Kadaň vybojovala cennou výhru nad Litoměřicemi

Filip De Bolle | 13.12.2014 | |

Kadaň vybojovala cennou výhru nad Litoměřicemi

K a d a ň - Domácím se vydařil začátek zápasu. Nejdříve využil přesilovou hru Aleš Pavlas a v polovině třetiny překvapil Přikryla Nicolas Hlava. Hostům se podařilo snížit, ale Jiří Charousek okamžitě vrátil domácím dvoubrankový náskok. A v 25. minutě Martin Šagát zvýšil na 4:1. Hosté nesložili zbraně a podařilo se jim snížit až na rozdíl jedné branky. Vyrovnat se však Stadionu nepodařilo, zásluhou domácí obrany a především brankáře Moučka.

 
34.kolo, sobota 13.12.2014
Sportovní klub Kadaň - Stadion Litoměřice  4:3  (3:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Pavlas (Mazanec, Sikora), 12. Hlava (Šagát, Sikora), 19. Charousek (Szathmáry), 26. Šagát (Hlava, Trefný) – 19. Ondráček (Švagrovský), 32. V.Bílek, 48. Ondráček (Novák). Rozhodčí: Bejček – Šmika, Bosák. Vyloučení: 4:3, navíc Šagát(KAD) 5 a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 375. Střely na branku: 33:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.
Sportovní klub Kadaň: Mouček (Maštalířský) – Opalek, Mrázek, Pavlas, Mazanec, Pavlas, Trefný, Szathmáry – Ton, Charousek, Račuk – Šagát, Sikora, Hlava – Kůs, Hejcman, Müller – Chrpa, Hammerbauer, Lehnert
Stadion Litoměřice: Přikryl (Michajlov) – D. Bílek, Šulc, Plášil, Míka, Kolář, Špelda, Mikliš – Chlapík, Kalla, V. Bílek – Ondráček, Švagrovský, Novák – Procházka, Černoch, Volek – Schwamberger, Doležal

Komentář k zápasu

Domácím se vydařil vstup do utkání. Ve 4. minutě byla potrestána hráčská lavice hostí za příliš mnoho hráčů na ledě a domácí první přesilovou hru využili. Pavlas se na modré čáře opřel do puku, který propadl až za Přikrylova záda. O pár minut později ujel hostující obraně Račuk, jeho střela skončila nad brankou. Domácí byli aktivnějším celkem a dočkali se i druhé branky. Šagát vybojoval puk v rohu kluziště, přihrál před branku Hlavovi, který z otočky překvapil hostujícího brankáře střelou mezi betony. Hosté mohli snížit v 15. minutě. Ondráček zůstal osamocený u levé tyče, jeho střelu do odkryté branky však zlikvidoval skvělým zákrokem Mouček. Hosté se však kontaktní branky dočkali. Minutu a půl před koncem třetiny využil přesilovou hru Ondráček, který dorazil puk po Švagrovského střele. Radost Stadionu trvala pouze dvacet sekund. Szathmáryho střelu Přikryl neudržel a důrazný Charousek dotlačil puk za jeho záda. Stadion se pokoušel do přestávky znovu snížit, ale domácí obrana byla pozorná.

I druhou třetinu začalo lépe SK, ale nedokázalo si vypracovat žádnou vážnější šanci. Ve 24. minutě ujel Müller s Kůsem 2 na 1, první jmenovaný volil střelu, která skončila nad brankou. Ve 26. minutě se k puku dostal Šagát, projel mezi dvěma obránci a jeho střela se od tyčky odrazila za brankovou čáru. Ve 28. minutě Kůs prostrčil puk na Opalka, jeho střela skončila pouze nad brankou. Ve 32. minutě domácí tým rozjel ukázkovou kombinaci v přesilové hře, Charousek ovšem nedokázal zakončit do odkryté klece. Domácí kontrolovali zápas a vypadalo to, že zápas bez potíží dohrají do zdárného konce. Ovšem po chybě na modré čáře ujel Vítězslav Bílek a střelou pod lapačku překonal domácího brankáře. Hosté se brankou dostali zpět do hry a začali hrát aktivněji. Ve 37. minutě se k puku dostal Kolář, jeho střelu zablokoval obětavým zákrokem Trefný. Minutu před koncem ujel podél levého mantinelu Sikora, jeho pokus trefil pouze brankáře hostí.

Třetí třetina přinesla tvrdý hokej z obou stran. Již po minutě hry zůstal na ledě Šagát, k nevoli domácího publika zůstal rozhodčí klidný. Ve 43. minutě střílel Opalek, Přikryl si s jeho střelou poradil. O tři minuty později se k puku dostal Ton, nedokázal však trefil odkrytou branku. Ve 48. minutě po souboji se Šagátem zůstal ležet Dominik Bílek, který se zvedl až za pomoci jeho spoluhráčů a do zápasu dále nezasáhl. Ani domácí hráč si už nezahrál, byl vyloučen na 5 minut a do konce utkání. A hosté přesilovou hru okamžitě využili. Ondráček se jako první zorientoval před brankou a svou druhou brankou v zápase snížil na rozdíl jediné branky. Stadion předvedl velmi povedenou přesilovou hru, ovšem domácí hráči padali do střel a Mouček podržel svůj tým. Po skončení vyloučení se navíc nechal vyloučit Chlapík za nešťastnou zákrok vysokou holí, domácím se sice nevydařila, ale alespoň se přerušil tlak hostí. Na ledě se přitvrdilo, zejména pak před brankami, jakýkoliv kontakt s brankářem byl tvrdě potrestán. Dvě minuty před koncem si hosté vyžádali oddechový čas a odvolali brankáře. Padesát sekund před koncem navíc Mrázek vyhodil puk mimo hřiště a byl potrestán dvěma minutami. Stadion se tlačil před branku, ale domácí obraně se podařilo ubránit těsný náskok.

Filip De Bolle
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM