„Stálo to za tu dálku,“ culil se Jiří Tupý

Kateřina Kundertová, Markéta Mikeschová | 16.11.2017 | |

„Stálo to za tu dálku,“ culil se Jiří Tupý

F r ý d e k - M í s t e k / K a d a ň - Trhači odjeli k dvaadvacátému kolu WSM Ligy do vzdáleného Frýdku-Místku, kde se střetli poprvé po úvodní reprezentační přestávce sezóny. Do utkání zasáhl také Jiří Tupý, jenž odehrál jedenáct a půl minuty, během kterých si připsal čtyři rány a tři střely zablokoval.

 

Úvodní třetina vyšla lépe domácím, kteří si vypracovali dvougólové vedení. Skóre zápasu otevřel Dan Przybyla, na něhož navázal v přesilové hře Ctirad Ovčačíka, který potrestal nedovolený zákrok na straně Trhačů sedm vteřin před vypršením dvouminutového trestu. „Byli zodpovědnější, nefaulovali a přesilovkami se dostávali do hry, zatímco nám se to nedařilo,“ smutnil Jiří Tupý.

Za stavu 3:0 pro Frýdek-Místek se prosadil podruhé v ročníku Vojtěch Krejčiřík, jenž nastartoval obrat. „Pomohlo nám to. Dostali jsme se tím zpátky do zápasu,“ uvedl mladý útočník. Dvakrát v utkání se museli svěřenci Jiřího Čelanského bránit ve třech, což pokaždé přečkali. Na ledě byl v oslabení i dvacetiletý forvard, pro něhož to nebylo po psychické stránce těžké. „Určitě je to náročnější fyzicky. V psychice je to jenom o obětavosti,“ přiblížil pocity.

Když po brance Vojtěcha Krejčiříka vyrovnali Nicolas Hlava a Jaroslav Kůs na 3:3 opět se Trhači museli bránit ve čtyřech, čehož využil v 58. minutě Filip Bajtek. „Šli jsme do oslabení a inkasovali jsme,“ řekl Jiří Tupý.

Přesto Kadaňští sebrali poslední síly a v čase 59:42 poslal duel do prodloužení Jakub Trefný. Nakonec si Severočeši odvezli dva body za výhru po nájezdech, ve kterých se prosadil pouze Nicolas Hlava. „Jsme maximálně spokojení. Jsem rád, že to stálo za tu dálku, kterou jsme jeli,“ usmíval se.

V dalším kole vyzvou Trhači na vlastním ledě Vsetín, který je aktuálně na třináctém místě tabulky s třiadvaceti body. „Určitě budeme muset přidat ve střelbě. Čím víc šancí, tím víc gólů. Od toho se musíme odrazit. Pak nám tam něco spadne, což potřebujeme,“ uzavřel Jiří Tupý.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM