Tábor schytal předčasnou nadílku, Kadaň mu dala osm branek

Ondřej Kubát | 25.09.2010 | |

Tábor schytal předčasnou nadílku, Kadaň mu dala osm branek

Parádní představení si nachystali hokejisté Kadaně na čtvrté kolo první ligy. Na ledě Tábora totiž předčasně nadělovali, zvítězili tam jednoznačně 8:1. Severočeši přitom po dvaceti minutách vedli jen o gól, pytel s brankami se roztrhl až ve druhé a třetí části duelu.

 
4.kolo, sobota 25.9.2010
HC Tábor - Sportovní klub Kadaň  1:8  (0:1, 0:4, 1:3)
Branky a nahrávky: 57. Kudrna (Kostourek, Šperger) – 17. Eiselt (Bauer, Schmidt), 23. Radulay (Ton, Trefný), 28. Boušek (Trefný, Mikšovic), 29. Radulay (Rohan), 38. Révay (Hájek, Freiberg), 45. Boušek (Eiselt, Szakal), 49. Radulay, 52. Rohan (Fiala). Rozhodčí: Smitka – Dančišin, Matějček. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 960. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 0:8, 1:8.
HC Tábor: Čech (28. Halmoši) – Kudrna, Koktan, Lukáč, Havran, Černý, Zíb, Kanov, Petráček – Török, Šperger, Kocar – Padělek, Kostourek, Nedorost – Krätzer, Mrkvička, Andres – Heřman, Štrba, Ježek.
Sportovní klub Kadaň: Závorka – Schmidt, Szakal, Všetečka, Hluboček, Trefný, Mazanec, Hájek, Révay – Balász, Bauer, Bursík – Eiselt, Fiala, Radulay – Mikšovic, Boušek, Rohan – Freiberg, Ton, Mužík.

Komentář k zápasu

Úvodní dějství nabídlo kromě spousty přesilových her pouze jedinou branku. V sedmnácté minutě prošel obranným pásmem Tábora jako nůž máslem Václav Eiselt a poslal Kadaň do vedení. To ještě však netušil, jaká kanonáda se rozjede v dalších dvou třetinách a že na ledě bude panovat pouze jedno mužstvo.

Hned po dvou minutách prostředního dějství zvýšili hosté po pěkné kombinaci na 2:0. Trefný nahrál Tonovi, ten Tiboru Radulayovi, který zakončoval do prázdné. Za dalších pět minut se po Trefného asistenci prosadil Ladislav Boušek a hosté vedli o tři.

Jihočeši opravdu neměli svůj den, neboť po další minutě zakončil po sólu znovu Tibor Radulay a připsal si tak druhou trefu v zápase. Ještě do přestávky se Severočeši dočkali páté branky, tentokrát se prosadil Josef Révay.

Utkání tak bylo po čtyřiceti minutách prakticky rozhodnuto a otázkou bylo jen skóre. Podle toho vypadala i závěrečná třetina. V pětačtyřicáté minutě prostřelil Halmošiho v brance Tábora Ladislav Boušek a Kadaň už vedla 6:0.

Za další tři minuty zkompletoval hattrick střelou mezi betony Tibor Radulay a osmou branku přidal po kombinaci do odkryté táborské klece Tomáš Rohan.

Domácí Kohouti se však dočkali alespoň čestného úspěchu, čisté konto zkazil Závorkovi čtyři minuty před třetí sirénou Jan Kudrna.

Tábor tak spadl na úplné dno tabulky, zatím získal pouhé dva body. Kadaň se díky svým šesti bodům a vylepšenému skóre posunula směrem vzhůru na osmou pozici za Olomouc.

Ondřej Kubát
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM