Tvrdý zápas rozhodla dvojnásobná přesilovka

Jan Škarpa, Martin Gahler | 25.09.2006 | |

Tvrdý zápas rozhodla dvojnásobná přesilovka

K a d a ň - Severočeši v prvních minutách zápasu v Ostravě lehce zaváhali a ve 14. minutě inkasovali první branku. Kadaňáci se ale nenechali zahanbit a na konci druhé třetiny se díky Vrtkovi a Metličkovi dostali do vedení. Jenže Sareza deset minut před koncem třetí třetiny vyrovnala a vzápětí dostala obrovskou šanci poté, co rozhodčí vyloučil současně Derflera a Pražáka. Ostrava vyhrála zápas díky přesilovce 5 na 3 v 54. minutě.

 
5.kolo, pondělí 25.9.2006
HC Sareza Ostrava - Sportovní klub Kadaň  3:2  (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Holuša (Tesařík), 52. Holuša (Polášek), 54. Boháč (Holík, Polášek) - 37. Vrtek (Polanský), 40. Metlička (Stavenský). Rozhodčí: Kočí - Machalek, Skach. Vyloučení: 5:12, navíc Hobl (KAD) 10 OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 320. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
HC Sareza Ostrava: Čech - Holík, Mocek, Ovšák, Dudáš, Brincko, Tesařík, Vnenk, Buček - Klimek, Sochorek, Baranyk - Boháč, Holuša, Bokroš - Gelačák, Badžo, Dušek - Polášek, Valušiak, Glas.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán,Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Trojovský - Pražák, Derfler, Postl - Stavenský, Stehlík, Metlička - Polanský, Vrtek, Kajer - Krpenský, Hlusička, Hobl.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu patřil Kadani, již ve 30 sekundě pokoušel nadvakrát pozornost Čecha Stavenský. Poté se sice Sareza usadila při přesilové hře v obranném pásmu Kadaně, k vážnému ohrožení Slipčenka se však nedostala. Kadaň se dostávala snáze k zakončení, střela Postla ale skončila v lapačce ostravského brankáře a po něm Staněk netrefil puk, jenž mohl poslat do prázdné brány. Poté se začaly šance přelévat ze strany na stranu. Nejprve ve vlastním oslabení vybojoval puk při rozehrávce Kadaně Holuša a pádil si to rovnou na Slipčenka. Kadaňský gólman však jeho blafák chytil, na druhé straně mohl skóre utkání otevřít po pasu Hobla Hlusička. V 10. minutě byl v další šanci Holuša, střelou sice brankáře Kadaně překonal, puk se ale zastavil o tyč. Michal Holuša se proti Kadani přeci jen prosadil, v čase 13.46 využil po přihrávce Tesaříka přesilovou hru a poslal tak Ostravu do vedení. Zvýšit vedení Sarezy mohl Polášek, jeho střela od modré skončila stejně, jako dva pokusy Polanského proti Čechovi. V 18. minutě se svezla střela Trojovského jen po boční konstrukci ostravské branky a tak odcházeli po první třetině do šaten spokojeněji domácí hráči.

Ve druhé části hrála Kadaň hned zkraje přesilovou hru, ve které se vyznamenal zejména brankář Sarezy Čech. Nejprve mohl vyrovnat Lašek, po něm zívala na Vrtka prázdná brána, ale než stačil hráč Kadaně puk do brány poslat, stačil se ostravský gólman přesunout a puk chytit. Po přesilovce Kadaně hrála Sareza dvojnásobnou početní výhodu, která se však domácím příliš nedařila, přesto si Sochorek připsal několik nadějných pokusů. Ve 28. minutě se nejprve pokoušel průběh utkání změnit Polanský, po něm chtěl zvýšit vedení Ostravy útok vedený Holušou. Ve 32. minutě překonal Slipčenka Polášek, sudí ale gól neuznal pro postavení Baranyka v brankovišti. O několik chvil později zahrozili hosté, v oslabení ujížděli Pražák s Deflerem, druhý jmenovaný zakončoval a Čech opět chytal. Když neuspěli hosté, zkoušeli to opět domácí – Baranyk našel přihrávkou zpoza brány Klimka, jehož střela skončila v lapačce hostujícího gólmana. Následovaly velké chvíle Kadaně. Nejprve šťastně vyrovnal po přihrávce Polanského Ladislav Vrtek, aby 5 sekund před koncem druhé části poslal hosty do vedení v oslabení a při signalizované výhodě Pavel Metlička.

Gól do šatny a vedení hosty nabudil k pozorné hře ve středním pásmu a tak zprvu závěrečné třetiny nepouštěli Sarezu do šancí, sami se však před Čecha také nedostávali. Až ve 44. minutě se do první šance dostal Stavenský, s jeho střelou ale ostravský brankář neměl problémy. O chvíli později vyděsil diváky svou střelou opět Stavenský, rozvlnila se ale jen boční síť ostravské branky. Ve 48. minutě fauloval Metlička Holušu a sudí nařídil trestné střílení. Toho se ujal Baranyk, Slipčenka však nenachytal. Ostrava přestala ztrácet půdu pod nohama a snažila se vyrovnat. Střela Valušiak do gólmana po přihrávce Bokroše ještě ke změně skóre nevedla a tak trápení domácích ukončil Michal Holuša, který svou střelou vymetl pavučinu v horním rohu Slipčenkovy brány. Najednou Sareza v útoku ožila, uzavřela Kadaň před Slipčenkem, ale Klimek ani Baranyk se neprosadili. Z tohoto nátlaku však vyústila přesilová hra, kterou využil Daniel Boháč, k němuž se odrazil puk po střele Holíka. Domácímu útočníkovi stačilo doklepnout puk do prázdné brány. Zvýšit mohl Vnenk, ten se ale po přihrávce Baranyka z otočky neprosadil. Kadaň odvolala 37 sekund před koncem brankáře, ale stav se již nezměnil a tak Ostrava vyhrála 3:2.

Jan Škarpa

Ohlasy trenérů

Petr Rambousek (trenér Ostravy): „Kadaň byla povzbuzena z předešlých utkání, ve kterých nasbírala pět bodů a má oproti minulým sezónám kvalitnější kádr. Zápasy s Kadaní byly vždy těžké. Stejné to bylo i dnes. Tři body jsou pro nás zlaté.“

Jindřich Setikovský (trenér Kadaně): „Je to pro nás velké zklamání. Myslím si, že jsme byli větší část zápasu lepší. Utkání jsme si prohráli sami nešťastným vlastním gólem, kdy soupeř jen nahazoval a my jsme si jej tečovali do víka a vlastní nedisciplinovaností, kdy jsme se zbytečně nechali vyloučit do tří a dostali jsme třetí gól. Měli jsme tady vyhrát.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM