Šestá remíza v přípravě, bonus pro Most

Miroslav Lučan, David Schlegel | 14.08.2008 | |

Šestá remíza v přípravě, bonus pro Most

K dalšímu přípravnému zápasu zajížděli hráči A-týmu SK Kadaň změřit síly s HC Baník Most. Oba předchozí duely skončily remízou. Vstup do dnešního utkání se lépe povedl domácímu celku, v jehož dresu nastoupil i kadaňský odchovanec Vladislav Vrtek, který asistoval u dvou rychlých branek v kadaňské síti a v prodloužení přidal vítězný gól. Kadaňští prohrávali už 0:3, ale nevzdali se a během deseti minut poslední části vyrovnali skóre. Branky vstřelili Zika, Boušek a Ton. V prodloužení nakonec byl šťastnější domácí tým. O výsledku rozhodly přesilovky, domácí v nich skórovali třikrát.

 
0.kolo, čtvrtek 14.8.2008
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  4:3p  (2:0, 1:0, 0:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Zaťovič (Vrtek), 10. Salač (Vrtek), 36. Bauer (Budínský), 63. Vrtek (Stříteský) - 42. Zika (Valský, Derfler), 44. Boušek (Indra), 50. Ton (Kadlec). Vyloučení: 4:8. Využití: 3:0.
Rozhodčí: Barna - Hauser, Stulák.
Diváci: 150.
Průběh utkání: 0:0,3:0,4:3.
SK HC Baník Most: Horčička (Závorka) - Šulc, Nosek, Charousek, Hlubuček, Stříteský, Lomička, Martinka, Schmidt, Andres, Heinisch, Urban, Zaťovič, Vrtek, Salač, Kašťák, Budinský, Bauer, Sláma, Růžek, Nekvinda.
Sportovní klub Kadaň: Tichý (Hanuljak) - Szakal, Kramár, Kocek, Mašek, Pospíšil, Boguský, Kolarz, Višnák, Boušek, Šíp, Indra, Kadlec, Ton, Kajer, Zika, Derfler, Valský, Pražák, Fink, Chyba.

Komentář k zápasu

Dvě třetiny byl lepší domácí Most a svou převahu zúročil třemi brankami. Hned v úvodu se Kadaň dostala do dvojnásobného oslabení a ve 3. minutě se po pěkné kombinaci prosadil Zaťovič, jenž dorážel do prakticky prázdné branky. V polovině první části pak Tichého, který tentokrát dostal v kadaňské brance před Hanuljakem, překonal Salač. Ve druhé části pak přidal jedinou branku Bauer, když po jeho střele vypadl puk Tichému za brankovou čáru.

Do třetí třetiny vstoupila úplně jiná Kadaň a bylo jí na ledě od začátku této části pořádně plno. A projevilo se to i na skóre. Nejprve se ve 42. minutě prosadil po rychlé akci celého útoku Zíka a o dvě minuty později pak dostal Kadaň na dostřel prvoligový kanonýr Boušek. Ten se prosadil po rychlém brejku. V 50. minutě pak dokázal vyrovnat Karel Ton. V normální hrací době pak mohla Kadaň i vyhrát, leč domácí podržel brankář Horčička. Nakonec zápas dospěl do prodloužení, které v početní výhodě čtyř proti třem rozhodl po pěkné kombinaci dorážkou z blízka Vrtek. Kadaň však v Mostě odehrála dobrý zápas a výkonem rozhodně nezklamala.

Miroslav Lučan, David Schlegel
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM