Útočník Ladislav Boušek: Kadaň mám rád, zvykl jsem si tady

Ondřej Kubát | 20.07.2010 | |



K a d a ň – Poslední týden dovolené si užívají hráči prvoligové Kadaně. Poté jim už odstartuje druhá část přípravy na nový ročník první hokejové ligy. Zimní stadion v Kadani už pracuje naplno, aby byl pro černo-žlutý tým připravený led v co možná nejlepší kvalitě. „Už se na led těším, chybí mi to,“ přiznává dvaatřicetiletá opora Severočechů Ladislav Boušek.

 

Hokejisté Kadaně trénovali od konce dubna až do začátku července. Zvedali činky, běhali, jezdili na kolech a na bruslích. „Naše suchá příprava se nijak zvlášť nelišila od suchých příprav všech trenérů. Běhání, posilovna, všechno je to stejné. Makalo se jako každý rok,“ popisoval Boušek letní dril. „Pokud budu mluvit za sebe, tak letní přípravu jsem s jedním malým zádrhelem zvládl v pohodě. Měl jsem trochu natažený sval z fotbalu, ale ta noha mě stejně nijak nelimitovala v tom smyslu, že bych něco vynechal. Zvládl jsem celé dva měsíce, všechny tréninky, všechno co trenér vyžadoval. Pokud jsem zdravý, tak mě trénink baví, nemám s přípravou žádný problém,“ dodává hráč, který loni v základní části nasbíral 42 kanadských bodů ve 43 zápasech.

V červenci však dostala družina Mikuláše Antonika zasloužené volno. „Byl jsem na dovolené v Egyptě, s rodinou jsme si to tam užili. Člověk mohl všechno vypustit, užívat si u moře, potápět se. No a teď momentálně stavím dům, takže všechno volno padne právě na stavbu. Dělám si chodníček a další věci, co zvládám sám,“ prozrazuje svůj současný program kadaňský útočník.

Nástup na ledovou plochu se však blíží, a tak i Ladislav Boušek začíná pookřávat. Vždyť hokejista bez ledu, to je jako sushi bez sojové omáčky. „Myslím, že v sobotu už máme nástup, ale nevím to přesně. Ve čtvrtek máme nějaké testy v Praze, a v sobotu je myslím první trénink. Bude to takové to seznamování s výstrojí, broušení bruslí a naostro se pojede od pondělka,“ přibližuje program týmu Boušek. „Já jsem vždycky říkal, že hokejista by měl být pořád na ledě, což u nás teď moc dobře nejde. Ale těším se na led. Stejně tak, jak se těšívám na konec sezóny, tak teď už mi ten led chybí.“

Boušek loni působil i v Chomutově, příliš šancí však v ambiciózním klubu, který nakonec postoupil až do baráže, nedostal. „Já jsem vlastně v Kadani už dva roky. Loni to bylo tak, že si mě Chomutov stáhl na případnou pomoc v play-off. Šanci jsem ale nedostal. Už jsem na Kadaň zvyklý a mám to tady rád,“ říká sympatický hokejista s jednaosmdesátkou na zádech.

STATISTIKY 2009/2010
Zápasy: 43
Góly: 16
Asistence: 26
Kanadské body: 42
Plus/mínus: +19
Trestné minuty: 24
V letošní sezóně se tak pokusí pod trenérem Antonikem vylepšit loňské skvělé osmé místo. Bude to ovšem těžké. „Přišli sem nějací hráči z Chomutova, budou se tady dvě pětky nově budovat. Jsem zvědavý, jak to dopadne. Uvidíme, co vymyslí trenér, ale pokud vše půjde podle papírových předpokladů, tak by to mužstvo mělo být silné,“ doufá Ladislav Boušek.

Ten sám ani nezaregistroval změnu herního systému v první lize, tedy nahrazení prolínací části dvěma skupinami. „Já ani nevím, že je nějaký nový herní systém. Ani to nebudu hodnotit. Někdo to vymyslí, někdo odsouhlasí, já jsem tady ale od toho, abych se staral na ledě,“ uvádí.

Ke zrušení široké baráže se však zastánce přímého postupu a sestupu vyjádřit musel. „Vždycky se u toho rozčílím, protože mi to opravdu vadí. Už hraju nějakých 16 let a od začátku říkám, že je u nás baráž nespravedlivá. Stojím si za tím a lidi, kteří si vždycky tu aktuální podobu baráže odhlasují, tak jsou z extraligy, a mají strach z toho, že by tu extraligu mohli opustit. A oni dobře vědí, že dostat se zpátky není nic jednoduchého. Kdyby prošel ten návrh širší baráže, tak by to alespoň byla nějaká změna, bylo by to ku prospěchu divákům, ta prvoligová mužstva by měla šanci odehrát nějaké zápasy s těmi extraligovými. Stojím si za tím, že poslední mužstvo z extraligy by mělo spadnout, tak jako to je ve Švédsku a vítěz první ligy by měl postoupit. V extralize si totiž neuvědomují, že první liga má svého vítěze, jenomže ten vítěz vlastně nic nevyhrává. Když to potom v baráži skončí 4:0, tak je to potupa a celá sezóna je pryč. Asi se toho už hokejově nedožiju, ale věřím, že někdo rozumný nakonec ten systém změní a že vítěz první ligy postoupí automaticky,“ popisuje Boušek.

Nezbývá, než doufat. Snad se jednou někdo rozumný objeví...

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM