Zopakuje Kadaň poslední domácí výhru?

Míša Sládková | 25.09.2006 | |

Zopakuje Kadaň poslední domácí výhru?

Při posledním domácím představení se černožlutým podařilo převálcovat Jihlavu a domácímu publiku by jistě nevadilo případné opakování. Příležitost k tomu budou mít hráči již ve středu, kdy přivítají na svém ledě Olomouc. Utkání to bude velmi náročné, jelikož za Kadaňskými je dlouhá cesta spojená s prohrou v Ostravě. Podaří se Severočechům znovu získat doma tři body? Duel začíná ve středu od 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Olomouc

Sezóna 2003/2004

V předminulé sezóně byla Olomouc pro Kadaňské oříškem, který se nenechal rozlousknout. V prvním vzájemném utkání na ledě Olomouce si domácí připsali 3 body po výhře 3:1. Ale ani v Kadani si Severočeši svou bilanci nevylepšili. Rovněž byl rozdíl 3 branek, ale tentokrát se mužstva rozešla za stavu 5:2 pro hosty.

Sezóna 2004/2005

Z loňska si můžeme Olomouc pamatovat jako tým, na který Kadaň nezná jednoznačný recept. Platí to však i naopak. Hned první zápas sezóny byl na ledě Olomouckých. Kadaň si odvážela bod za remízu 2:2. Druhý zápas pod střechou kadaňského stadionu vyšel vítězně pro tým ze severu Čech a to značným rozdílem 4:1. Domácí atmosféra pomáhala i soupeři. V Olomouci Kadaň prohrála 2:4. Poslední vzájemný zápas skončil stejně jako ten první, tedy 2:2.

Sezóna 2005/2006

V 11. kole se Olomouc stala prvním přemožitelem Severočechů na domácím ledě. Kadaňští sice po střele Tvrdka vedli, ale poté přišla tříbranková šňůra hostů, na kterou kadaňáci zareagovali pouze gólem Vobořila na 2:3.

Ani druhý zápas, tentokrát na ledě Olomouce, nedokázali Kadaňští zhodnotit bodově. Olomouc si doma zápas pohlídala, když v každé třetině vstřelila po gólu. Za Kadaň se trefil až Ondřej Staněk v závěrečné části. Severočeši si tak odvezli porážku 3:1 a mají Olomouci i nadále co vracet.

Napotřetí se Severočeši přeci jen plného počtu bodů dočkali. Na první gól Ziky ještě Olomouc okamžitě zareagovala, ale pak již zvyšovala náskok pouze Kadaň. Hanáci se podruhé trefili až 4 minuty před koncem, avšak v zápětí vzal hostům veškeré naděje kadaňský Kříž konečným gólem na 5:2.

Poslední utkání ale opět dokázala do vítězného konce přivést Olomouc. Nešlo o žádnou výraznou přestřelku, ale tři body tři kola před koncem základní části ligy se soupeři jistě hodily. Dva góly stačily na pokoření Kadaně, která se zmohla pouze na jednu branku.

Výkony Olomouce v letošní lize

Tento ročník začínala Olomouc na ledě Třebíče. Uloupit tři body na horké půdě soupeře není nikdy lehký úkol, zvláště v prvním klání. Možná i díky tomu Olomoučtí podlehli 2:3. Doma s Jihlavou to však bylo jiné kafe. Touha nezklamat své ochozy vedla až k pěti pukům v síti soupeře, který dokázal vzdorovat pouze jednou brankou, 5:1.

Duel v Ostravě ale již nebyl procházkou růžovým sadem. K zisku vítězství bylo nutné dohnat protivníkovy čtyři góly. Úspěšnost však byla pouze padesátiprocentní, 2:4.

Ani v Havlíčkově Brodě se Olomouc nemohla plně radovat, avšak tentokrát bylo k úspěchu mnohem blíže. Po šedesáti minutách byl nerozhodný stav 3:3. K nájezdům ale nedošlo. Havlíčkův Brod rozhodl ve svůj prospěch, 3:4. V pondělí čekal budoucího soupeře Kadaně těžký sok. Ústí nad Labem. Jenže Olomouci nepomohla ani výhoda domácího prostředí, 2:3.

Aktuální stav olomouckého kádru

I na Moravě se hýbala škatulata. A to jak na straně příchodů, tak odchodů hráčů. Z Třince přišla dvojice Zbořil, Bordowski. Hostování v Olomouci potkalo Salugu z Prostějova, Tučka ze Zlína a ve stejné aktivitě pokračují z loňska Hradecký, Faltýnek, Žajgla a Slaninák.

Seznam odchozích je však mnohem delší. Třinec si zpět povolal Žigárdyho, Hebara, Všetečku a Vítka. Znojmo postupovalo obdobně. Stáhlo Varakase, Šmacha, Harstad-Evjena a Vaškoviče. V sestavě již nenajdeme ani Metličku, Kreuzmana, Tihláře, Paška, Hrušku, Frýbu, Karného, Protivného ani Malkuse.

Sestavy z posledních utkání

Olomouc: Tuček (Adamec) - Kříž, Šafařík, Bartoň, Turoň, Ondrušek, Vlček, Světlík, Švrček - Šimo, Ministr, Slaninák - Žajgla, Najdek, Bordowski - Zbořil, Kucharczyk, Barták - Saluga, Čuřík, Rak

SK Kadaň:Slipčenko (Tichý) - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán,Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Trojovský - Pražák, Derfler, Postl - Stavenský, Stehlík, Metlička - Polanský, Vrtek, Kajer - Krpenský, Hlusička, Hobl

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM