„Snažíme se dělat změny,“ říká František Wágner

Sabina Nováková | 21.09.2017 | |

„Snažíme se dělat změny,“ říká František Wágner

K a d a ň – Útočník František Wágner již za A-tým nastupuje čtvrtou sezónu a doposud odehrál 67 zápasů. V posledním utkání proti HC Slavia Praha vstřelil dva góly a nebyl daleko od hattricku, když si vytvořil v závěru zápasu obrovskou šanci. Nakonec však Trhači zápas neubojovali a padli s Pražany 3:6.

 

Trhači mají za sebou již páté utkání a stále jsou v tabulce bez jediného bodu. První dvě kola skončila těsnou a smolnou prohrou. Následující tři utkání však byla výsledkem velmi jednoznačná ve prospěch soupeře. Jak sám František Wágner říká, jednou již takto nepovedený vstup do sezóny zažil. „Bylo to ještě v juniorech, ale nakonec to dobře dopadlo a vyhráli jsme titul. Doufám, že se nám tu smůlu také podaří obrátit a budeme vyhrávat,“ přeje si.

Nepovedená utkání s sebou nesou také jistá opatření a změny, které je potřeba učinit. „Už jsme měli několik pohovorů všichni dohromady. Bavíme se o tom a snažíme se dělat nějaké změny. Snad se to v průběhu sezóny zlepší,“ doufá dvacetiletý forvard.

Od Slavie se očekává vždy zajímavý, ale hlavně těžký zápas. Jedná se o atraktivního soupeře, nad kterým v minulé sezóně Kadaňští vyzráli pouze jednou ze čtyř pokusů. „Nastoupili zkušení hráči doplnění mladými a docela jim to šlapalo. Hráli to jednoduše. Přesně, jak to chceme hrát i my.“

Zápas proti Slavii v rámci 4. kola WSM Ligy Trhači započali hned dvěma vyloučeními. Prvním potrestaným byl právě František Wágner a následoval ho Jakub Trefný se čtyřminutovým trestem. Naděje Černožlutých se na chvíli zvedly ve druhé třetině, kdy přesně zamířil František Wágner, který ve třetí části přidal druhý gól. Pět minut před koncem základní hrací doby se připojil Darek Hejcman, jenž vsítil třetí branku.

„Neuhráli jsme ani bod, to je rozhodně špatné, ale rozhodl začátek. Udělali jsme dva hloupé fauly, jeden jsem udělal já. Slavia nás za to potrestala gólem. Následovala branka na 0:2. Trochu jsme se nadechli snížením na 1:2, ale následovaly tři rychlé góly hostů a už bylo téměř po zápase,“ osvětluje někdejší mládežnický reprezentant.

Relativně úspěšné a zužitkované jsou přesilové hry Trhačů. V rámci statistik jsou na třetí příčce tabulky se čtyřiadvaceti přesilovkami. Pět využitých početních výhod znamená úspěšnost 20,83 %. „Je pozitivní, že to tam padá aspoň trochu v přesilových hrách, ale ještě bychom na nich mohli více zapracovat, a dávat tak ještě více branek.“

Jak již bylo zmíněno, v domácím utkání si František Wágner připsal dva góly. První ve dvaatřicáté minutě, kdy pomohl také Josef Rindoš a svou první seniorskou asistenci si zapsal brankář Tadeáš Dvořák. „Tadeáš puk vyhodil o plexisklo, Pepa Rindoš výborně zasekl, nahrál mi a já měl před sebou pouze brankáře. Bylo to pro mě docela lehké, dát ten první gól,“ popisuje mistr DHL extraligy juniorů v sezóně 2014/2015. „Martin Tůma získal puk po šťastném odrazu od brankáře, nahrál na mě a mně už nezbývalo nic jiného, než vystřelit nahoru,“nastiňuje druhou branku.

Další utkání čeká kadaňské hráče v dalekém Havířově. Pětihodinová cesta napříč celou Českou republikou je vždy pro hráče náročná. „Cesta do Havířova je nepříjemná. Nemám rád tyhle dlouhé štreky,“ hlásí František Wágner.

Mimo jiné, Havířov nedávno získal bývalého hráče, jenž hájil kadaňské barvy a odehrál zde téměř sto zápasů. Řeč je o urostlém obránci Radku Havlovi. Černožlutí budou chtít za každou cenu urvat první body do tabulky, což potvrzuje i František Wágner. „Měli bychom začít hrát jednodušší hru, přidat na tvrdosti a nedostávat hloupé góly z předbrankového prostoru,“ uzavřel „jednoduchým“ receptem.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM