Kadaň těsně podlehla Jihlavě

Jiří Novotný, Martin Gahler, Jakub Coufal | 27.10.2010 | |

Kadaň těsně podlehla Jihlavě

Do Kadaně po Chomutovu přijel další velmi silný soupeř, Dukla Jihlava. Kadaň se ovšem nechtěla zaleknout soupeře, který je momentálně na druhém místě. Úvod zápasu a celá první třetina bohužel patřila Jihlavě, které se navíc podařilo vstřelit první branku a nebýt výborného Kamila Jariny,mohlo jich být více. Místo kadaňské odpovědi přidala Jihlava ve druhé třetina druhou branku. Kadani se podařilo vstřelit kontaktní branku až v polovině třetí třetiny, ale na vyrovnání se už nezmohla. Dukla si tak do Jihlavy veze tři body za výhru 1:2

 
13.kolo, středa 27.10.2010
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  1:2  (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Eiselt (Charousek, Balázs) - 16. Bakus (Čachotský, Malena), 26. Bezděk (Mareš). Rozhodčí: Horák - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Jarina - Schmidt, Trefný, Szakal, Hlubuček, Mazanec, Přindiš, Zmeškal, Vštečka - Rohan, Charousek, Boušek - Eiselt, Mikšovic, Kadlec - Balázs, Bauer, Bursík - Fiala, Ton, Freiberg.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Suchý, Dobrovolný, Staněk, Ficenc, Kaláb, Hollý, Šidlík, Malena - Čachotský, Bakus, Man - Krupka, Padělek, Pitule - Škumát, Mareš, Bezděk - Polcer, Zeman, Protasenja.

Komentář k zápasu

Utkání začala lépe Jihlava, Kamil Jarina zneškodnil několik pokusů Jihlavských hráčů. V 7. minutě byl vyloučen hostující Krupka, slušnou šanci v přesilovce měl Rohan, ale trefil Řehoře pouze do hrudi. V 10. Minutě byla Kadaň pod tlakem, Jihlavští ovšem nevyslali žádnou kloudnou střelu. Ve 12. minutě byl v obrovké šanci jihlavský Kupka, padající Jarina ale předvedl výtečný zákrok. Jihlava měla více ze hry, Kadaň byla v obranném bloku a brankář Jihlavy Řehoř se musel v brance nudit. Ve 14. minutě byl za hákování vyloučen Trefný, což znamenalo přesilovou hru pro Jihlavu, která ji bohužel za minutu využila. Rozhodčí branku uznal, přestože protihráč srazil Jarinovi masku! Střelcem byl Oldřich Bakus. Odpovědět se snažil Boušek, hezky se protáhl a vystřelil na Řehoře, který skryl kotouč v lapačce. Po zbytek třetiny Jihlava již nehrála tak útočně, hrál se nezáživný hokej kolem středního pásma.

Druhá třetina začala opatrnějším hokejem, do první šance se dostal Kadlec, jehož rána ale byla příliš slabá. Rohan poté marně hledal nahozením spoluhráče před brankou. Ve 22. minutě byl vyloučen Trefný, ovšem Kadaň toto oslabení zvládla, dokonce ve vlasním oslabení ujel Boušek, ale neměl dostatečnou rychlost na zakončení, obránci Dukly se vrátili včas. Za minutu ovšem přišel šok. Kadaň zapomněla na Libora Bezděka, který sám před Jarinou zakončil bekendem a nedal mu šanci - 0:2. Chvilku na to se objevil v tutové šanci Boušek, ale obránce Jihlavy uhájil prázdnou branku. Za minutu vlétl do útočného pásma jako tajfun Zmeškal, ale pozorný Řehoř zasáhl betonem. Kadaň zvýšila aktivitu, pálili Eiselt a Ton, ale oba Řehoř vychytal. Ve 30.minutě dostala Kadaň šanci na zkorigování stavu, vyloučen byl hostující Krupka. Tato přesilovka Kadani vůbec nevyšla, Jihlava pozorně bránila a nedovolila Kadani ohrozit branku. Poté hrála Kadaň dokonce přesilovku 5 na 3, obrovský závar před Řehořem ,ale branka Jihlava byla asi zakletá. Druhá třetina skončila výsledkem 0:2

Třetí část utkání začala velkou příležitostí Krupky, která nadvakrát Jarinu nepřekonal. Další přesilovku Kadaň opět promrhala, nevytvořila si vážnější šanci. Ve 49. minutě Kadaň konečně vstřelila branku .Nahození Charouska tečuje Václav Eiselt a brankář pouští mezi betony. Kadaň cítí šanci na vyrovnání, ale pozorná obrana Jihlavy Kadani nic vážného nedovoluje. V 54. fauloval Hlubuček, ale hosté se příliš neženou do útoku a Kadaň přesilovku v pohodě ubránila. 58. minuta, Jihlava hraje za Jarinovo brankou, úspěšně odvrací možné power-play. 59:43 Kadaň si bere oddechový čas, Jarina už se do branky nevrací, Kadaň zkusí hru bez brankáře. 59:51 Čachotský je vyloučen za držení, ale Kadaň už Řehoře ohrozit nestihe. Zápas končí těsnou prohrou Kadaně 1:2. Příští kolo Kadaň zajíždí do Benátek, tak snad se dočkáme výhry.

Jiří Novotný

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Jihlava): Jsme spokojení, že si odsud odvážíme 3 body. Od začátku jsme udávali tempo hry, i když byl soupeř velmi nebezpečný v rychlém protiútoku a napadání. V 1. třetině jsme si vytvořili šance, které jsme bohužel neproměnili. Při dobrém vedení 2:0 jsme po nedorozumění dostali branku na 2:1. Závěr už byl takový, jaký byl. Utkání jsme museli, jak se říká, domlátit.

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Dnes jsme měli tragický vstup do zápasu. Nezačali jsme, jak jsme si představovali. Chtěli jsme na soupeře zatlačit od začátku a dát první gól, což se povedlo naopak Jihlavě. Proti takto dobře organizovanému týmu a výborně bránícímu se strašně těžko otáčí utkání zpátky. I když kluci bojovali, chybělo nám trochu štěstíčko. Měli jsme šance, ale nevyužili jsme je.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM