Trhači prohráli se Slavií dobře rozehraný zápas v prodloužení

Jindřich Poledna | 28.09.2016 | |

Trhači prohráli se Slavií dobře rozehraný zápas v prodloužení

Trhači se dostali pod tlak hned od začátku zápasu, díky častým vyloučením. Jedno takové dokázala Slavia využít a dostat se tak do vedení. Kadaň vyrovnala ve druhé třetině také v přesilové hře a po 27 vteřinách šla do vedení 2:1! Branky Trhačů vstřelili Robert Černý a Radek Havel. Kadaň si výborně hlídala výsledek, ovšem hosté vyrovnali na 2:2 13 vteřin před koncem základní hrací doby při hře bez brankáře. Jenže v prdloužení byl vyloučen domáčí Mrázek a hosté si odvážejí z Kadaně 2 body.

 
9.kolo, středa 28.9.2016
Sportovní klub Kadaň - HC Slavia Praha  2:3p  (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 37. R. Černý (Hejcman, Kůs), 37. R. Havel (Mrázek) – 13. Dušek (Tuominen, Chlouba), 60. Kverka (Šafránek, Pohl), 63. Pohl (Knot). Rozhodčí: Sýkora – Svobodová, Šmika. Vyloučení: . Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 641. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sportovní klub Kadaň: Král (Lukeš) – Trefný, R. Černý, J. Tomeček, D. Šimek, Mrázek, R. Havel, Tejnor – Osmík, Kůs, Račuk – O. Beránek, M. Zadražil, Vaněk – Hlava, Hejcman, Chrpa -Šťovíček, L. Vrána, Wágner.
HC Slavia Praha: Frodl (Hylák) – M. Drtina, Knot, Štebih, Pohl, Hraško, A. Růžička, Andrlík – Kverka, Šafránek, Mikulík – Chlouba, Tuominen, Dušek – Kern, Kubica, Markovič – Rys, Jiránek, M. Kadlec.

Komentář k zápasu

První třetina byla rozkouskována množstvím vyloučení. Už po třiceti vteřinách byl vyloučen Račuk. A po dvou minutách využil chyby obrany Kverka, tváří v tvář Královi však přestřelil. Okamžitě po skončení v přesilové hry přišla další přesilová hra pro hosty. V té však Trhači předvedli dobrý výkon a nepustili Slavii do větší šance. Trhači dostali výhodu přesilové hry v 7. minutě. V té se po půlminutě hry dostal před Frodlovu branku Račuk, ale nedokázal protlačit kotouč do sítě. Ve třinácté minutě byl vyloučen Mrázek za sevření kotouče. A hosté svou třetí přesilovou hru využili. Po kombinaci druhého útoku dostal kotouč za Králova záda Antonín Dušek.

V 16. minutě přišla druhá přesilová hra pro domácí. Pražané však vyhráli vhazování a Rys s Jiránkem okamžitě zamířili na domácí branku, Rys však na spoluhráčovu přihrávku nedosáhl. Trhačům se v přesilové hře vůbec nedařilo. Ihned po Kubicově návratu na led přišla další přesilová hra pro Kadaň. V té nebezpečně pálil Račuk, ale Frodl nasměroval kotouč do ochranné sítě. Vzápětí se ke střele z prostoru mezi kruhy dostal Šťovíček, ale přestřelil.

Ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Další přesilová hra pro Trhače, která byla sehrána více před Králem než před Frodlem. Ve 27. minutě využil zaváhání obrany Mrázek a ujížděl sám na branku. Drtinovi se na poslední chvíli podařilo obránce Trhačů zahákovat a rozhodčí odpískal trestné střílení. Zkušený bek zkusil překvapit brankáře rychlou střelou, ale netrefil branku. V polovině třetiny ujela domácí první formace do přečíslení tři na dva. Račuk si vyměnil kotouč s Osmíkem, ale jeho rychlou střelu poslal Frodl do ochranné sítě. Na druhé straně po Šafránkově střele poskakoval kotouč před odkrytou brankou, ale před Kverkou odpálil kotouč do rohu Vrána.

Ve 35. minutě si před domácí brankou počínal příliš důrazně Kadlec a rozhodčí jej odměnil dvouminutovým trestem za hrubost. Ani tentokrát se domácím nedařilo. Navíc ve 37. minutě ujel do samostatného úniku Kubica, jeho střelu vyrazil Král vyrážečkou. Domácím okamžitě zamířili do protiútoku, Hejcman našel volného Roberta Černého, který rychlou střelou vyrovnal. Hosté zůstali jako opaření a Trhači chvilky chaosu využili. Mrázek zůstal sám u levého mantinelu a přesnou příhrávkou našel rozjetého Radka Havla, který střelou k tyči otočil skóre. Pražané byli v šoku a Trhači mohli přidat třetí branku. Račukova rychlá střela z levého kruhu však skončila ve Frodlově lapačce. V poslední minutě třetiny se protáhl okolo mantinelu Šafránek, ale jeho střela proletěla nad břevnem.

Do třetí části vstoupili aktivněji domácí. Po dvaadvaceti vteřinách hry hledal Černý před brankou Trefného, ale domácí obránce na přihrávku nedosáhl. Ve 44. minutě objel branku Hlava a zkusit překvapit brankáře, ale Frodl si bližší tyč pohlídal. V polovině třetiny zachytil Trefný slávistické vyhození, místo střely však volil přihrávku na střelu do prázdné branky, ale žádný z jeho spoluhráčů na kotouč nedosáhl. Na druhé straně volil zakončení v úniku dva proti jednomu Šafránek, ale pouze poslal kotouč do ochranné sítě. Hosté se snažili o vyrovnání, ale nemohli dostat kotouč do domácího pásma. Až minutu před koncem zavezl kotouč Mikulík a třináct vteřin před koncem základní hrací doby posunul Šafránek kotouč na JAROMÍRA KVERKU, který rychlou střelou nad vyrážečku poslal zápas do prodloužení.

V úvodu prodloužení bylo vidět, že ani jednomu týmu hra ve třech nevyhovuje. Hrál se opatrný hokej s nahazováním kotouče. Změnu přinesl až úvod 63. minuty. Mrázek byl vyloučen za podražení a hosté po dvaadvaceti vteřinách hry využili přesilovou hru. Knot posunul kotouč na Jana Pohla, který dělovkou do šibenice vystřelil sešívaným bonusový bod.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): První třetinu jsme nehráli v tempu. Naše hra neměla rytmus. Dostali jsme gól v oslabení a to nás hodně rozhodilo. Na ledě jsme se trochu hledali, ve třetím zápasu jsme měli třetí sestavu a chvíli nám trvalo, než jsme se sehráli. Od druhé třetiny jsme byli konkurenceschopný soupeř. Ale to, co jsme provedli v závěru, to nemá obdoby. Tohle jsou individuální zkraty. Když takovou věc udělá mladý Veselý, tak říkáme, že ho ukřižujeme, ale pokud to udělá hráč, který má odehranou sezonu v extralize, má informace a pokyny, co má udělat na mantinelu a udělá to samé, co mladý hráč, tak k tomu už nemám co říct. Bod s druhým týmem tabulky je samozřejmě dobrý, ale my jsme měli podruhé tři body v ruce a osobním selháním jednotlivce jsme o ně přišli. Týmu děkuji za bojovnost, bod je pro nás důležitý, ale mohli jsme mít všechny tři.

Jan Srdínko (HC Slavia Praha):Dneska se utkání hodnotí velice dobře. Kluci předvedli vynikající a bojovný výkon, podpořený v bráně vynikajícím Frodlem, což byl klíč k úspěchu. Samozřejmě jsme si zápas trošku zkomplikovali za stavu 1:0 takovou nedisciplinovaností. Měli jsme slabou minutovku, kdy jsme dostali dvě branky. Stále jsme věřili, že síla v mančaftu je, věřili jsme do poslední chvíle, že se nám zápas podaří alespoň vyrovnat a dohnat do prodloužení, což se nám povedlo a jsme za to rádi. Myslím si, že o jeden gól a bodík jsme byli lepší.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM