V přípravě zatím zhruba dvacítka hokejistů. V pondělí se připojí i posily Mikšovic a Eiselt

Tisková zpráva | 15.05.2010 | |

V přípravě zatím zhruba dvacítka hokejistů. V pondělí se připojí i posily Mikšovic a Eiselt

K a d a ň - Na sportovištích v Kadani a blízkém okolí se již naplno rozběhla příprava místních hokejistů na nadcházející prvoligový ročník. Letní dril pod vedením hlavního trenéra Mikuláše Antonika a jeho parťáka Jiřího Recha absolvuje zatím zhruba dvacítka hráčů. V pondělí se připojí i dosavadní největší posily z partnerského Chomutova – forvardi Stanislav Mikšovic a Václav Eiselt. Trenéři mohou počítat také se zkušeným obráncem Josefem Révayem. Naopak letní přípravu s chomutovským týmem budou absolvovat mladí útočníci Seman, Sikora, Freiberg a Ton.

 

Po skončení sezóny, ve které Kadaň poměrně úspěšně bojovala v playoff, došlo k několika změnám ve složení hráčského kádru. V kolonce odchodů nejvíce zaujme jméno zkušeného útočníka Jiřího Gombára, kterému vedení klubu nenabídlo novou smlouvu. Ze stejného důvodu nebudou v černožlutém dresu pokračovat ani obránci Zbyněk Spitzer, Verner Hartmann a také útočník Martin Malát. Z hostování se zpátky do karlovarské Energie vrátil forvard Tsyganov, do Chomutova pak Fiala a obránci Mazanec s Ruttou. Jiný útočník, mladý Michal Milotínský, zkouší štěstí ve finském Kärpät Oulu. Aktivní hokejovou kariéru ukončil po sezóně Martin Ťupa. Devětatřicetiletý obránce se v soukolí chomutovského a kadaňského klubu přesune do role trenéra.

Minimálně o letní přípravu v chomutovském týmu si svými výkony řekli mladé útočné pušky Filip Seman, Marek Sikora, Petr Freiberg a Karel Ton. Exhavířovské duo Seman, Sikora při angažmá v Kadani potvrdilo, že má potenciál a tak se dle předpokladů minimálně na letní přípravu přesouvá do „kempu“ trenéra Rulíka. Letní dávky pod chomutovským trenérem budou polykat také velcí kamarádi Petr Freiberg a Karel Ton.

Naopak do Kadaně zatím přišla útočná velezkušenost. Chomutovskými fanoušky oblíbený Stanislav Mikšovic a také extraligou protřelý Václav Eiselt se do přípravy zapojí v pondělí 17. května. Trenér Antonik může počítat také s obráncem Révayem. Z Energie Karlovy Vary se k týmu připojili mladíci Topinka, Mareček a Přindiš. Před začátkem nového prvoligového ročníku se ještě očekává příchod několika chomutovských hráčů, kteří se na konci letní přípravy nevejdou do základní sestavy trenéra Radima Rulíka.

Aktuální přehled hráčů SK Kadaň:

Brankáři: Jarina, Závorka, Kaššák
Obránci: Révay, Szakal, Hlubuček, Zmeškal, Mašek, Schmidt, Přindiš, Kuncl, Žižka
Útočnici: Balázs, Bauer, Boušek, Charousek, Bursík, Mužík, Rohan, Hofmeister, Topinka, Mareček, Eiselt, Mikšovic, Bečvář, Kalinovič, Kadlec

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM