Kadaň veze z Benátek výhru 3:2

Marcel Holl | 13.09.2014 | |

Kadaň veze z Benátek výhru 3:2

Ve třetím kole zajížděli hokejisté Kadaně na led dalšího farmářského celku, Benátek. Po polovině zápasu si svěřenci trenéra Becka vypracovali tříbrankový náskok. Puk za záda brankáře Lukáše dostali postupně Jíra, Charousek a Kadlec. V závěrečné periodě se domácím podařilo dvěma góly korigovat průběžný stav, avšak navíc to nestačilo. Kadaň si tak veze ze středních Čech tříbodový zisk.

 
3.kolo, sobota 13.9.2014
HC Benátky nad Jizerou - Sportovní klub Kadaň  2:3  (0:1, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 41. Pabiška (Skalický), 48. Skořepa (Říha, Krejčík) – 14. Jíra (Trefný, Chlouba), 21. Charousek (Trefný, Chlouba), 31. Kadlec (Berlev). Rozhodčí: Talpa – Belko, Rozlílek . Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 236. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 0:3,2:3.
HC Benátky nad Jizerou: Lukáš (Stejskal) – Pabiška, Říha, Jandejsek, Kolmann, Ulrych, Niko, Beránek – Krejčík, Skořepa, Špaček – Vařecha, Miškovský, Skalický – Dlouhý, Mikyska, Bittner – Maďar.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Mouček) – Opalek, Mazanec, Trefný, Pavlas, Stehlík, Mrázek, Tejnor – Jíra, Chlouba, Ton – L. Novák, Charousek, J. Novák – Kadlec, Berlev, Šagát – Veselý, Hejcman, Chrpa.

Komentář k zápasu

Úvod utkání se nesl ve znamení opatrné hry. Nehrál se příliš pohledný hokej, který by potěšil oko skromného diváka. První šanci si přichystali hosté v polovině úvodní periody. Po nedůslednosti v benáteckých obranných řadách se dostal ke kotouči Kadlec, leč na Lukáše nevyzrál. Hostům pomohla k úvodní brance početní výhoda. Vyloučený Říha se už pomalu chystal na led, když hráči ze severu předvedli pohlednou kombinaci, na jejímž konci byl střílející kapitán Petr Jíra, jenž procedil kotouč mez i Lukášovy betony. Také domácí měli výhodu přesilové hry, naložili s ní však doslova prachbídně. Přesto si zkušený brankář Hanuljak nemohl stěžovat na nedostatek práce, střely domácích hráčů ale nebyly nikterak nebezpečné.

Lepší vstup do druhé třetiny si snad ani Kadaňští nemohli vysnít. Neuběhla ještě ani minuta, když na modré čáře napřáhl Trefný a teč Jiřího Charouskase zastavila až za Lukášovými zády. Vzápětí mohli snižovat také domácí. Krejčíkovu střelu vykopl Hanuljak do Skořepovy nohy, od které se puk odrazil těsně vedle. Benáteckým se lepila smůla na paty, puky jim uskakovaly, hokejka neposlouchala. Ke kvalitě hry rozhodně nepřispěla hustá mlha, která se ve zdejší hale v průběhu druhé třetiny začala tvořit. Ve 31. minutě zvedali hosté ruce nad hlavu potřetí. Střela Martina Kadlece snad nemohla být přesnější. O malou chvíli spěchal na Lukáše zcela osamocený Jíra, vedení svých barev ale nezvýšil.

Domácí načali poslední část hry podobně, jako hosté tu prostřední. Uběhlo pouhých čtyřiadvacet sekund, když na modré čáře napřáhl Marek Pabiška a červené světlo za Hanuljakovými zády se poprvé rozsvítilo. Benátečtí vycítili šanci a najednou jich bylo plné hřiště. Hanuljak si připisoval jeden zákrok za druhým. Obrovskou šanci posléze spálil Skalický, který z těsné blízkosti nemířil přesně. Ve 48. minutě se však již domácí nemýlili. Po přesilovkové souhře vzal odpovědnost na sebe Josef Skořepa a přesnou střelou pokořil hostujícího brankáře podruhé. V závěrečných deseti minutách hráli hosté navýsost zkušeně. Bezpečně ubránili oslabení a s velkou jistotou též zastavovali útočné akce benáteckých hráčů. Domácím k vyrovnání nepomohla ani minutová power play.

Ondřej Nejedlo

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Sehráli jsme nejhorší utkání od začátku přípravné fáze. Možná se na nás podepsaly dvě předchozí domácí výhry. Zřejmě jsme si mysleli, že se soupeř porazí sám. Celý dnešní den byl z naší strany nepovedený. Mám tím na mysli ranní rozbruslení i večerní zápas, který si rozhodně za rámeček nedáme. Jako pozitivum beru to, že kluci makali, i když se jim nedařilo a výhru v poslední třetině. Sahali jsme po vyrovnaném výsledku, ale dnes jsme si nezasloužili ani bod.

Jaroslav Beck (Kadaň): Utkaly se dva vyrovnané týmy. Zápas se vyznačoval dobrým bruslením. Celkově bylo toto utkání vcelku atraktivní. Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, proto jsme zaslouženě zvítězili.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM