Kadaňští podlehli Benátkám a play-off se tak vzdaluje

Filip De Bolle, Martin Gahler, Jiří Novotný | 02.02.2011 | |

Kadaňští podlehli Benátkám a play-off se tak vzdaluje

Zápas nezačal pro domácí vůbec dobře. Už na začátku 4. minuty prohrávali po úniku 0:1. Kadaňští se sice oklepali, ale nejen že branku nevstřelili, navíc v rozmezí 25.-27. minuty inkasovali další dvě. Najít odpověď dokázali domácí až tři a půl minuty před koncem, ale to už bylo pozdě. Benátky tak zvítězili 3:1 a domácím se vzdálil postup do play-off.

 
42.kolo, středa 2.2.2011
Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou  1:3  (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 57. Eiselt (Fiala, Mikšovic) - 4. Bárta (Urban, Klimt), 25. Kopic (Jech), 27. Bárta (Urban, Ulrych). Rozhodčí: Trombík - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Střely na branku: 42:30. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Sportovní klub Kadaň: Závorka - Mašek, Trefný, Brňák, Hlubuček, Mazanec, Přindiš, Zmeškal - Eiselt, Mikšovic, Novák - Ton, Charousek, Boušek - Hafenrichter, Fiala, Stoklasa - Freiberg, Stehlík, Mužík.
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal - Bendik, Tondr, Vála, Ulrych, Niko, Kajínek - Klimt, Urban, Bárta - Kica, Skořepa, Krejčík - Kopic, Pabiška, Jech - Jonák, Bulíř, Skalický.

Komentář k zápasu

Zápas začal vzájemným oťukáváním. První vážnější šance ale skončila brankou. Ve 4. minutě ujeli domácí obraně Urban s Bártou a druhý jmenovaný po povedené přihrávce zavěsil do odkryté klece. A o minutu později mohlo být hůře, Vantuch však neprostřelil Závorku. Domácí se brzy oklepali, nedokázali se ale dostat na dostřel ke Stejskalově bráně. Do první vážnější šance se domácí dostali až ve 13. minutě. Mikšovic objel branku, přihrál před branku na Tona, ten ale puk do branky nedostal. Neujala se ani následná dorážka Nováka, která skončila v horní síti. O minutu později ujel hostující obraně Charousek, Stejskal si s jeho nájezdem poradil. Domácí byli na koni a gól vysel ve vzduchu, naopak hosté se spíše zatáhli a čekali na chyby. Těch se ale nedočkali, naopak. Seman ujel hostující obraně, místo zakončení však zajel za bránu, odkud přihrál volnému Novákovi, který ale minul odkrytou klec. Do konce třetiny už se nic nestalo a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Druhá třetina začala pro domácí velice špatně. Nejen že nenavázali na výkon z konce třetiny, ale vlastními chybami se připravili o možnost vyrovnání. V čase 24:47 se po obrovské chybě domácí obrany dostal k puku Kopic a zblízka prostřelil Závorku mezi betony. A na konci 28. minuty se opakoval první gól. Domácí obraně znovu ujela dvojce Urban, Bárta a ani tentokrát neměl Závorka šanci. To byla pro domácí krutá rána. Z té se oklepali až v 31. minutě, když Mikšovic v přesilové hře nastřelil tyč. Zbytek třetiny ale připomínal tenis- puk létal z rohu do rohu. Do kabin se tak šlo za stavu 0:3.

A do třetice všeho zlého. Domácí nedokázali uhlídat nástupy třetin a znovu to byla dvojce Urban, Bárta, kdo provětral domácí obranu. Tentokrát už ale Závorka našel metodu jak tuto dvojici vychytat. To byl ale jediný světlý moment první poloviny třetí třetiny. Zbytek byl hokej jako v druhé třetině. Ani jeden z týmů se neměl k vytvoření tlaku, a tak se puky jen nahazovali a vyhazovali z pásem. Hokej tak nabídlo až posledních 5 minut. Nejprve ujel Charousek, byl ale faulován a domácí měli výhodu přesilové hry. Mazancova rána se sice neujala, ale v čase 56:38 zaznamenali domácí alespoň čestný úspěch. S Fialovo střelou si sice Stejskal poradil, na Eiseltovu dorážku už byl krátký. Po tomto čestném úspěchu se domácí probrali. Bylo ale pozdě. V závěru ještě zkusili hru 6 proti 4, bylo to ale marné a Benátky si tak odvážejí jak 3 body, tak jistotu play-off. Naopak domácí budou ještě bojovat o udržení 12. příčky.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Bohužel dneska jsme bez bodu. Inkasovali jsme v první, i ve druhé třetině, prohrávali jsme 3:0. Kluci makali, snažili se, ale bohužel nám nepřálo štěstíčko. Puky se neodrážely k nám, soupeř výborně bránil a proměnil všechny naše chyby, které jsme tam v obraně udělali. Myslím že dnes soupeř zaslouženě vyhrál.

Milan Černý (trenér Benátky): Jsme samozřejmě spokojeni s vítězstvím v Kadani, co já vím tak co jsou Benátky v 1. lize, tak tady nevyhrály, tak o to byla asi větší motivace. My jsme přestáli tlak domácích v první třetině, podržel nás brankář. Nám se podařilo využít chyby domácích, které tam udělali a pak se nám dařilo bránit jejich tlak. Domácí určitě měli na to, aby vstřelili branku. Pro nás byl důležitý ten první gól, ve druhé třetině jsme to myslím rozhodli a Kadani už se poté nepodařilo dohnat náš náskok.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM