Kadaň má formu, stačí to na historické dobytí tvrze Ústí?

Jakub Coufal | 29.09.2006 | |

Kadaň má formu, stačí to na historické dobytí tvrze Ústí?

Doma začala Kadaň sbírat body pravidelně, výhra v Ostravě ji unikla jen těsně. Další možnost přivést body od soupeře budou mít černožlutí na nedobytném ledě v Ústí nad Labem. Lvi si naopak nesmějí žádnou další ztrátu dovolit. Naposledy prohráli v Havlíčkově Brodě, po Kadani zajíždějí k přímému konkurentovi do Hradce Králové. V přípravných kláních byla Kadaň Lvům více než důstojným soupeřem. Doma černožlutí remízovali 3:3, venku pak těsně podlehli 3:2. Sobota 30. září v 17:00 ukáže, zda-li se Kadani povede historický kousek.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Ústí nad Labem

Sezóna 2004/2005

Ústí nepatří do velké obliby kadaňských hráčů. Uloupit nějaké body soupeři z regionu bývá velice těžký úkol. V předloňské sezóně se to našim hokejistům nepodařilo ani jednou. Oba domácí zápasy Kadaň prohrála bez vstřelení branky poměrem 4:0 a 5:0, venku pak Lvům podlehla po výsledcích 4:1 a 3:2.

Kadaň   -   Ústí    0:4
Ústí    -   Kadaň   4:1
Kadaň   -   Ústí    0:5
Ústí    -   Kadaň   3:2 

Sezóna 2005/2006

První loňský zápas se hrál v aréně těžko zkrotitelných Lvů. Kadaň po vstřelení Vobořilovy úvodní branky chvíli vedla, ale Ústí se dokázalo tříbrankovou šňůrou dostat na koně. Hahn ještě stihl snížit, ale to bylo ze strany černožlutých vše. Gólovou pojistku na 4:2 zajistil Lvům v 53. minutě Pazourek.
Druhý zápas minulého ročníku se odehrál pod střechou kadaňského zimního stadionu. Ústí si během utkání nedělalo násilí a během každé třetiny zvýšilo své vedení o jeden gól. Lvi kromě své síly potvrdili také svou schopnost využívat přesilovky.
Třetí vzájemné měření sil proběhlo 11. ledna. Kadaň po 1. třetině udržela bezbrankový stav, ale v dalších dostala po dvou brankách. A protože žádnou nedokázala vsítit, odjela z Ústí s prohrou 0:4.
Ani v posledním utkání celého ročníku 2005/2006 se domácí fanoušek Kadaně neradoval. Lvi v královském městě vedli po pěti minutách hry 0:2, čímž bylo prakticky rozhodnuto. Hokejisté Sportovního klubu dokázali snížit na 1:2, ale to bylo ze strany domácích vše. Ústí do konce 1. třetiny přidalo další gól a ve zbytku zápasu už jen šetřilo síly na play-off.

Ústí    -   Kadaň   4:2
Kadaň   -   Ústí    0:3
Ústí    -   Kadaň   4:0 
Kadaň   -   Ústí    1:3  

Výkony Lvů v letošní lize

Výkonu Lvů rozhodně nejsou špatné, přesto tabulku nevedou. Jedna prohra a jedna výhra „jen“ v prodloužení zavinila posun ústeckých až na 3. místo se 14 body. Ambicióznímu klubu, který nezakrývá svou touhu postoupit do extraligy, vyrostl v současné sezóně velice překvapivý soupeř. Pokud Hradec Králové udrží současnou formu i do dalších bojů, bude to mít Ústí přetěžké. Na první pohled se může zdát, že nejde o nic hrozného. Lvi ztrácí po 6 odehraných kolech na Energetiky jen 4 body. Kdo se podívá pečlivěji, zjistí, že 18 bodů na kontě Hradce je maximum, které zatím bylo možné získat.

A kdeže Ústí na černého koně soutěže ztrátu nabralo? První zaváhání Slovanu přišlo na stadionu v Jihlavě. Hosté v úvodu zápasu vedli 0:1, ale později se měli co ohánět, aby dohnali dvoubrankové manko. Tehdy totiž Jihlava zvrátila na 3:1. Po 65 minutách svítilo na časomíře skóre 3:3. Rozhodující samostatný nájezd proměnil hráč Slovanu Hulva.

Druhá, tentokrát výraznější ztráta, přišla v doposud posledním kole. Lvi zajížděli na návštěvu k nováčkovi do Havlíčkova Brodu. Tým Rebelů se ostrých drápů nezalekl a ukázal ústeckým, jak se má správně bojovat. Po celou dobu zápasu měli domácí navrch, mistr ligy nevedl ani jednou. Ukazatel skóre zamrzl na výsledku 4:3, což znamenalo první prohru Lvů.

Aktuální stav ústeckého kádru

Stav marodky modrožlutých není znám, proto přinášíme alespoň přehled příchodů a odchodů před sezónou.

Přišli:

Michal Fikrt (B, Nitra - SVK) Tomáš Houdek (O, Třinec/Zlín) - 2 roky + 1 rok opce Tomáš Nádašdi (O, Žilina - SVK) - 1 rok hostování z Košic Tomáš Ficenc (O, Žilina - SVK) - 1 rok hostování z Vítkovic Petr Hořava (O, Kladno) - 2 roky, změna z hostování na přestup Viktor Musílek (O, příchod z juniorů Slovanu) Pavel Janků (Ú, Třinec) - 1 rok + 1 rok opce Petr Přeučil (Ú, Litvínov/Hr. Králové) - 2 roky Josef Vítek (Ú, Třinec/Plzeň) - 1 rok hostování Jakub Hulva (Ú, Vítkovice) Marek Ivan (Ú, Třinec) - 1 rok hostování Tomáš Martinec (Ú, Hr. Králové/Litvínov) - 1 rok hostování Jakub Janus (Ú, příchod z juniorů Slovanu) Martin Mach (Ú, příchod z juniorů Slovanu) Odešli:

Lukáš Sáblík (B, přestup do Karlových Varů) Roman Málek (B, návrat z hostování do Plzně) Václav Drábek (O, přestup do Mladé Boleslavi) Jakub Evan (O, návrat z hostování do Kladna) David Hájek (O, návrat z hostování do Kladna) David Mazanec (O, návrat z hostování do Plzně) Aleš Pavlas (O, přestup do Kladna) Aleš Vála (O, přestup do Vrchlabí) Milan Buďa (Ú) Roman Červenka (Ú, návrat z hostování do Slavie) Václav Eiselt (Ú, návrat z hostování do Berouna, přestup do Mladé Boleslavi) Patrik Fink (Ú, přestup do Skalice - SVK) Michal Havel (Ú, návrat z hostování do Kladna) Vítězslav Jankových (Ú, Pontebba - ITA) Ctibor Jech (Ú, návrat z hostování do Liberce) Jiří Kuchler (Ú, návrat z hostování do Kadaně, přestup do Kladna) Robert Kysela (Ú, ukončení aktivní činnosti) Mikolaj Łopuski (Ú, návrat z hostování do Sparty, Stoczniowiec Gdansk - PL) Tomáš Sýkora (Ú, přestup do Mladé Boleslavi)

Statistiky

Ústí se může chlubit jedním zástupcem v první desítce kanadského bodování. S 8 body za 4 branky a stejný počet přihrávek vede kanadské bodování ústeckého klubu obránce Jakub Grof. V celkovém pořadí 1. ligy mu patří 6. místo. Totožným počtem vstřelených gólů mu dvorně asistuje Jakub Hulva s 5 body.

Pozice brankářské jedničky není u regionálního soupeře jasně určena. Jiří Zikmund odchytal 3 zápasy s úspěšností kolem 95,7% a průměrem 1,17 branky na zápas.
Druhý muž v masce, v Kadani velmi známý, Michal Fikrt má na svém kontě již 4 utkání. Průměr rovných 4 branek na zápas a úspěšnost 85,7% nepatří k jeho tradičním statistikám. Bývalý kadaňský gólman hájil svatyni při poslední prohře Lvů. Proto je otázkou, kdo se do branky v sobotu postaví.

Sestavy z posledních utkání

Ústí nad Labem: Fikrt - Grof, Hořava, Houdek, Kolafa, Kudrna Jan, Nadášdi, Zápotočný, Evan - Antoš, Hulva, Ivan - Janků, Klimt, Klobouček - Martinec, Kudrna Jiří, Kloz - Přeučil, Slížek, Vítek

Kadaň: Slipčenko - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Trojovský, Heřman, Derfler, Postl, Stavenský, Stehlík, Metlička, Polanský, Vrtek, Kajer, Zika, Kepl, Hobl

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM