Kadaň na úvod padla v Olomouci

Ondřej Kubát, Karel Moulis | 15.09.2010 | |

Kadaň na úvod padla v Olomouci

Třikrát dokázali hokejisté Kadaně vyrovnat, přesto si z prvního ligového kola neodnesou ani bod. Na ledě Olomouce sehráli vyrovnanou partii a zásluhou Radulaye a dvou tref Bouška vždy smazali náskok domácích. Na zásah Polodny z 52. minuty už však odpověď nenašli ani v závěrečné hře bez brankáře.

 
1.kolo, středa 15.9.2010
HC Olomouc - Sportovní klub Kadaň  4:3  (0:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 25. Pekr (Brančík), 38. Brančík (Smejkal, Nedbálek), 43. Pekr (Haas), 52. Polodna (Kucharczyk, Ministr) – 34. Boušek (Mikšovic), 42. Radulay (Eiselt, Hlubuček), 47. Boušek (Rohan). Rozhodčí: Kubeš – Lučan, Svoboda. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 920. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
HC Olomouc: Žigárdy – Vyrůbalík, Koma, Bartoň, Mikel, Lhotský, Nedbálek, Janáček – Černý, Ministr, Polodna – Kucharczyk, Domin, Mikšan – Smejkal, Brančík, Řípa – Pekr, Haas, Zbořil.
Sportovní klub Kadaň: Jarina – Schmidt, Szakal, Trefný, Révay, Hlubuček, Mazanec, Všetečka, Přindiš – Bursík, Balázs, Bauer – Eiselt, Radulay, Kadlec – Boušek, Rohan, Mikšovic – Mužík, Ton, Fiala.

Komentář k zápasu

Obě mužstva se do sebe pustila tvrdě hned od úvodního buly. Olomouc byla mírně aktivnější, ale v koncovce se jí příliš nedařilo. Domácí měli k dispozici i tři přesilové hry, ve kterých sice uzamkli soupeře v jeho pásmu, nicméně branku vytěžit nedokázali. Největší šanci spálil v patnácté minutě Smejkal, který se z ničeho nic ocitl na hranici brankoviště, Jarinův beton však byl na správném místě. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhá perioda už přinesla i toužebně očekávanou změnu skóre. Nejprve sice už podruhé v zápase zahodil čistou gólovou šanci Smejkal, jehož střelu do prázdné klece zlikvidoval svým tygřím skokem gólman Jarina, o pár vteřin později se už Olomouc radovala. Brančík našel uličkou najíždějícího Matěje Pekra, který ránou z mezikruží poprvé rozsvítil červené světlo za kadaňskou brankou.

Severočeši ovšem přidali a výsledkem bylo několik dobrých možností a nakonec i vyrovnávací branka. Nejprve v oslabení uháněl sám na Žigárdyho Jakub Bauer, který vystihl rozehrávku Kohoutů. Žigárdy však předvedl zákrok večera nejen proti Bauerově nájezdu, ale i proti jeho pohotové dorážce. Za dalších pět minut se už Kadaň dočkala vyrovnání. Mikšovic vleže poslal kotouč před branku a neobsazený Ladislav Boušek z první zakončil.

Ještě do druhé přestávky vrátil vedení na stranu Mory kapitán Richard Brančík. V osmatřicáté minutě jen lehce tečoval z bezprostřední blízkosti Smejkalovu přihrávku za záda překvapeného Jariny.

Třetí část odstartovala ve vysokém tempu. Bartoň s Ministrem se dostali do nadějných pozic, ale oběma scházela při zakončení přesnost. A tak přišel pro domácí trest v podobě branky na 2:2. Žigárdy vyjel z branky proti rozjetému Tiboru Radulayovi, ten si udělal kličku a z ostrého úhlu propálil oba olomoucké obránce, kteří stáli v brankovišti.

Mora však okamžitě zareagovala třetí trefou. A podruhé v zápase se prosadil mladík Matěj Pekr, který uklidil do sítě Haasovu vyraženou střelu. Zápas dostal o to větší náboj, diváci se na tribunách rozhodně nenudili. Olomouc převzala iniciativu, ale paradoxně to byla Kadaň, kdo se dokázal prosadit. V sedmačtyřicáté minutě si před Žigárdyho vybruslil Ladislav Boušek a střelou po zemi potřetí v zápase srovnal stav.

Brankové hody pokračovaly. Osm minut před třetí sirénou ujeli domácí do přečíslení dvou na jednoho, Kucharczyk přihrál doprava na Petra Polodnu a ten se z úhlu nemýlil. S přibývajícími vteřinami se na hokejky hráčů obou mužstev vkrádala nervozita. Hosté měli několik nadějných šancí, v závěru zkusili i hru se šesti bruslaři bez brankáře – vše bylo marné. Olomouc se ubránila a získala první tři body sezóny, Kadaň se na sever Čech vrací s prázdnou.

Ondřej Kubát

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Za vítězství jsme rádi, protože první zápas bývá vždy nervózní, obzvlášť s tak výborným soupeřem. O to nás vítězství těší více. Hlavně jsme to ubojovali a za to musíme hráčům poděkovat. Vyhrát o gól je kolikrát lepší než vyhrát třeba 6:1. Kadaň hrála v oslabeních výborně, moc nás k ničemu nepouštěla. Ale na přesilovkách ještě musíme zapracovat.

Mikuláš Antonik (SK Kadaň): Nesehráli jsme špatné utkání, ale body bohužel nevezeme. Soupeř hrál opravdu dobře, snažil se, hlavně v přesilových hrách byl velice dobrý. Pokaždé, když jsme srovnali, tak jsme vždy rychle inkasovali po zbytečných individuálních chybách, ale za výkon se rozhodně nemusíme stydět, i když nemáme žádné body.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM