Na Kadaň zbyla kratší sirka, zůstává bez bodu

Jakub Coufal | 16.09.2006 | |

Na Kadaň zbyla kratší sirka, zůstává bez bodu

S odhodláním napravit výkon z 1. kola se sešli soupeři z Kadaně a Mladé Boleslavi. Ve vyrovnaném utkání, plném vyloučení a rychlé hry, se nakonec radovali hosté. Z mnoha šancí na obou stranách jich využila o jednu více Mladá Boleslav, která si tak připsala premiérové 3 body za vítězství 2:3. Kadaň na svůj první bodový příděl musí čekat dál.

 
2.kolo, sobota 16.9.2006
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  2:3  (2:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Derfler, 18. Derfler (Žák), - 3. Hlouch (Beck), 17. Sýkora (Beck), 34. Jeslínek (Kadlec). Vyloučení: 11:10 Využití: 2:3 Střely na branku: -:-. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3
Sportovní klub Kadaň: Hubl - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán, Lašek, Hlubuček, Hlavatý, Růžička - Žák, Derfler, Postl - Stavenský, Hlusička, Metlička - Polanský, Heřman, Kajer - Zíka, Pražák, Hobl
BK Mladá Boleslav: Mařík - Výborný, Drábek, Všetečka, Jindra, Bauer, Kolda, Majeský, Štrach - Kadlec, Fadrný, Jeslínek - Gengel, Sýkora, Nouza - Beck, Hlouch, Kocák - Gombár, Koláček, Krupka

Komentář k zápasu

Plno gólů a přesilovek hned na začátek klání

Ještě než se kadaňští hokejisté stihli rozkoukat, už musel Hübl čelit dvou nepříjemným střelám Sýkory. Při první z nich, po zákroku Hübla, puk jen těsně přeletěl horní spojnici branky.
Při přesilovce 5 na 3 byl Hübl po úplném rozebrání obrany krátký na střelu Hloucha. V čase 2:22 mu asistoval Beck, stav 0:1.
O minutu později hráli k velké nevoli fanoušků kadaňští opět ve třech, tentokráte se ubránit dokázali. V první pětiminutovce hry byl největším aktérem utkání rozhodčí, který stihl rozdat větší počet trestů než odehraných minut.
Jednu z přesilovek dokázali využít i Severočeši. Po velkém závaru, když byl Mařík již mimo brankový prostor, nekompromisně prostřelil vše Petr Derfler. Hostující ochránce svatyně si v čase 7:53 stihl na vyrovnávající puk jen šáhnout, 1:1.
Po rychlém úvodu se tempo přeci jen zvolnilo, k čemuž přispěla zejména dlouhodobější hra v plném počtu. Ve 14. minutě si potlesk domácích fanoušků vysloužil Hobl, díky neúnavnému dorážení před Maříkem. V polovině 16. minuty se naopak zaskvěl Hübl. Prudké dělovce Výborného nekompromisně nastavil do cesty lapačku.
Přesto byl v čase 16:44 krátký na souhru Sýkory s Beckem. První jmenovaný zvýšil na 1:2 prudkou střelou pod víko z pravého mezikruží.
Nestihla uběhnout ani minuta a kadaňští dokázali využitou přesilovku oplatit. Po nastřelení Žáka vyrovnal v čase 17:43 na 2:2 z bezprostřední blízkosti střelou mezi nohy aktivní Derfler. Nerozhodný stav vydržel do konce třetiny.

Zvolnění tempa hráčů a rozhodčího přineslo méně branek

I v prostředním dějství si první šanci vytvořili boleslavští. Hüblova vyrážečka byla při střele Gombára na správném místě. V následujících minutách se Kadaň na delší dobu usídlila v útočném pásmu, kde si vytvořila několik slibných šancí. O pár okamžiků později, během dvojnásobného oslabení, podržel domácí Hübl. Reflexivním zákrokem vyrazil bombu Jeslínka. Během dalšího nátlaku hostí nenechal vlajkovou loď domácích potopit chytající hrdina, jenž úspěšně hájil svatyni při dlouhé sérii přesilovek Boleslavi.
Chyběly tři vteřiny do konce jednoho z trestů, když se prosadil Jeslínek po asistenci Kadlece. V čase 33:01 svítilo na ukazateli skóre 2:3.
Ke konci 36. minuty se při oslabení prosmýkl k brankáři Stavenský. Puk si po akci pouze volně lehnul pod Maříka v brankovišti. Stavenský byl i u další útočné akce. Necelou minutu před koncem prostředního dějství vyhlásil spolu s Hlusičkou nejvyšší stupeň pohotovosti pro obranu boleslavských. Několika střelám kadaňských útočníků Mařík úspěšně odolal, čímž uhájil náskok, který si hosté odnesli do závěrečné třetiny.

V závěru zápasu si Boleslav náskok uhájila

V posledním dějství se k první šanci dostala pro změnu Kadaň. Postl nastřelil Maříkovu vyrážečku dosti prudce. Chvilku poté se k hlavnímu slovu opět dostal po čase rozhodčí, když nabídl Boleslavi možnost hrát ve čtyřech proti třem. Hned po návratu na led ujížděl Postl, jeho střela skončila jen u muže v masce.
V polovině 47. minuty měl plné ruce práce Hübl. Ve velkém závaru před domácí brankou zatápěli například Kocák s Beckem. Ani při působení další formace hostů nepřišlo oddechnutí. Tentokráte obstřelovali branku Gombár či Koláček. Kadaň se nenechala zahanbit a o chvíli později sama zle dotírala na brankový prostor při přesilovce.
Po deseti minutách hry ujel nebezpečně v nájezdu dvou na jednoho Jeslínek, jenž přihrával Fadrnému. Hübl svůj beton stihl vymrštit včas. V 54. minutě se v touze vyrovnat dostal do slibné pozice Derfler. Ochránce svatyně hostů sám netušil, jak puk dorazil do jeho lapačky.
V době, kdy si domácí potřebovali vytvořit největší tlak, hráli vlastním zaviněním oslabení. Necelou půlminutu před závěrečným hvizdem dostali Severočeši početní výhodu, ke které přidali power-play. Ani úporná snaha domácích k vyrovnání nevedla. Hosté si odvezli z vyrovnaného utkání plný počet bodů po výhře 2:3.
Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Jan Neliba (trenér M. Boleslav): Myslím si, že na začátek sezóny se hrál velice kvalitní zápas. I když se domácím nepovedlo bodovat, přesto podali bojovný výkon. O gól jsme byli podle mě lepší celou dobu zaslouženě.

Jindřich Setikovský (trenér Kadaň): Určitě jsme si za náš výkon nezasloužili prohrát. Neříkám že bychom měli vyhrát, ale bod by byl určitě zasloužený. Kluci podali bojovný výkon, v tomto ohledu jim nemám co vytknout. Časté vylučování hře moc neprospělo. Boleslav samozřejmě díky extraligovým hráčům dokáže sehrát kvalitní přesilovky. Když se téměř nehraje v plném počtu hráčů, těžko se vytváří souvislý tlak. Hráči také nevěděli, jaké zákroky budou nebo nebudou trestány. Když hráči neví, co si mohou dovolit, tak pak z toho vzniká guláš.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM