Kadaňští dlouho vzdorovali, odjíždějí bez bodu

Miroslav Lučan | 20.09.2008 | |

Kadaňští dlouho vzdorovali, odjíždějí bez bodu

Kadaňští zajížděli k velkému favoritu s domněním, že mohou jen překvapit. Po celé utkání byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. V první části se žádný z týmů gólově neprosadil. Ve druhé třetině se podařilo černožlutým otočit vedení domácích, když se trefili Valský a Szakal. V závěrečné třetine chomutovští zabrali a výsledek otočili, definitivní tečku za utkáním však dali až půl minuty před závěrečnou sirénou - 4:2.

 
4.kolo, sobota 20.9.2008
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  4:2  (0:0, 1:2, 3:0)
Branky: 22. Ťupa (Jeslínek), 46. Tauš (Jíra), 49. Ťupa (Charousek, Jeslínek), 60. Jeslínek (Bombic) - 29. Valský (Kolarz), 39. Szakal (Višňák).
Rozhodčí: Dvořák - Brejcha, Šmíd .
Vyloučení: 7:8.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 2122.
Střely na branku: 36:23.
Průběh utkání: 0:0,1:0,1:2,4:2.
Piráti Chomutov: Cikánek (Lundell) -- Chmelíř, Révay, Pulpán, Toivonen, Ťupa, Bombic, Trefný, Všetečka - Gombár, Skořepa, Míka - Hlinka, Mikšovic, Jíra - Hašek, Charousek, Jeslínek - Tauš, Domin, Malát.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Štěrba) -- Szakal, Višńák, Kolarz, Kloz, Mašek, Pospíšil, Kramár, Boguský - Boušek, Šíp, Kajer - Ton, Fink, Zika - Indra, Stehlík, Valský - Kadlec, Rybecký, Derfler

Komentář k zápasu

V úvodu utkání začali bílomodří svižně, ale dva pokusy Míky se neujaly. V polovině první třetiny byl nejblíže ke vstřelení branky agilní Míka, ale po akci Skořepy trefil pouze oblouk kadaňské branky. O chvilku později hráli černožlutí svou první přesilovou hru a po střele Kolarze zakončovali Kajer i Šíp, ale Cikánek byl na místě. Po skončení trestu pro domácí střídačku se dostali do úniku Domin s Taušem a pokus prvně jmenovaného musel Hanuljak vytěsnit ramenem. Pět minut před koncem úvodní dvacetiminutovky se připomněli hosté z Kadaně, ale Zika z otočky Cikánka nepřekvapil. První třetina tak skončila bezbrankovou remízou.

Hned ve druhé minutě druhého dějství udeřili chomutovští. Po vyhraném buly přihrál Jeslínek na modrou čáru Martinovi Ťupovi a ten propálil Hanuljaka - 1:0 Následovalo několik šancí a nebezpečných střel z domácí stany, ale pokusy Míky a Jíry zůstaly nevyužity, a tak udeřili hosté z Kadaně. Kolarz nahodil kotouč od modré čáry a před brankou stojící Jakub Valský nejprve jemně tečoval a následně i dorazil kotouč za bezmocného Cikánka - 1:1. Ke konci druhé třetiny si chtěli bílomodří zopakovat gólový moment, tentokrát ale bombu Ťupy stačil Hanuljak zastavit. O chvilku později našel Tauš najetého Maláta, ale ten tváří tvář hostující branku přestřelil a tak opět přišel trest. Na trestné lavici seděl Petr Jíra a Martin Szakal poslal kotouč od modré čáry až za Cikánka, který měl zakrytý výhled - 1:2 Po dvou třetinách tak vedli hosté z Kadaně.

Do třetí třetiny domácí vlétli ve snaze stav utkání zvrátit a již ve dvaačtyřicáté minutě byl sám před Hanuljakem Skořepa, ale ani nadvakrát hostujícího brankáře nepřekonal. O chvilku později ale již bylo srovnáno. Petr Jíra zavezl kotouč do útočného pásma, přenechal jej Zdeňkovi Taušovi a ten trefil neomylně levý horní roh Hanuljakovy branky - 2:2. O minutu později šli kadaňští do čtyř a nebezpečnou střelou se prezentoval Míka, ale Hanuljak sklapl betony včas. Přesně ve chvíli kdy domácí hlasatel ohlašoval návrat vyloučeného hráče Kadaně na ledovou plochu se dostal kotouč na modrou čáru k Martinovi Ťupovi a ten v konečném součtu vstřelil vítěznou branku - 3:2. Poslední slovo utkání potom patřilo Michalovi Jeslínkovi, který půl minuty před koncem dorazil střelu Bombice.

Miroslav Lučan, David Matula

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (Chomutov): „Jsem rád, že jsme utkání zvládli, ačkoliv se pro nás nevyvíjelo dobře. Na druhou stranu já smekám před výkonem Kadaně, protože prvních čtyřicet minut hrála lépe než my, a to si musíme přiznat. S takovýmto výkonem bychom v Ústí neměli žádnou šanci, ale jsem rád, že ve třetí třetině jsme předvedli výkon, který jsme předváděli v úvodních třech kolech a dokázali zápas otočit a zamezili tím některým spekulacím, které by se vyrojily.“

Milan Černý (Kadaň): „Vzhledem k průběhu utkání jsme věřili, že si nějaký bod odvezeme, takže nás ten závěr oprávněně mrzí. Hráčům jsem ale poděkoval, jejich nasazení a pracovitost byly v pořádku a určitě se můžeme i od této porážky odrazit k dalším kvalitním výkonům.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM