Radek Šíp: Chceme skončit lépe než v loňské sezoně

Michal Motáň | 08.06.2009 | |



Když loni v létě chomutovský útočník Radek Šíp opouštěl kádr Chomutova a podepisoval jednoletou smlouvu v Kadani, všichni s napětím očekávali, jak se sedmatřicetiletý veterán se změnou prostředí vyrovná. Zkušenému hokejistovi se sezona vydařila velmi dobře a již nyní je jisté, že dres Kadaně bude oblékat i v příští sezoně. "Loňská sezona nám vyšla dobře a věřím, že jí můžeme minimálně zopakovat," říká hokejista s bohatou extraligovou kariérou.

 

Radku, jak se nyní s odstupem času díváte na loňskou sezonu?
Po těch letech strávených v Chomutově to bylo zase něco úplně nového. Co se týče sportovního hlediska, tak to byla pro mě osobně daleko úspěšnější než ta poslední v Chomutově. Čekal jsem že to bude horší, ale herně i výsledkově to byla povedená sezona.

Vypadli jste v předkole play-off s Hradcem Králové. Dalo se udělat něco jinak, abyste přes Hradec postoupili?
Myslím, že to byla pro nás dost nešťastná série. Před prvním zápasem došlo k velkému zásahu do sestavy, ale i tak jsme Hradec dost potrápili. Myslím si, že kdyby náš mančaft zůstal stejný jako byl v základní části, tak bychom přes Hradec možná i postoupili.

Vy osobně jste do předkola vůbec nenastoupil..
To je pravda, bohužel jsem na tom byl zdravotně špatně a nešlo to.

Jinak se Vám osobně ale loňská sezona povedla. Byl jste jedním z nejproduktivnějších hráčů, takže z osobního hlediska musíte být spokojen, že?
Z toho osobního pohledu určitě. Výsledky týmu byly jednou nahoru, pak zase dolů. Jednou se vyhrálo a jednou zase prohrálo. Když jsme měli vyhrát se slabším soupeřem, tak se to zrovna nepovedlo, pak jsme ale zase dokázali uhrát dobrý výsledek třeba v Brně. Pro mě to bylo něco úplně nového.

Mluvilo se o tom, že ukončíte kariéru. Co vás přimělo k tomu, změnit toto rozhodnutí?
Co mě přimělo? Nevím, nevím. Tak nějak jsem si ještě řekl, že to zkusím, protože vlastně ty výsledky loňské sezóny byly dobré, tak jsem si ještě řekl, že to snad půjde minimálně ještě jednu sezonu. Ale to ukáže až čas, jestli jsem se rozhodl dobře nebo ne.

Hrálo ve vašem rozhodování roli i prostředí a parta v Kadani?
Samozřejmě, i to okolí tady. Pak vlastně zůstává David Balázs i Láďa Boušek a to také určitě sehrálo svojí roli.

Jak se těšíte na letní přípravu?
Letní příprava v podstatě nyní finišuje. Těšil jsem se na ni, jak na každou letní přípravu a zatím ji zvládám dobře. Zdraví drží, tak jen doufám, že to půjde dál.

Jak vypadá příprava hokejisty ve vašem věku?
Zatím jsem nedostal žádné úlevy. Samozřejmě máme rozumného trenéra a když jsem někdy trochu zaostával za těmi mladšími, tak se nic nedělo. Je tady nový trenér Leo Gudas a ten má dobré metody a ty mi zatím ohromně vyhovují.

Dá se už nyní přemýšlet nad ambicemi Kadaně pro příští sezonu?
To je těžké říct, ale budeme se snažit vyhrávat zápas od zápasu a bojovat v každém zápasu, co budeme moci. Určitě chceme postoupit do play-off a skončit lépe než v loňské sezoně..
 

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM