„Nic se tu nezměnilo,“ řekl po návratu Alex Rašner

Kateřina Kundertová | 10.10.2017 | |

„Nic se tu nezměnilo,“ řekl po návratu Alex Rašner

K a d a ň - Trhači v jedenáctém kole WSM Ligy vyzvali na vlastním ledě Třebíč, proti které si připsali první domácí body sezóny. Do utkání zasáhl také Alex Rašner, jenž odehrál devatenáct minut a jednou vypálil na bránu. Pro jednadvacetiletého útočník byla Kadaň teprve čtvrtým týmem, za který v seniorském hokeji nastoupil. „Bylo to super. Kluci jsou v pohodě a v dobré náladě,“ uvedl mladý obránce.

 

Alex Rašner odehrál seniorskou premiéru 16. ledna 2013 právě na kadaňské zimním stadionu, kam se vrátil po necelých pěti letech, tentokrát jako domácí bojovník. „Pro mě to bylo specifické, protože první zápas za dospělé s Olomoucí jsem hrál právě tady,“ potvrdil mladý obránce.

„Sice už je to dlouho, nějakých pět let, ale nezměnilo se to tady,“ smál se. „Když jsem přijel v neděli na trénink, byla otevřená šatna hostí, takže jsem se tam byl podívat. Zjistil jsem, že se nic nezměnilo. Jen do sprch jsem se nebyl podívat,“ pokračoval.

Jednadvacetiletý bek nastupoval v první lize za Olomouc, než postoupila do extraligy, poté se mihl Havířovem. „Minulý rok jsem v první lize odehrál jeden zápas za Havířov, potom už jsem byl v extralize,“ přiblížil. „Už jsem starší, nechci říkat zkušenější, ale věřil jsem si na puku. V Olomouci jsem byl hodně mladý,“ uvedl.

Poslední duel odehrál Alex Rašner první říjnový den na ledě Litvínova, poté se dostal do ostrého zápasu až proti Třebíči v černožlutém dresu Trhačů. „Neprojevilo se to. Trénoval jsem dvakrát denně a připravoval jsem se na to, kdy naskočím. Vyšlo to na Kadaň a jsem rád, že jsem hrál. Odehrál jsem dost minut, takže spokojenost,“ popisoval pocity bezprostředně po zápase.

První trénink s Trhači stihl olomoucký odchovanec v neděli. „V neděli nebyl led v Chomutově, takže jsem stihl trénink v Kadani,“ řekl několikanásobný mládežnický reprezentant. „Abych řekl pravdu. První trénink byl pro mě hodně těžký. Bylo na ledě málo světla, takže mě bolely oči,“ přiznal.

Trhači si v rámci jedenáctého kola proti Třebíči vypracovali ve druhé třetině dvougólové vedení, o které ale kvůli dvěma gólům Richarda Diviše přišli. „Dvakrát jsme ztratili puk, což soupeř potrestal. Na střídačce jsme si řekli, že musíme hrát pořád stejně a v klidu. Měli jsme přesilovku a dali gól, takže jsem se dostali do pohody,“ řekl o situaci kolem vítězného gólu Darka Hejcmana z přesilovky.

Kadaňští odehráli během střetnutí několik oslabení. To nejnapínavější přišlo až na konci 57. minuty, kdy na trestnou lavici usedl právě Alex Rašner. „Z trestné jsem věřil, že to kluci zvládnou. Celý zápas jsme hráli oslabení výborně. Za pět nebo šest oslabení měli jednu šanci. Bylo to nepříjemné, protože jsem nemohl skočit na led a pomoci,“ přiznal.

Úplný závěr utkání na druhou stranu domácím usnadnil střelec dvou gólů, který byl vyloučen na dvě minuty za hákování. „Třicet osm vteřin do konce byli vyloučeni oni, takže to už bylo v pohodě,“ oddychl si.

S dvougólovým střelcem soupeře se kadaňský novic nepotkal poprvé. „Proti Ríšovi Divišovi jsem hrál s Chomutovem proti Jihlavě. Je to vždycky specifické. Byl tu i Michal Vodný, s kterým jsem se potkal v Olomouci. Občas jsme prohodili něco na ledě, pohecovali jsme se,“ uzavřel Alex Rašner.

Duel proti Třebíči v obrazech

TOP foto: Soňa Ohnemichlová

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM