„Snad už to bude jen lepší,“ doufal Lukáš Blaha.

Sabina Nováková | 10.12.2017 | |

„Snad už to bude jen lepší,“ doufal Lukáš Blaha.

K a d a ň – V rámci 30. kola WSM Ligy se po čtyřech porážkách Trhači dočkali cenné výhry nad pražskou Slavií. Veselému závěru však předcházel napínavý boj. Trhači srovnali zásluhou Lukáš Blahy na 1:1. Do vedení 2:1 pak poslal Kadaňské Nicolas Hlava. Jednobrankovou ztrátu ale Pražané dotáhli, a tak se muselo jít do prodloužení, kde rozhodl v nařízeném trestném střílení kapitán Jakub Trefný.

 

„Snažili jsme se hrát naši hru, což nám vyšlo. Jsme opravdu rádi, že jsme vybojovali alespoň dva body do tabulky, i když za tři bychom byli ještě radši.“. Takové dojmy sdělil obránce Kadaně Lukáš Blaha bezprostředně po zápase. Trhači se stále neodrazili a zůstávají tak zaseklí na poslední příčce tabulky WSM Ligy. Po výhře nad Slavií mají 16 bodů a na předposlední Benátky nad Jizerou jim chybí bodů osm. Celkově v pořadí se jedná o šestou výhru Trhačů, o to více je právě ta nad pražskou Slavií cennější. Počkat si na ni ale museli od posledního vítězství nad Ústí nad Labem čtyři nevyvedené zápasy.

Brněnský rodák se stal prvním střelcem Kadaňských, a to v devětatřicáté minutě, kdy využil přesilové hry. Od modré čáry poslal čistý puk za záda Dominika Frodla. „Věděli jsme, jak chceme přesilovou hru sehrát. Chrpič tam velmi dobře clonil před bránou, a tak jsem vypálil od modré a padlo to tam, za což jsem velmi rád,“ popisoval situaci.

Když Trhači vedli po brance Nicolase Hlavy 2:1, minuta stačila hostujícím hráčům, aby dorovnali ztrátu. Lukáš Krejčík byl ve správnou dobu na správném místě a tečí zdramatizoval průběh zápasu. „Slavia dostala puk do našeho obranného pásma, kde se ho ujal na modré čáře obránce, a pak už to jen tečoval jejich hráč před bránou. Byl to smolný gól a tohle si musíme pro příště rozhodně pohlídat,“ litoval jednadvacetiletý Trhač.

Lukáš Blaha – první ze střelců v utkání proti HC Slavii Praha
Foto: Dalibor Kachlík

V obranné dvojici se proti Slavii Praha objevoval s nově příchozím Karlem Šeflem, který odehrál druhé klání v černožlutých barvách. „S Karlosem je to dobré. Rozumíme si a myslím, že nám to spolu i celkem jde,“ smál se.

Jelikož nestačilo šedesát minut hrací doby, souboj se protáhl do prodloužení. Netrvalo však dlouho, jelikož Marek Račuk provedl faul na Jakuba Trefného a ten suverénně trestným střílením překonal Dominika Frodla. Rozhodl tak o šesté výhře Kadaňských. Prodloužení bývá fyzicky náročné, hra se přesouvá ze strany na stranu a k vidění jsou velmi zajímavé okamžiky. Vyzpovídaný Lukáš Blaha ale nestačil do hry tři na tři ani zasáhnout díky rychlé rozhodující brance domácích. „S klukama to zkoušíme na trénincích. Osobně mi to vyhovuje, je to hodně o bruslení. V zápase jsem do prodloužení sice nestačil naskočit, ale jsme rádi, že jsme to ukončili tak brzy.“

Utkání proti Slavii předcházela týdenní pauza po prohře s Přerovem 1:2. Pro Trhače to však pauzu rozhodně neznamenalo. Právě naopak. Pilovali, co se dalo a přineslo to úspěch. „Měli jsme dvoufázové tréninky s posilovnou, což bylo docela náročné, ale vyplatilo se to. Tím, že se týden nehrálo, jsme se na zápas těšili o to víc,“ hodnotil Lukáš Blaha ještě loni působící v Horácké Slavii Třebíč.

Kadaňští se prozatím trápí a porážky výrazně převyšují vítězství. Souboj se v závěru velmi zdramatizoval, ale radost po proměněném trestném střílení byla veliká. Není divu, že v kabině bylo po souboji veselo. Vítězství pro Trhače za této situace je velmi důležité, a to hlavně po psychické stránce. „Nálada v kabině je teď po výhře určitě lepší. Strašně moc zápasů jsme prohráli o gól, což nás srazilo. Jsme rádi, že se to konečně zlomilo a snad už to bude jen lepší a lepší.“

Černožluté čeká opět pauza, tentokrát bude více než týdenní. O to déle mají Trhači čas se připravit, aby ukořistili nejlépe tři body do tabulky. V pondělí 18. prosince se vydají na druhý konec republiky, a to do Havířova. V této sezóně se Kadaň střetla s nadcházejícím soupeřem již dvakrát. Jednou odjížděla bez bodu a podruhé před domácím publikem zaznamenala vítězství. „Po tak dlouhé cestě budeme chtít rozhodně urvat nějaké body. Havířov hraje poměrně tvrdý hokej, to nám vyhovuje, to máme rádi,“ zakončil s úsměvem.“

Foto: Soňa Ohnemichlová

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM