs, Hejcman, Hlava – Chrpa, Šťovíček, Slavíček – L. Vrána, M. Zadražil, Vaněk – O. Beránek, Osmík, Ringler.

O zápase
Předehrávka devátého kola a první zápas Kadaně na domácím ledě se odehraje netradičně v neděli, 10.9. Úvodní buly bude vhozeno již v 15 hodin. Pokud nemáte jiné plány, neváhejte a navštivte kadaňský zimní stadion a podpořte hokejisty, kteří to budou potřebovat, stejně jako vás potřebovali minulou sezonu. Pokud se ale nemůžete dostavit, bude pro vás klasicky připraven online přenos na onlajny.com a nebo živý přenos na tvcom.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM