Jestřábi odletěli bez bodu

Martin Gahler, Marek Mikeš, Míša Sládková | 19.09.2005 | |

Jestřábi odletěli bez bodu

Tři body si po zápase s Prostějovem připsali hráči Kadaně. Úvodní dvacetiminutovka začala trochu pozvolna, avšak co se nestihlo na začátku, dohánělo se ve třetí třetině. Ačkoli šance byly na obou stranách, Jestřábi se mohli pouze chytat za hlavu nad neproměněnými šancemi. Kadaň měla štěstí více a mohla dvakrát zvedat ruce nad hlavu.

 
5.kolo, pondělí 19.9.2005
Sportovní klub Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov  2:0  (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 27.Derfler (Hahn), 55.Švík (Postl). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 31:38. Průběh utkání: 2:0.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Meňhart, Vobořil, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lašek, Hlusička, Oliverius, Kajer, Žák, Švík, Postl, Zika, Derfler, Hahn, Hubínek, Tauš, Švejda.
LHK Jestřábi Prostějov: Hrazdíra - Piecha, Švrček, Vymazal, Fiala, Čech Filip, Saluga, Sedlák, Procházka, Čech Michal, Toms, Kameš, Petrák, Řípa, Sabela, Fojtík, Luka, Doseděl, Kučera, Grman, Bordowski.

Komentář k zápasu

Počáteční oťukávání

Jestřábi vlétli do třetiny trochu váhavě, místo letu střemhlav na branku, spíše z výšky mapovali nové území. K první větší šanci se dostal ve druhé minutě kadaňský Postl. Žák zachytil přihrávku ze středního pásma, přihrál do jízdy Postlovi, ale jeho svižná střela mířila mimo tyče.

Počáteční tlak domácích vyústil vyloučením Samela na straně hostí. Ve čtvrté minutě byli Prostějovští nuceni poslat na trestnou lavičku dalšího hráče. Piecha si vykoledoval čtyři minuty za hru vysokou holí. Během přesilové hry se Kadani nepodařilo rozehrát a byl z toho první zákrok Hübla. V osmé minutě si na domácího strážce svatyně vyšláplo duo Fojtík Saluga, kteří vystihli domácí přihrávku. Ani tentokrát však nepřesvědčili gólmana, aby pustil puk za svá záda.

Střední část třetiny byla plná šancí na obou stranách. Po většinu času zelo střední pásmo prázdnotou, největší koncentrace hráčů byla před brankami. Ve 13. minutě brankář hostí Hrazdíra reagoval na pohyb před brankou a proti najíždějícímu kadaňskému hráči tak stála poloprázdná brána. Zakončení mu překazil bránící hráč. O dvě minuty později se na bránu hostí puky jen hrnuly, jako kdyby za každou střelu měla být odměna.

Poslední akci v první třetině si připsal prostějovský Procházka. Pálil na Hübla od modré. Utlumení puku betony zadunělo stadionem. Led se vyprázdnil za stavu 0:0. Vidina gólu se zableskla v očích nejednoho hokejisty, ale branka nepadla.

Jednou nahoře, jednou dole

Stejně jako jazýčky vah se hra přesouvala z jednoho pásma do druhého. Ve 25. minutě pálil hráč v červeném z ostrého úhlu směrem k domácí brance. Puk si vyzkoušel led před brankovou čarou, ale za ni si netroufnul. Kadaň chtěla vzápětí také ukázat, že umí střílet, ale i tato šance zůstala pouze šancí.

O dvě minuty později se Kadaňsým podařil rychlý přechod do útočné třetiny, po krátké přihrávce byl puk vyslán ke kleci. Hrazdíra zastavil puk za cenu ulehnutí na led a Petr Derfler měl poté dostatek času ke zvednutí puku. Kadaň se ujala vedení 1:0.

Kadaň jako by brankou ještě ožila. Šance střídala šanci. Naopak Jestřábi se potýkali s krátkodobým útlumem a tak si domácí mohli dovolit několik kombinací. Za vzdychání fanoušků se však síťka ani nehla. Ve 35. minutě si Hrazdíra mohl připadat jako na dovolené u moře. Ne snad kvůli klidu, právě naopak. Před jeho brankou byla ale teplota, srovnatelná s letními letovisky.

Prostějovští si gól rozhodně přáli

Ačkoli Jestřábi moc chtěli stav změnit a na začátku třetího dějství se několikrát nebezpečně řítili do území před domácí brankou, do první opravdu nebezpečné šance se dostali domácí. Hrazdíra ale ani tentokrát nezaváhal.

Obě stany začali volit ostřejší tempo. Ve 49. minutě se strhla ne ledě první potyčka. Hrazdíra ukryl puk ve své lapačce a hráči v červeném ve snaze zjednat si před brankou pořádek uštědřili domácím několik ran navíc. Atmosféra začala pomalu houstnout. I přesto, že hosté byli velmi rychlí, nakonec se většinou k zakončení dostávala Kadaň. Domácí Tauš dostal přihrávku, ale místo puku skončil v bráně on sám. Jeho přítomnost nepotěšila prostějovského betonového muže a ten si neodpustil tvrdou ránu pěstí. Dvě minuty obdrželi oba.

Hrála se 55. minuta, když se stav podruhé měnil. Jan Švík poměrně lehce prošel zjevně nervózní prostějovskou obranou, která ho nedokázala uhídat. Za dvě minuty musel Hrazdíra předvést letecký zákrok, po vyražení puku se k němu řítil samotný hráč v domácím dresu.

Ale i Prostějov uměl jedovatě bodnout. Z otočky se pokoušel hráč hostí překvapit Hübla, ten si svou tyčku ale ohlídal. Dvě minuty před koncem utkání vstřelili Jestřábi gól, který pro posunutou branku nemohl být uznán. Nesmlouvavé gesto rozhodčího nezměnily ani protesty. HUbínek dostal trest za úmyslné posunutí branky. Skóre se do závěrečného hvizdu již neměnilo, Kadaň zvítězila doma 2:0.

Martin Gahler, Marek Mikeš, Míša Sládková

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (HC Jestřábi Prostějov): Bylo to velmi vyrovnané utkání. Kadaň i Prostějov jsou vyrovnané týmy, i když domácí byli v některých aspektech hry lepší, více sehraní. Rozhodla větší pohotovost v zakončení domácích a naše nekoncentrovanost. Sice branek moc nedostáváme, ale ještě méně jich dáme. Za poslední čtyři zápasy jsme dali jen tři branky a to je opravdu málo. Důraz a sledování kotouče je pro nás velký problém. Nechci se vymlouvat na psychiku týmu, to je dnes velmi moderní, v každém případě nálada dobrá není, ale zlepšit jí musí sami hráči.

Ladislav Kubát (SK Kadaň): Bylo to pro nás velmi těžké utkání. Prostějov má velmi dobrou defenzívu a inkasuje jen minimum branek. Navíc prostějovští hráči jsou i dobří bruslaři. Na každou branku jsme se tak velice nadřeli. Podržel nás opět brankář Hubl a ani chyb v obraně nebylo mnoho. Jsem rád, že jsem to nakonec zvládli.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM