Loňská sezona dopadla dobře, navíc jsem si zahrál ve Varech, libuje si David Balázs

Michal Miškovský | 16.07.2010 | |

Loňská sezona dopadla dobře, navíc jsem si zahrál ve Varech, libuje si David Balázs

Hokeje není nikdy dost. Když David Balázs nemůže hrát přes léto na ledě, vynahradí si to in-line hokejem na kolečkových bruslích. „Už hraju přes deset let. Když jsem byl na návštěvě u Honzy Vopata v Los Angeles, koupil jsem si brusle na in-line. Po návratu do Česka jsem byl na prvním mistrovství a už jsem u toho zůstal,“ vypráví kadaňský útočník, který reprezentuje v Berouně na světovém šampionátu.

 

Takže z in-linových mistrovství máte hodně zážitků, že?

Je pravda, že jsem vynechal snad jen šampionát v roce 2002. Tehdy mi to zakázalo vedení Karlových Varů. Byl jsem už na nějakých deseti mistrovstvích.

O to lépe můžete porovnávat. Jaký je letošní domácí šampionát?

Musím říct, že týmy se hodně vyrovnaly. Dřív jsme třeba dávali Italům nebo Španělům čtyřicet gólů za zápas. Vezměte si, že na tomhle mistrovství například Itálie prohrála s USA jen 1:2 a do poloviny zápasu navíc vedla. Před lety by jim Američané dali patnáctku. Je to těžší a těžší.

Zmínil jste, že v jednom roce vám zakázalo start na šampionátu karlovarské vedení. Jak se k tomu nyní stavějí v Kadani?

Mám dovolenou, je to v pohodě. V Kadani mě uvolnili o trochu dřív, abych si odpočinul, měl jsem o týden kratší suchou přípravu. Oni věděli, že i tak nebudu ležet doma na gauči, za což jim děkuju. Mohl jsem se v klidu připravit na mistrovství a 22. července se zapojuju zpátky do přípravy.

Neděsí vás možnost, že se můžete zranit?

Nevím. In-line hokej hraju dvanáct let, během kterých jsem neměl ani jedno zranění. Je to bezkontaktní sport. Nechci nic přivolávat, ale zatím se mi zkrátka zranění nepřihodilo a doufám, že to tak bude i dál.

Jste nejstarším hráčem v českém týmu. Plynou z toho pro vás nějaké výhody nebo privilegia?

Kdepak. Já ani nevěděl, že jsem nejstarší. A že bych měl třeba vyšší slovo mezi hráči? To vůbec ne. Jsme parta, ve které každý řekne to, co potřebuje. Všichni jsme si rovni. V kabině je sranda. Proto hrajeme in-line hokej.

Nic jiného než zlaté medaile pro vás asi nepřipadají v úvahu, nebo ano?

Jiný úkol nemáme. Vše k tomu směřujeme. Máme vytvořené skvělé podmínky. Ať už jde o jídlo, ubytování, sponzorují nás partneři, zápasy Čechů vysílá televize… Je to na profesionální úrovni. Že bychom snad nehráli finále? To si nepřipouštíme.

Na závěr pojďme k hokeji na ledě. Po příchodu nového trenéra Mikuláše Antonika se Kadaň zvedla. S loňskou sezonou jste tedy spokojený?

Předtím jsme byli poslední, ale nakonec to bylo v pohodě. Já jsem si navíc zahrál ještě v Karlových Varech nějakých dvacet zápasů, takže pro mě osobně to byla perfektní sezona.

Foto: Marek Mikeš/hokejkv.cz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM