„Přesilovky rozhodují,“ věděl Nicolas Hlava

David Panuška | 26.11.2017 | |

„Přesilovky rozhodují,“ věděl Nicolas Hlava

K a d a ň – Nicolas Hlava osmou trefou v kadaňském dresu vyrovnával v první třetině proti Frýdku-Místku na 1:1. Z pohledu domácího celku to bylo ovšem vše, rysi využili další dvě přesilové hry a z severu Čech si odvezli z předehrávky 35. kola WSM Ligy všechny tři body. Třiadvacetiletý útočník neměl po utkání, v němž padly všechny góly v přesilovkách, zábrany a spokojený nebyl.

 

Kadaňští hokejisté po dobrém sobotním výkonu v Karlových Varech nestačili o den později na frýdecko-místecké rysy. Utkání, kterého rozhodly přesilové hry, skončilo vítězstvím hostů 3:1. „Pro nás to bylo opět špatné utkání, zase jsme prohráli. Nevím, co na to říct. Prostě se v tom plácáme,“ pronášel po utkání smutně Nicolas Hlava, střelec jediné branky Trhačů.

Právě chomutovský odchovanec a juniorský extraligový šampion vstřelil vyrovnávací branku domácího celku, nicméně více již žlutočerní nevymysleli. „Blahič (Lukáš Blaha) mi to hodil bekhendem. Já viděl, že mě nikdo nenapadá, a tak jsem si sjel do palebné pozice. Chrpič dobře stínil před brankářem, tak jsem vystřelil a naštěstí to tam spadlo,“ popisoval gólový moment střelec osmi branek v letošní sezóně.

Nicolas Hlava v sezóně 2017/18

  • SK Trhači Kadaň: 20 zápasů, 14 bodů (8+6)
  • Piráti Chomutov: 8 zápasů, 0 bodů (0+0)

Pár minutek na to ovšem měli hosté k dispozici přesilovou hru a i tu využili. Ve zbytku utkání přidali i třetí branku, taktéž v početní výhodě. „Přesilovky rozhodují zápasy. My hlavně nesmíme hrát polovinu utkání v oslabení. Děláme zbytečné fauly po blbostech. Soupeři to umí využít a my tím prohráváme zápasy,“ věděl třiadvacetiletý útočník Trhačů.

„Myslím si, že síly byly. Zdá se mi, že je malá chuť po vítězství a naše individuální chyby pak rozhodují zápasy,“ naznačoval Nicolas Hlava na otázku ohledně unavenosti ze sobotního utkání.

A kde je ten zakopaný pes? „Možná je to přístupem a že prostě máme malý chtíč po vítězství. My už se můžeme vykašlat na celou tabulku. Musíme jít od zápasu k zápasu a chtít vyhrávat. Pokud ale nebudeme chtít vyhrávat, tak můžeme hrát tak akorát kuličky,“ odpovídal upřímně střelec dvou extraligových tref.

„Myslím si, že s Energií a Slovanem jsme odehráli dobrá utkání. Nevím, jestli nám vleze do hlav, že když jsme hráli s lepšími soupeři dobrý hokej, tak to přijde samo. Každý by měl u sebe změnit přístup a měli bychom začít vyhrávat,“ pokračoval v hecování Hlava.

Osobně se chomutovskému odchovanci daří, nominace do extraligového kádru svého mateřského týmu zatím ovšem nepřicházejí. „Dříve jsem to řešil, nyní jsem to vypustil z hlavy. Snažím se makat každé utkání a dělat to, co se dá. Samozřejmě bych byl rád, ale už na toto nekoukám,“ dodával rázný, ale sympatický Hlava.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM